Foto: 

CEDIDA
Un dels escenaris se situa al Fòrum Romà de les Ruïnes d'Empúries.

Festival Portalblau, 11 anys acostant música i art a la Mediterrània

Un any més, se celebrarà del 13 al 29 de juliol a diversos espais del municipi de l'Escala
Paula Pairó
,
28/06/2018
Arts
Un any més torna un festival d'art, cultura i molta música en un dels millors entorns del nostre territori. Després d'una 10a edició amb artistes d'alt nivell i amb una molt bona acceptació entre el públic, aquest any el cartell pretén apostar per disciplines artístiques diverses entre les quals teatre, dansa, circ, cinema i reflexió. Entre les novetats d'aquesta edició destaca la incorporació d'un nou cicle d'espectacles de carrer gratuïts que té per objectiu apropar el festival a un major nombre d'espectadors. A continuació us detallem els espectacles imperdibles d'aquesta temporada!
Quico Pi de la Serra   
Un dels grans exponents de la Nova Cançó, Quico Pi de la Serra, arriba al Festival Portalblau per participar en el cicle DO RE VI, que marida música i vi. Aquest últim disc, que és el seu 22è treball, està ple de retrats personals i socials, parlant sense tabús ni dramatismes però alhora amb contundència, sensibilitat i sornegueria. L'actuació del cantautor es maridarà amb vins del celler Vins de Taller, de Siurana d'Empordà, en un maridatge proposat per la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica.
Dissabte, 21 de juliol a les 21:30 h     
A l'Alfolí de la Sal (20€ anticipada/22€ taquilla)
 
 
Estrella Morente        
Estrella Morente és un fenòmen insòlit que arriba a l'Empordà per impresionar-nos amb la seva actitud, amb una elegància innata, una sofisticació nova i una aparent seguretat que no està feta d'arrogància sinó de valor, de noblesa. Estrella és una instrumentista que fa servir la seva veu com els grans del jazz, com el més noble, primitiu i essencial dels instruments. La descendent de la nissaga flamenca per excel·lència convertirá l'espai del Portalblau en un tablao digne d'admirar.
Dissabte, 28 de juliol a les 22:30 h          
Al Mar d'en Manassa (25€ anticipada/28€ taquilla)
 
Balkan Paradise Orchestra       
L'espectacle s'inclou dins del cicle ‘Portalblau al carrer', on us proposem una fanfàrria femenina de música balcànica, única en la seva espècie. Vuit instrumentistes de vent i percussió disparen melodies frenètiques i ritmes trepidants en un esdeveniment de carrer ple de música i festa. Des dels seus inicis han confirmat el seu paper com a formació inusual i trencadora, i ha aportat un aire fresc i alegre.
Diumenge, 15 de juliol a les 20 h        
A la Punta (gratuït)
 
Bot Project     
La companyia trepitjarà Portalblau per presentar Collage, un espectacle de trampolí per a tots els públics ple d'humor i diversió, que inclou acrobàcies, equilibris, salts impossibles, manipulació d'objectes i dosis d'ingeni i humor. Entre salt i salt, el duet d'artistes imposarà les seves normes, creant situacions còmiques i bogeries diverses amb l'objectiu de idear un espectacle únic.
Diumenge 22 de juliol a les 20 h         
A la Riba (gratuït)
 
Petitet i la seva Rumba Simfònica    
Aquest artista li va prometre a la seva mare que portaria la rumba catalana a grans escenaris i ho està fent de la forma més sorprenent: dirigint una l'orquestra unint els seus músics de rumba amb músics simfònics. Fill de qui va ser ‘palmero' de Peret (Ramon el Huesos), és un autèntic personatge del barri del Raval de Barcelona, on ha viscut la rumba des del bressol. Presentarà un projecte on recupera el so de la rumba catalana al mateix temps que dota al gènere d'una nova sonoritat.
Dijous, 26 de juliol a les 22:30 h          
Al Mar d'en Manassa (18€ anticipada/20€ taquilla)
 
Maria Arnal i Marcel Bagés  
El duet artístic ens presenta el seu àlbum 45 Cerebros y 1 Corazón. Les seves composicions subtils i plenes d'autenticitat i originalitat els ha portat a realitzar una gira internacional de més de 70 concerts, actuant a llocs com Barcelona, Madrid, Galícia, França i Rússia. El repertori intimista escollit bascula sobre el concepte de la memòria i al llarg de les cançons els dos artistes parlaran d'allò que recordem i d'allò que ens volen fer oblidar de maner especial i emotiva.     
Divendres 27 de juliol a les 22:30 h   
Al Mar d'en Manassa (15€ anticipada/17€ taquilla)
 
La Fura dels Baus       
La reputada i mai indiferent La Fura dels Baus recupera un dels seus espectacles més reconeguts de la seva època inicial, Manes. L'espectacle recupera el clàssic llenguatge furero en un context d'una societat deshumanitzada i motoritzada per les tecnologies. Serà un retorn a l'instint, a l'ésser humà, a l'animal, a la persona. L'essència més fonamental de l'home, connectant així l'espectador amb la seva naturalesa més bàsica, amb allò que el sosté.
Dissabte 21 de juliol a les 22 h            
A la sala Polivalent (15€)
 
Halldor Mar   
Mai vist abans: versions clàssiques catalanes en anglès i cantades per un islandès. Reconegut en els últims temps pel programa Katalonski de TV3, el català ha canviat la vida d'aquest cantautor islandès. Les seves versions en anglès de cançons referents com Al Vent (The wind), Paraules d'amor (Words of Love) o Remena, nena (Shake it, baby) han creuat fronteres i ara, dins del cicle DO RE VI, que marida música i vi, Halldor Mar ens emocionarà. L'actuació del cantautor es maridarà amb vins del celler Ecocci Vi, de Sant Martí Vell, en un maridatge proposat per la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica.
Divendres, 20 de juliol a les 21:30 h  
A l'Alfolí de la sal (15€ anticipada/18€ taquilla)
 
Mishima
El grup català arriba al Festival Portalblau amb el seu vuitè disc Ara i Res, que aposta per la contundència en el so i una cura especial en les lletres. El seu nou àlbum sona més Mishima que mai: més descregut i alhora més romàntic, més despullat però també més sentit, més planer però també més literari, amb esclats més lluminosos al costat d'atmosferes més llòbregues.
Diumenge 29 de juliol, a les 19 h        
Al Mar d'en Manassa (20€ anticipada/22€ taquilla)
 
Lisístrata
El Festival Portalblau estrenarà enguany un nou espectacle teatral amb la lectura dramatizada de Lisístrata,  a la ciutat grega del Jaciment d'Empúries, segurament el marc més idoni per a la seva representació. Artistes catalans reconeguts formaran el repartiment de l'espectacle: Estel Solé, Mercè Martínez, Rosa Boladeras, Agnès Busquets, Marc Martínez, Roger Coma i Iñaki Mur, i el guitarrista Jordi Busquets serà l'encarregat de posar música a l'espectacle. Amb aquesta lectura de la versió clàssica, serà un moment per divertir-nos però alhora servirà com a mirall de reflexió de la societat actual.  
Dissabte, 14 de juliol a les 22 h           
Al MAC d'Empúries (15€ anticipada/18€ taquilla)

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Festival Portalblau
L'Escala
Juliol 2018
portalblau.cat

A

També et pot interessar