Jump to navigation
1. Un clàssic revisatHi ha uns ingredients que sempre lliguen amb el bacallà i podríem dir que són el pebrot vermell i l'all. En aquesta recepta, que inclou un llomet d'abadejo gratinat amb allioli, llit de patata i coulís de piquillos, el xef selecciona ingredients clàssics per construir una recepta gustosa que de ben segur no decebrà ningú.
RESTAURANT AMARÉ Avda. Ports de Caro, 2Roquetes977 500 380
2. Abadejo a la mousselinaAbadejo fregit amb una crema d'allioli gratinada acompanyat d'un llit de tomàquet fregit és l'aposta que ens fa el restaurant Amets. El bacallà és un dels plats forts de la seva cuina cantàbrica, per això, cal fer cas a la recepta escollida.
SIDRERIA AMETS Passeig Joan Moreira, 13Temple 977 446 699
3. Delícies d'abadejoEn aquest cas, l'aposta és també per un abadejo guisat amb un sofregit d'all i acompanyat per un espàrrec i un tomàquet rostit. El Bar Nou de Tortosa aposta també per les receptes de tota la vida per conquerir els paladars dels més exigents.
BAR NOU RESTAURANTAv. Generalitat, 87 TTemple977 441 023
4. Un plat típic ruralAquest és un plat molt típic de la cuina del Priorat. Els pagesos els solien preparar per portar-la al tros. Aquesta truita guisada en suc de fesols, espinacs i abadejo és una autèntica delícia que us transportarà als sabors més autèntics de les nostres tradicions.
BAR RESTAURANT CRISTALCarrer Llotja, 1Centre977 443 689
5. Abadejo al pil pilUn clàssic basc reversionat al Forn de la Canonja. El secret està en un tros de bacallà cuinat al punt i una salsa on l'aroma d'all i la crema lligada amb un bon oli de la terra fan un plat senzill però perfecte al paladar.
FORN DE LA CANONJA C/Taules Velles 5,7,9- Plaça Palau, 6Casc antic658 353 448
6. RemenatEls remenats amb ou o sense són un dels plats més nostres. En aquest cas, ens proposen una barreja que ens fa salivar de seguida: remenat d'espàrrecs de camp, alls tendres i daus d'abadejo. Tot això acompanyat d'un bon tros de pa per sucar.LA CALDERETA Passeig Ribera, 1Temple977 446 544
7. Cruixent francèsAl Lizarran ens han preparat un cruixent d'abadejo confitat amb cremós de formatge i melmelada de raïm. En aquest cas, el bacallà acompanya una combinació afrancesada que sempre és un èxit, el formatge i la melmelada. Tenim unes ganes boges de provar-ho!
LIZARRANCarrer Teodor Gonzalez, 26Centre977 445 337
8. Abadejo amb tocs niponsUna de les textures que més ens agraden és la tempura, per això, aquest plat d'abadejo arrebossat acompanyat de verduretes embolcallades amb la mateixa pasta d'ou i farina ens fa perdre el cap. El toc de soja li dóna el contrapunt de dolçor i frescor. Potser el plat que més ens aproparà a la cuina japonesa!LO LLAÜT Carrer Comerç, 39Ferreries977 500 223
9. Palometes d'abadejo Trossets d'abadejo cruixents acompanyats de dolça melmelada de tomàquet és l'aperitiu que Los Banys ha preparat per a tu. Tot això acompanyat d'un lleuger toc d'oli amb all i julivert. Un dels snaks més deliciosos de la temporada!
LOS BANYS C/ Pare Cirera, 5, baixosCentre977 443 644
10. Abadejo en canelóT'imagines tallant un caneló farcit d'abadejo i samfaina i posante'l a la boca? Cremós, suau i amb el gust de totes les verduretes de temporada acompanyant el bacallà. Per donar-li un toc d'all més i una estètica única, el restaurant s'ha inventat un allioli negre que sorprendrà els més atrevits.
