Jump to navigation
La vila de Cassà de la Selva és terra de músics, una zona en què aquesta expressió artística s'ha convertit en un dels eixos vertebradors de la creació local. Per això, acull cada any la Setmana de la Música de Cassà de la Selva, un cicle que enguany arriba a la 12a edició el pròxim 1 d'abril. Durant vuit dies, aquest esdeveniment musical "ofereix una proposta interessant per a tots els col·lectius i a persones de totes les edats, des de nadons fins a adults", assenyala la tècnica de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Cassà Cristina Canyet.
Tallers, concerts, audicions, espectacles i molts altres actes al voltant de la música componen el programa d'aquest esdeveniment organitzat pel Centre Cultural Sala Galà, juntament amb l'Escola de Música Pere Mercader, que porta més d'una dècada creixent i apropant la música als alumnes del centre i també a la resta de la població. "Aquest cicle ha anat evolucionant. Es parteix de la base de la formació de músics, però es vol anar més enllà organitzant activitats que donin visibilitat a l'escola i als joves músics que tenim", explica Canyet.
El Centre Cultural Sala Galà, seu de l'escola, ha estat des dels seus inicis un dels centres que posen a l'abast dels infants, joves i adults la formació artística i musical d'un municipi en què la música té una especial rellevància, no només en l'organització d'esdeveniments sinó en la projecció de grans músics i compositors locals. "Cassà de la Selva té molta tradició musical, per la seva trajectòria en diverses activitats com la Nit dels Músics Cassanencs, que se celebra durant la festa major del municipi, el Festival Solfejant, la Jove Orquestra de Cassà i el Cassà es Vesteix de Música, entre d'altres", finalitza.
Espectacles
Un dels principals reclams de la setmana seran els concerts i les audicions. El primer dia, podrem gaudir de l'espectacle musical Kaixes (18 h), de la Cia Com Sona, un joc de caixes que es mouen i ballen, que juguen i que imaginen barques, cotxes i cavalls. El diumenge, Desi Hot Quintet (18 h) té la intenció de crear una divertida trobada de pop, soul, funk i jazz per fer-nos ballar i sentir la música. El dilluns 3 d'abril, podrem escoltar l'espectacle La Vaca que canta, un espectacle musical infantil de la Cia Pocacosa Teatre que tindrà lloc en horari escolar a la Sala Centre Recreatiu i també a l'Auditori Sala Gala a partir de les 17.45 h. L'endemà, l'Auditori Sala Galà acollirà el concert de la Cobla del Conservatori de Girona (18 h), una formació d'estudiants dels instruments propis de la cobla que dota de mecanismes per tocar-hi en conjunt de manera professional, i el concert dels alumnes d'instrument de l'Escola de Música Pere Mercader (19 h).
El divendres 5 i el dissabte 6, l'auditori tornarà a omplir-se, però aquesta vegada amb la música dels alumnes de sensibilització musical de P5 i iniciació musical de l'escola (17.30 h) i dels alumnes d'instrument (19 h). El divendres serà un dels dies més forts pel que fa a la programació d'activitats, ja que es desenvoluparan fins a quatre activitats musicals diferents, com són les cançons amb els alumnes de sensibilització (17.30 h); l'audició taller Escoltem l'Orquestra, que serà un concert per explicar la composició de la formació i la funció de cada instrument, de la mà de la Jove Orquestra de Cassà (18 h); el concert dels alumnes d'instrument (19 h); i les Nits de la Coma: Show de canciones improvisadas, un concert de cançons improvisades amb molt d'humor, amb dos cantants i clowns i un guitarrow, on el públic proposa els títols i la resta és deixar volar la imaginació (21.30 h a l'Espai del Casal).
Finalment, el dia 8 d'abril, les actuacions acabaran amb la música de la Big Band de Vidreres, una formació amb dos anys de recorregut composta per músics de Vidreres i Rodalies, que ens interpretaran els millors temes de jazz clàssic i funky modern a la plaça de la Coma a partir de les 12 h.
A més, des de dilluns fins a divendres, cada dia a partir de les 19 h, podrem escoltar les audicions dels alumnes d'instrument de l'Escola de Música Pere Mercader.
Tallers, contes i art al carrer
D'altra banda, La Setmana de la Música de Cassà de la Selva ens porta tallers i activitats divertides i formatives per a totes les edats. L'Auditori Sala Galà serà l'escenari de dos dels tallers més destacats. El primer és El Taller de Música per a infants de 0 a 3 anys i les seves respectives famílies (dissabte 1 d'abril, d'11 a 12 h), una experiència musical amb jocs de falda, cançons populars, melodies sense text i cançons rimades. Es duran a terme petites instrumentacions a partir de músiques enregistrades i tocades en directe i ballarem i ens mourem lliurement per l'espai. L'altre és el Taller de Beat-Box (divendres 5 d'abril a les 18 h), a càrrec de Moug Marc Ortín, finalista al campionat d'Espanya l'any 2010, una activitat destinada a joves d'entre 12 i 18 anys en què aprendrem aquesta tècnica i descobrirem els diferents orígens del 5è element del Hip Hop.
El 3 d'abril, Marta Bell-lloch ens farà un taller de Respiració i relaxació per a músics (18 h) a l'aula 3 del Centre Cultural Sala Galà, i el divendres 5, els menuts d'entre 4 i 9 anys escoltaran atentament l'hora del conte amb la Caixeta de la Música, de Carmina Rabassedas (17.45 h).
El darrer dia, el 8 d'abril, celebrarem el Dia Internacional de l'Art amb DART 2017 Cassà de la Selva. Música, art, tallers i creacions a la plaça de la Coma en una matinal de creació per a tota la família organitzada per l'Escola d'Art Josep Lloveras.
Tota la informació sobre les activitats i els horaris al web de l'Ajuntament de Cassà de la Selva.