Jump to navigation
1. El Mercat de productes de proximitatUn dels punts forts d'aquesta festa de recreació històrica és l'ambient que es genera pels carrers i places de la capital de la Terra Alta. El vestuari i els elements propis de l'època medieval envaeixen tots els racons, i res millor que un mercat amb productes de proximitat a la Plaça del Comerç per crear aquest bullici típic dels carrers del segle XIV. Tant dissabte com diumenge podràs trobar els típics dolços gandesans, així com embotits, vins i licors de la Terra Alta, entre molts altres productes.
2. El ball del casament reialTot casament té una prèvia, i en aquest cas també serà així. El dissabte a les 12 h, tindrà lloc un espectacle de carrer amb música i animació mentre que a la tarda, a les 18:30 h, els joglars acompanyats pels grallers anunciaran el casament. A la tarda, a les 20:30 h s’oferirà el ball del Casament Reial a la plaça de l’Església, un dels actes més destacats del cap de setmana!
3. Els espectacles a Casa de la baronesa i al Palau del CastellàEl patrimoni de Gandesa també és un dels principals protagonistes d'aquesta festa. D’una banda, la Cort d’Aragó se situarà a la casa de la baronessa de Purroi i estarà presidida per l’infant Jaume, fill de Jaume II el Just; i de l’altra, la Corona de Castella se situarà al Palau del Castellà i presidida per la infanta Leonor de Castella. Els infants seran els actors Mar Garcia i Aleix Pujol, que han estat escollits en un càsting. D'aquesta teatralització en aquests dos espais, s’oferiran un total de quatre passis en cada lloc, quatre al matí i quatre a la tarda al llarg del diumenge. Per accedir a la boda i a les escenificacions de les Corts caldrà adquirir un tiquet, a un preu de 10 euros, que permet la visita als tres actes.
4. Desfilada de les CortsDiumenge serà el dia que culminarà tota aquesta cerimònia de casament. Hem de destacar a les 13:00 h i a les 19:30 h les respectives desfilades de les dues corts, la d'Aragó i la de Castella, fins a l’església de l’Assumpció, pels carrers Miravet i Pes Vell. El moment en què els gandesans i els visitants podran veure de ben prop les dues monarquies i els seus sèquits encaminant-se cap al temple sagrat per prometre's en matrimoni.
5. I... per fi...la Boda reialFinalment, la festa culminarà amb la recreació de la boda –frustrada per la fugida de l’infant– a l’interior de l'església a les 13:30 h i les 20:00 h. Després de la cerimònia, el príncep va fugir de l'església i es va deixar el guant. D'aquí, l'escut de Gandesa representa un guant. Si voleu conéixer la història in situ, no us perdeu la seva representació en directe!
Un Casament Reial Dies 15 i 16 d'octubre - GandesaFitxa d'agenda Surtdecasa