Foto: 

El Molí de l'Escala

10 anys de Gastromusical al Molí de l’Escala

El festival pioner en maridar música i gastronomia a Catalunya arriba al desè aniversari amb nous espais i propostes, del 20 al 24 de juliol
Adrià Cortadellas
,
19/07/2016
Música
10 anys de delícies per l’oïda i pel paladar. 10 anys mesclant música i gastronomia al Molí de l'Escala. Aviat és dit. La 10a edició del festival Gastromusical comença aquest dimecres 20 de juliol al Molí de l’Escala i durarà fins diumenge. Consolida així l’aposta de celebrar-ho cinc dies consecutius al mes de juliol. I, a més a més arriba amb nous espais i noves propostes. Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende i Chicuelo posaran la banda sonora. Xavier Pellicer, Vicenç Fajardo, Jordi Jacas i l'equip del Molí de l’Escala, mostraran el seu talent als fogons. Us ho expliquem jornada per jornada!
Tret de sortida amb els ritmes llatins de Lucrecia i la cuina de Xavier Pellicer
La polifacètica Lucrecia torna al Gastromusical després de 10 anys per traslladar novament el públic a la seva Cuba natal. Una bona dosi de musicalitat personal en les seves interpretacions de boleros i sones com a tret de sortida del 10è Gastromusical. Després d’haver presentat un darrer treball que homenatjava la reina de la salsa Celia Cruz, Lucrecia actuarà al festival en la seva versió més íntima: únicament acompanyada d’un piano. Interpretarà grans clàssics dels boleros amb el maridatge gastronòmic de Xavier Pellicer. Pellicer i el seu restaurant Céleri són una des les propostes més en voga a Barcelona, amb una cuina basada en productes ecològics, en la seva majoria vegetals, en una carta plena de receptes aparentment senzilles, d’execució exacte, producte excel·lent i agradable digestió. Una digestió que serà ambientada pel reconegut DJ Miguelito Superstar, vocalista de la Fundación Tony Manero.
Dia: Dimecres 20 de juliol
Horari: Sopar, a les 20:45h. Concert a les 23h.
Preu: Sopar i concert / concert: 80€ / 15€
> Més informació
 
 
L’irreverent Pablo Carbonell maridat amb La Plaça de Madremanya
La jornada del dijous es presenta com un còctel explosiu. D’una banda, l’incansable Pablo Carbonell: actor, músic, showman, escriptor, director i el que calgui. Reporter de Caiga quien caiga, cantant de Los Toreros Muertos, autor de grans himnes com ‘Yo me llamo Javier’ o ‘Mi agüita amarila’. Recentment ha tornat als escenaris per presentar el seu celebrat nou disc. D’altra banda les delicatessens d’un dels cuiners més interessants que oficien a l’Empordà: Vicenç Fajardo, com a cuiner de La Plaça de Madremanya. Plats d’arrels empordaneses i mediterrànies i productes de primera qualitat. Per llepar-se’n els dits! I també amenitzarà una sessió del DJ Miguelito Superstar.
Dia: Dijous 21 de juliol
Horari: Sopar, a les 21:15h. Concert a les 23:15h
Preu: Sopar i concert / concert: 80€ / 15€
> Més informació
 
 
Nit a la basca amb Kepa Junkera
Si Euskadi és una de les zones més interessants del mapa enogastronòmic, ja era hora que es fes un lloc al Gastromusical. No és casualitat que tingui tants restaurants i cuiners reconeguts internacionalment, productes agroalimentaris excel·lents i un tarannà ben propi. Això els ha forjat una cultura i un prestigi gastronòmic internacionalment reconegut. Pintxos, txuleta a la parrilla, bacalao al pil-pil, gildas i moltes altres exquisideses de la cuina basca. Això servirà de prèvia al concert de Kepa Junkera, un dels músics més internacionals d’Euskadi. Compositor, productor i músic amb més de 35 anys de carrera professional, un dels màxims exponents de la música tradicional basca i un estil propi, personal i inconfusible.
Dia: Divendres 21 de juliol
Horari: Sopar, a les 21h. Concert a les 23h.
Preu: Sopar i concert / concert: 50€ / 14€
> Més informació
 
 
GastroKids i Familiària: una  vetllada per a tota la família
Ja tocava que els més petits tinguessin una jornada especial al festival del Molí de l’Escala. Però per aquesta jornada el festival es traslladarà en un entorn únic i mil·lenari: el Jaciment d’Empúries. El Gastromusical i el MAC- Empúries uneixen esforços per impulsar un nou espai d’activitats dirigides a les famílies. Gastronomia, música, cultura i història. Seran els eixos d’un programa amb més de 20 activitats i tallers diferents: tallers de cuina i empotar anxoves amb Cuina de Sils i Anxoves de l’Escala, espectacles de titelles i d’acció històrica amb Genovesa Teatre i Drakonia, taller de percussió coporal amb Santi Serratosa, visites teatralitzades al Jaciment, danses antigues de la mà de La Farandola i l’espectacle Reggae per xics amb The Penguins. Una festa per a famílies i infants!
Dia: Dissabte 23 de juliol
Horari: De 10 a 20h.
Preu: 12€ per persona (amb visita al Jaciment inclosa) / Menors de 5 anys, de franc
> Més informació
 
 
Un diumenge de Gastrovermut  amb Paula Grande
La millor manera d’encetar un diumenge. Un bon vermut al Patí del Molí: un espai fresc i assolellat. I per acabar-ho d’adobar, la música de Paula Grande. Els clàssics vermuts del Molí: calamars a la romana, olives, anxoves de l’Escala amb pa amb tomata. Ulleres de sol, cervesa i bona música. Paula Grande, nascuda a l’Escala, ens regalarà una bona dosi de jazz, soul i hip hop. Per presentar la seva òpera prima: “Viatge interestel·lar”. Energia i delicadesa a la vegada per gaudir d’un bon vermut musical!
Dia: Diumenge 24 de juliol
Horari: Vermut-concert, a les 12:30h
Preu: Gratuït
> Més informació
 
 
Cloenda de GastroFlamenc amb Duquende & Chicluelo i Jordi Jacas
Quan una cosa funciona, no cal canviar-la. Jordi Jacas, impulsor del Gastromusical i propietari de El Molí de l’Escala serà el cuiner del GastroFlamenc. Si l’any passat ja vas ser un èxit rotund, el festival tornarà a ambientar-se novament en les nits dels anys 60 a la Costa Brava, on els espectacles de tablao i flamenc esdevenien punt d’atracció per a turistes rossos i de pell vermella com una tomata. Duquende i Chicuelo: dues figures essencials del panorama del flamenc actual. Si Duquende va debutar als vuit anys de la mà del llegendari Camarón de la Isla i va acompanyar 18 anys a Paco de Lucía, el seu pare artístic, actualment és un dels cantaors més ben valorats. Per la seva banda, Juan Gómez Chicuelo és un prodigi de la guitarra des de la seva infància i ha acompanyat a tots els grans cantaors flamencs, des d’Enrique Morente a Miguel Poveda, El Cigala o Mayte Martín. I ara, Duquende. Imprescindible i molt recomanable!
Dia: Diumenge 24 de juliol
Horari: Sopar a les 21:15h / Concert a les 23:15h
Preu: Sopar i concert: 60€ / Concert: 25€
> Més informació

Més informació: 

Festival Gastromusical
L'Escala
Del 20 al 24 de juliol
Web del festival
Fitxa a l'agenda

 

A

També et pot interessar