MANOLITO'S VINS I COPESC/ Cervantes, 2Centre977 092 114
11. Abadejo en cassoletaUn plat de Quaresma dels que fan encara les iaies per celebrar el Divendres Sant. Una autèntica cassoleta d'abadejo amb carxofes i cloïsses guisat amb una bona picada d'all i julivert. Un plat mariner i amb la carxofa com a producte estrella de temporada.
PAIOLET RESTAURANTRambla Felip Pedrell, 56Casc antic977 446 653
12. Abadejo de senyorsEl Parador ofereix una suprema d'abadejo cuit a baixa temperatura i acompanyat d'una de les salses més típiques de les comarques tarragonines, la salsa romescu. Si enguany encara no heu anat a fer una calçotada, podreu provar la salsa en aquest plateret.
RESTAURANT DEL PARADOR DE TORTOSACastell de la Suda, s/nRemolins977 444 450
13. Amanida xatóÉs una de les amanides més famoses de la zona del Penedès, però triomfa en totes les cartes on se la menciona. Aquest és un dels platerets més sans, dietètics i gustosos de la llista. Així que si vols cuidar la línia, gaudint al màxim, aquesta ha de ser la teva elecció.
CAFETERIA PICA PICA Plaça Espanya, 4-7Centre977 446 571
14. Abadejo a l'estil mediterraniAbadejo, tomàquet, oli i olives. Tots ingredients molt habituals en la cuina mediterrània que va des de les costes gregues fins a casa nostra, passant per Itàlia. En aquest cas, us presentem un típic carpaccio d'abadejo amb oli de les Terres de l'Ebre i olives mortes de les que menjaven els nostres iaios per fer l'aperitiu. Una recepta també molt sana i tradicional!
BAR RESTAURANT RENAIXEMENT Av. Remolins, 6Remolins977 440 017
15. Abadejo amb allioliUn plateret gustós i fred, ideal per començar un bon àpat. Com totes les propostes del Bar Restaurant Sport, combinen la tradició tortosina de l'aperitiu amb la innovació. Així mesclen l'allioli amb les clàssiques galetes saladaes Crackers i un toc de rosella.
BAR RESTAURANT SPORTC/ Teodor Gonzalez, 18Centre977 441 003
16. Abadejo amb ibèricNomés els més valents s'atreveixen a unir l'abadejo amb el pernil ibèric. Peix i carn en una combinació brillant. Dos sabors deliciosos i contundents que acompanyaran a la perfecció una samfaina feta amb verduretes de temporada que li aportarà la dolçor perfecta per compensar el sabor salat del pernil i l'abadejo.TANINS VINOTECACarrer Arnes, 11 baixosFerreries977 501 121
17. Abadejo al cor de la carxofaLa imaginació d'aquest restaurant no té límits, i ha sabut conjugar tres ingredients imprescindibles d'una forma espectacular. Convertint-los en petits mossets a partir d'introduir brandada de bacallà en cors de carxofa prèviament cuits a baixa temperatura. Li dóna el toc definitiu una melemelada de tomàquet que també ofereix vistositat i atractiu al plat.
XAMPÚ XAMPANYRambla Catalunya, 41Ferreries977 501 341
18. Abadejo marinatUn plat fresc, original, mediterrani i molt gustós. El Xapla s'ha inventat uns farcellets d'abadejo marinat que cobreixen una picadeta de tomàquet, anxoves i alfàbrega. Un oli d'oliva negra i un cruixent d'espinac decoren un plat que està cridat a ser una explosió de sabors.
XAPLA TAST COCKTAILPasseig de l'Ebre, 2Ferreries977 588 244
19. Tapa d'abadejo á brasUna recepta típicament portuguesa per llepar-se els dits. De fet, és un plat típic de Lisboa durant la Setmana Santa i es cuina amb ou, ceba, i patates. En aquest cas, hi ha un fons de patates fregides finetes que complementen aquest petit pastís fet amb molletes d'abadejo.
BAR RESTAURANT LA PLAÇA C/ Sant Lluís, 7 Campredó977 597 328
IX Jornades gastronòmiques de l'abadejo Del 15 al 27 de març Tortosa (i Roquetes) Fitxa d'agenda Surtdecasawww.facebook.com/platigot