Exposicions tardor Terres de l'Ebre 2016

Foto: 

Cedida
Obra de l'exposició 'Reset' de Lo Pati (Amposta)

Les 6 exposicions de la tardor a les Terres de l'Ebre

Descobreix algunes de les propostes artístiques de la nova temporada
Surtdecasa Ebre
,
04/10/2016
Arts
Ha començat la tardor i és un moment amb exposicions interessants a les Terres de l'Ebre. Queden pocs dies per veure'n algunes i d'altres inicien ara el seu recorregut. N'hem seleccionat 6 a les quatre comarques. Doneu-hi un cop d'ull!

1. El Reset dels artistes a Lo Pati
Dissabte passat (1 d'octubre) es va inaugurar a Amposta l'exposició col·lectiva 'Reset', organitzada a partir del Curs de Comissariat de la Universitat Rovira i Virgili de l'any passat. Els comissaris han seleccioant obres dels artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre englobades sota el concepte de "reset" com a idea de canvi, de revolució tant des del punt de vista íntim com des d'un punt de vista més global, apel·lant als moments que viu un artista a l'hora de concebre la seva obra, ja sigui perquè la seua vida i carrera ha sofert un “tornar a començar”, perquè es reutilitzen o es plantegen com un repensar d'alguna cosa establerta, sigue perquè reciclen les constants ja presents o perquè es “resetegen” a elles mateixes. Art contemporani a Amposta. Imprescindible!
Més informació

2. El recorregut de la ceràmica de Joan Panisello
Només queda una setmana per gaudir d'aquesta idea del ceramista Joan Panisello. 'Esteles de vida' és un recorregut conceptual a través d'aquestes peces que estan ubicades en diferents espais de la ciutat de Tortosa, com l'Institut Joaquim Bau (Av. de l'Estadi, 14), la Galeria del Quadre (C/ Barcelona, 2), la Galeria d'Art Gimeno (C/ Pintor Gimeno, 9) o la Galeria Cinta Cugat (Av. Molins del Compte, 40, Jesús).  “Avui dia, la medicina avança notablement però hi ha una energia natural, dintre de l’ésser humà, que el pot mantenir amb uns nivells de salut excel·lents. La ment humana té un gran poder. Quan penses, transmets energia. Les teues creences i els teus pensaments es converteixen en un camp energètic, una transmissió capaç de transformar la salut personal. Un pensament positiu pot millorar la teua salut de la mateixa forma que un de negatiu et pot emmalaltir. Resumint: La teua vida serà el que els teus pensaments siguen", diu l'artista. No us la perdeu!
Més informació

3. Exposició a l'Església del Poble Vell de Corbera d'Ebre
A l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, l’exposició fotogràfica 'Itinerari d’una memòria enfrontada', obra de l’historiador i fotògraf Oriol Riart Arnalot, és un recorregut fotogràfic pels principals indrets que durant nou mesos (abril – desembre de 1938) van esdevenir la línia del front a Catalunya, resseguint els rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre. Prop d’un centenar d’imatges dels escenaris d’aquella guerra acompanyats de fragments de dietaris dels que hi van combatre durant aquells mesos són el conjunt principal d’una exposició que ha estat itinerant des de l’any 2007. En aquest nou anys, ha passat, entre d’altres, per Tremp, Mollerussa, Berga, Falset, Balaguer, Móra d’Ebre, Tarragona, Vic, Lleida i Barcelona. L’objectiu de l’autor és, a partir de la fotografia, despertar l’interès de l’espectador per tot allò que envoltà la Guerra Civil a través d’uns fets i d’un territori concrets.
Més informació

  • imatge de control 1per1

4. Leonardo Escoda al Taller de Cinta Dalmau
Atenció que s'acaba! 'Qui ombra parla' és el títol de la darrera exposició de l'artista plàstic i professor de l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa, Leonardo Escoda. Fins al 8 d'octubre, Escoda mostrarà al públic la seva obra que barreja diferents arts com el gravat, el dibuix o la pintura amb la poesia. 'Qui ombra parla' és una de els frases del poeta d'origen romanès Paul Celan, considerat per la crítica com el líric en alemany més important de la postguerra. Escoda ha realitzat 16 peces que s'adapten a l'espai, el Taller d’Art Cinta Dalmau de Tortosa, que precisament, la seva propietària va ser alumna seva a l'Escola d'Art. 'Qui ombra parla' és una col·lecció madura i relaxada que reflecteix el moment que viu l'artista als seus 60 anys, una obra més reposada i treballada amb molta dedicació i anys.
Més informació 

5. Exposició col·lectiva Foll'Art
A La Galera podem gaudir de l'exposició col·lectiva del grup Foll'Art. Artistes com Philippe Guillemot amb la ceràmica; Txús Fibla amb l'esmalt al foc; Llagostera amb la pintura amb tècnica mixta o Susanne Balleisen amb joies, artistes reconeguts tant a Catalunya com a l'estranger que reuneixen les seves obres, per tercera vegada, a l'espai dedicat a exposicions temporals del Museu Terracota amb un conjunt d'obres pures, autèntiques, originals i d'una extrema qualitat.
Més informació

6. Vapor Anita a Móra d'Ebre
Atenció que s'acaba! Després del seu recorregut per Tortosa i Amposta, l'exposició '100 anys del vapor Anita (1915-2015)' arriba a Móra d'Ebre amb motiu del centenari de l'embarcació. Una mostra formada per fotografies procedents de fons públics i també privats, de les famílies implicades en la construcció i el funcionament, majoritàriament inèdites i, a més, s’hi exposaran objectes i documents originals.
Més informació
 

  

A

També et pot interessar