Jump to navigation
Diumenge
24 novembre 2024
Empordà
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Foto:
Surtdecasa
5 esports per gaudir l'estiu a l'Empordà
Kitesurf, esnòrquel, caiac, paddle surf... l’Empordà és el lloc ideal per fer esport d’aigua
Arnau Margenet
,
16/08/2017
Activa't
Mitjans d'agost i una idea sobrevola el nostre para-sol: queden un parell de setmanes d'estiu. No us espanteu. Els empordanesos sabem que l'estiu no acaba a l'agost, malgrat que la diàspora de turistes sigui evident. L'estiu a l'Empordà s'estira fins ben acabat el setembre, i si ens posem primmirats, inclús part de l'octubre. La calor no ens abandona tan fàcilment, això fa que la nostra comarca sigui un indret ideal per gaudir del mar durant un bon grapat de mesos, a ple rendiment. Potser per això, la costa empordanesa està farcida d'empreses que ofereixen activitats on l'esport i l'aigua van de la mà. Voleu gaudir del mar empordanès, de veritat?
1. Esnòrquel
El litoral empordanès amaga racons de gran riquesa natural a l'abast de tothom, i també dels professionals. A vora de platja, qualsevol persona equipada amb unes ulleres i un tub podrà gaudir d'un fons marí viu, únic i ple de color. Els més atrevits podeu optar per resseguir la costa més agresta i rocosa de la comarca, llocs on ja és més difícil accedir-hi a peu i on hi guarden grans paisatges submarins. Una de les zones més riques en varietat és el tram que va de l'Escala a les Illes Medes. Racons com Illa Mateua –on hi podreu trobar un antic vaixell enfonsat a pocs metres de la riba–, la Cova Foradada, les Tres Coves o les mateixes Illes Medes són llocs ideals, i de reconeixement mundial, per descobrir la fauna i flora que atresora el nostre mar.
2. Submarinisme
Però no només de la superfície viu el mar empordanès. Uns metres més avall amaga tot un món per descobrir. Allunyar-se de la costa només amb les ulleres i el tub no acostuma a resultar massa profitós, doncs quan el mar s'endinsa la profunditat augmenta i la observació es limita molt més. Ara bé, si disposes d'un equip de busseig, la cosa canvia. A banda d'entrar en un altre espai on la sensació de immensitat és més gran, el fons marí, a una profunditat no especialment gran, també amaga coves i grutes marines de gran bellesa. De nou, a la zona de l'Escala i Les Illes Medes, però també el litoral baix-empordanès o el Cap de Creus, són llocs ideals per practicar submarinisme amb l'ajuda d'un instructor i un bon equip.
3. Caiac
Una altra opcio per descobrir les raconades de la costa empordanesa alhora que us poseu en forma és el rem. Llogar un caiac i fer una excursió sempre és un bon pla per gaudir del mar, tant amb la família com amb els amics o la parella. Entre Portbou i Sant Feliu de Guíxols trobareu nombroses empreses dedicades al lloguer de caiacs i a la organització d'excursions per diferents paisatges del litoral. Una d'elles és Skayak, que treballen a Llançà i Colera. El que més crida l'atenció de la seva oferta d'activitats és el maridatge del rem i l'exploració de l'entorn amb altres vessants com la ornitologia o l'enologia. Un combo que no us deixarà indiferents!
4. Paddle Surf
Una de les pràctiques esportives més de moda a les nostres platges és el paddle surf. Ja no sorprèn veure a paddle surfers dempeus i remant sobre les seves taules, una mica més enllà d'on es troben els banyistes. A moltes de les mateixes empreses que es dediquen al lloguer de caiacs també hi podreu trobar serveis de paddle surf, inclús alguna de les seves variables que també agafen volada, com el sup paddle ioga o el sup paddle pilates. Una recomanació: les millors hores per remar són pel matí a primera hora i en horabaixa, quan el mar ofereix una catifa, la temperatura acompanya i es pot remar en harmonia.
5. Kitesurft i Windsurf
Amb més de cinc quilòmetres, obert al mar i sense obstacles que frenin l'entrada del vent, la Badia de Roses, i concretament Sant Pere Pescador, és la terra del vent. Durant tot l'any, la vila altempordanesa es converteix en un flux constant de riders, tant de windsruf com de kitesurf, i un bon grapat d'empreses ofereixen serveis tant de lloguer com de cursos de iniciació o perfeccionament. És tan fort el magnetisme i tan gran el volum de practicants, que una de les imatges més emblemàtiques de l'Alt Empordà –i que es pot observar des de pràcticament qualsevol punt de la comarca– és la del cel de la platja de Sant Pere Pescador plena de cometes de kitsurf. Pura adrenalina.
A
També et pot interessar
Wäwä: "Pots ser creativa, però la creativitat és constància"
Foto:
Cedida
Les 5 idees per tornar a començar a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
L'Escala, amiga dels animals
Foto:
Cedida
Una terra de castells: Alt Empordà (I)
Foto:
Cedida
15 anys de La Mostra de Muntanya i Aventura de Figueres
Foto:
Cedida
Els 5 paisatges desconeguts del Penedès
Inicieu sessió
o
registreu-vos
per a enviar comentaris