Música
,
2016
Divendres 5 d'agost, 22 h
Espai Jove La Palmera
Tarragona

The Saurs + La Reina del Black Jack

"La Reina del Blackjack és ella, el parásito gran que ha creat la natura. Neix, creix, s'aprofita (fet que la distingeix de la resta de mortals), es reprodueix i finalment mor. S'alimenta d'il·lusions, respira cors trencats i beu llàgrimes. Llegeix històries sense final, escolta sanglots i escriu tragèdies. I sí, nosaltres som els protagonistes de les seves tragèdies. Apostem al negre quan ho hauríem de fer al vermell. Demanem carta quan hauríem plantar-nos. Sumem 22, i no 21. En definitiva, perdem; Ella guanya." [Podeu llegir la reflexió complet al nostre disc físic]. Però La Reina del Black Jack també és un grup de música tarragoní (ni més ni menys que de 5
pobles diferents). Hem crescut propers a la música i, com qui diu, amb a els instrument sota el braç. Tots vam començar a formar part de diferents projectes musicals des de molt joves, però no va ser fins a l'abril de 2012 que vam decidir unir-nos (alguns sense conèixer-se) i posar en marxa aquest projecte.

The Saurs provenen de l’extraradi barcelonès i en tan sols un parell d’anys han aconseguit situar-se entre el més granat del rock´n´roll de la ciutat gràcies a un directe impecable i la seva habilitat per unir el punk i el pop en píndoles urgents i plenes de distorsió. Prova d’això es que en poc mesos es van proclamar guanyadors del reconegut concurs Pop-Rock Villa de Bilbao i la batalla de bandes organitzada per la Sala Apolo Bala Perduda, premi que els dugué a actuar al festival Primavera Sound en el 2014. El grup ha signat aquest mateix any pel Segell del Primavera, després d'enregistrar un parell d’EPs. (el primer autoeditat i el segon publicat per Mama Vynila) en els que ja trobem hits del calibre de “Came To You”. El trio publica ara “Magic Shape”, el seu àlbum debut, enregistrat aquest estiu las estudis Aclam de Barcelona amb l’ajuda a la producció d’ Oriol de Balanzó. “Magic Shape” és la targeta de presentació perfecta del grup, un disc en què conflueixen totes les seves virtuts: cançons curtes i ràpides en les que el punk, el garatge i el pop s’uneixen, sense menysprear arrancades properes al hard rock i una solvència instrumental que els està convertint en un del grup joves més en forma de l’escena actual. Guitarres que beuen del classicisme rock però no tenen por a introduir nous girs o ressonàncies surf, una veu cavernosa però plena de melodia i una bateria imparable són el bastiment de hits precisos com ara “Thursday (primer single), “Ain´t No Deal”, “The Court” o la recuperada “Came To You”.

Preu: gratuït