Jump to navigation
1. Entendre com menjar salutAbans de gaudir de totes les activitats preparades, us recomanem que assistiu a la presentació de la Setmana Bio i la xerrada 'Cultivar i menjar salut. La importància del cultiu ecològic per a agricultors i consumidors', una introducció sobre els cultius ecològics.Quan? El 20 de maig a les19:30h.On? Escola Agrària d’Amposta. C/ Josep Tarradellas, 2. Amposta.
2. Sopar ecològic de productors i restauradors L’Ajuntament de la Ràpita, el col·lectiu de cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre i el DARP organitzen un sopar ecològic amb productes de les Terres de l’Ebre i amb presència dels seus elaboradors. Vol ser un punt de trobada per intercanviar experiències entre productors ecològics locals i el món de la restauració.Quan? El 25 de maig a les 21h.On? C/ Sant Isidre, 98. La Ràpita.
3. La nutrició ecològica i la salutNo et perdis la xerrada titulada 'La nutrició ecològica com a principal factor de salut' sobre els beneficis per a la salut dels productes ecològics, a càrrec de Kim Sorensen.Quan? El 19 de maig a les 18h.On? Biosfera. C/ Miguel de Cervantes, 10. Tortosa
4. Visita al Jardí Botànic Ecològic de plantes medicinalsVisita a un Jardí Botànic ecològic de 20.000 m2, amb més de 400 espècies de plantes medicinals, aromàtiques i culinàries. La visita lliure té un preu de 4,50€ i la guiada de 6€.Quan? Del 20 al 29 de maig.On? Ecoherbes Park Jardí Botànic Ecoherbes Park. Urb. Sant Pere, 1. L’Ampolla.
5. Una reserva de cultiu ecològic única al mónAquesta visita suposa conèixer de primera mà com es cultiva l'arròs ecològic al Delta de l'Ebre. El projecte SEO/BirdLife, ubicat a la finca de Riet Vell, proposa la possibilitat de participar en els treballs agrícoles propis del moment en el cultiu de l’arròs ecològic. També es podrà degustar un menú amb arròs ecològic en restaurants propers a la Reserva i procedir a l'observatori d'aus en el marc del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000. Quan? El 21 de maig de les 10 a les 13h.On? Reserva de Riet Vell. Ctra. Eucaliptus, Km. 18,5. Amposta
6. Visita guiada a la Reserva de Sebes i tast de productes ecològicsEn aquest cas, la proposta és una visita guiada a la Reserva Natural de Sebes, a Flix, acompanyada d'un tast de productes ecològics, com per exemple l'oli del Mas de Pitoia o la cervesa artesana l’Anjub, que s'elaboren a la Ribera d'EbreQuan? El 22 de maig a les 10h.On? Reserva Natural de Sebes Reserva Natural de Sebes. Camí de Sebes, s/n. Flix
7. Els 5 sentits de l’oliveraAquesta és una jornada que permet entendre com el cultiu de l'olivera i la seva gestió determinen inequívocament el caràcter únic de l’oli d’oliva que se n’obté. Hi haurà un tast de l’oli per finalitzar la visita. Tot té un preu de 7€.Quan? Del 22 i 28 de maig d'11 a 12:30h.On? Coll de l’Alba Mas de Pinaret. Pol. 61 Parc. 35. El Perelló
8. Descobreix un eco-hortL'Associació Obre’t’ Ebre ensenya el seu eco-hort comunitari Eco-hort del canal de Roquetes. La idea és, mitjançant el teatre i els jocs, apropar als més petits què és un hort ecològic comunitari.Quan? El 23 i 25 de maig de 17 a 18:30h.On? Eco-hort del canal de Roquetes. Av. Ports de Caro, 19 baix. Roquetes (Lloc de trobada: pastisseria Noa)
9. Documental: 'Aprendre a menjar i aprendre a viure'Projecció del documental 'Aprendre a menjar, aprendre a viure. Una alternativa cap a la sobirania alimentària.'Quan? El 27 de maig a les 19h.On? Escola de naturalistes del GEPEC Lo Caro. Urb. Torre d’en Gil (davant Biblioteca Municipal Roquetes). Roquetes.
10. Tallers de menjar ecològicDurant tota la setmana, hi haurà tallers de cuina amb diferents aliments ecològics i com introduir-los en les nostres receptes diàries.Quan? Consultar les diferents activitats a l'agendaOn? Ekobo. Av. de la Ràpita, 36. Amposta.
SetmanaBio per l'alimentació ecològicaDel 20 al 29 de maig - Terres de l'EbreFitxa d'agenda Surtdecasa