Quinzena de l’Economia Social i Solidària del Penedès

Foto: 

Cedida

Els 10 imperdibles de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària del Penedès

Del 27 de setembre al 10 d’octubre se celebrarà la tercera edició de l'esdeveniment amb activitats presencials i virtuals
Surtdecasa
,
28/09/2021
Activa't

Del 27 de setembre al 10 d’octubre se celebrarà la tercera edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària (ESS), organitzada per Coopsetània. La iniciativa comptarà amb una vintena d’activitats entre les presencials i les virtuals. Coincidint amb la Quinzena, es presentaran dos nous punts d’atenció a l’Alt Penedès i el Garraf: Cal Trajo, a Vilanova i la Geltrú, i l’espai Kunlabi, impulsat per la cooperativa Bildi a Sant Joan de Mediona. Us hem fet una selecció d'allò que no us podeu perdre de manera presencial i us animem a que consulteu tot el programa per saber els horaris i les ubicacions! Durant la Quinzena també s'han programat diverses activitats virtuals com per exemple l'itinerari formatiu 'Creem cooperatives, creem alternatives' que tindrà lloc en dues sessions. Així com la taula territorial 'Voleu introduir l'Economia Social a la vostra administració?'.

1. Exposicó 'Catalunya, Terra Cooperativa'
L'exposicó 'Catalunya, Terra Cooperativa' es podrà veure del 28 de setembre fins al 10 d'octubre. Es presenta a través d'un recorregut per l'ahir, l'avui i el demà de les pràctiques cooperatives, el cooperativisme i l'economia social com a eines útils i vàlides per la generació d'alternatives a la societat actual, superant la visió del cooperativisme com una pràctica obsoleta del passat. El dia 28 de setembre a les 18h es farà la presentació i visita guiada de l'exposició.

  • imatge de control 1per1

2. Presentació Xarxa d'Economia Solidària a la Vegueria Penedès
Presentació del projecte en construcció de Xarxa d'Economia Solidària a la Vegueria Penedès, en el marc de la 3a Quinzena de l'Economia Social i Solidària. Tindrà lloc el 30 de setembre a les 19 hores. Aquest acte s'emmarca també en la setmana de La Mallola, organitzada per CoopCamp. L'acte forma part també de la campanya #PenedèsCoopera.

3. Presentació del Punt d'Atenció de l'ESS
Presentació del punt d'atenció de l'ESS de Cal Trajo i tast de l'Olivera a Cal Trajo, en el marc de la 3a Quinzena de l'Economia Social i Solidària. Aquesta és una de les grans novetats de la Quinzena d'enguany, una iniciativa que permetrà ampliar la consciència de l'economia social en molts racons del territori.

4. Presentació 'Art, tèxtil i consciència'
Presentació el 2 d'octubre a les 12 hores a Cal Trajo dels projectes i paradeta amb els productes d'Entelades, Pitra'm i Llambrich Atelier. Perquè l'art, el tèctil i la consciència van molts cops units i hi ha projectes que en son la millor de les metàfores.

5. Jornada 'Alternatives des de l'EES per un treball digne'
El dia 7 d'octubre a les 10 hores a la seu de CCOO de Vilanova i la Geltrú, presentació de l'ESS i el cooperativisme com a models econòmics transformadors i vàlids. A través del sindicat de CCOO es parlarà de la situació actual en l'àmbit de l'ocupació i quins són els possibles escenaris, així com quines accions s'han desenvolupat. La jornada serà presencial i també es podrà seguir de forma virtual.

6. Jornada: 'Ets cosidora o modista? Teixim xarxa!'
Posem fil a l'agulla! Vine a conèixer projectes d'autoocupació i d'altres cosidores com tu! Jornada per acostar persones cosidores de la comarca per poder establir un contacte i cercar el treball en xarxa. En el marc de la Quinzena de l'ESS de l'Alt Penedès-Garraf. Tindrà lloc el dissabte 9 d'octubre a partir de les 10 hores a Ca l'Antic de Santa Margarida i els Monjos. És imprescindible fer inscripció.

7. Representació de l'obra 'Un viatge sensorial'
Viatjant de nord a sud, i d'est a oest, trobarem mil formes de fer, de ser i sentir. Com un tresor dins del cor, Atzur porta per mars i muntanyes, rius i valls el batec d'unes paraules, el murmuri d'una tonada... Als més menuts s'oferirà acompanyar-los en aquesta aventura, entre contes, cants i carantoines. Un espectacle dins d'un pot petit de bona confitura, a la mida dels infants, on es crea un espai on convidar als sentits a ballar, a ballar de la mà de les paraules sentides, del bracet de les cançons i la música que ens fan vibrar. Combinant narració oral, teatre d'objectes, teatre d'ombres i música en directe. Tindrà lloc el dia 9 d'octubre a les 12 hores a Cal Trajo.

8. Tast de cervesa artesana a càrrec de Les Contrabandistes
El dia 9 d'octubre a l'Espai Kunlabi de Sant Joan de Mediona, a partir de les 18 hores, tast de cervesa artesana a càrrec de Les Contrabandistes. Es tracta d'una cooperativa de serveis que aglutina els esforços, trajectòries i coneixements de sis cooperatives de cervesa artesana ubicades arreu de Catalunya. Les Contrabandistes vol canviar les lògiques capitalistes entre productors i consumidors. Per això, també són promotores culturals que organitzen esdeveniments.

9. Teatre familiar 'El Rei de casa'
El 10 d'octubre a les 12 hores al Casal Medionenc sessió de teatre. La companyia Farrés Brothers farà un espectacle familiar per tots aquells i aquelles que vulguin saber què passarà amb el tron del rei de casa, que sembla que està molt disputat! No només pel germà gran i el germà petit, sinó també per altres reis que ja fa temps van ser destronats i ara anhelen recuperar el seu poder: El Rei del Mambo, la Reina de la Nit, el Rei de Copes, la Reina de Cors, El Rei del Vestit Nou... Qui aconseguirà conquerir el tron?

10. Presentació del llibre 'Migrar i resistir. Històries de l'últim èxode a Europa'
El 7 d'octubre a Cal Trajo presentació del llibre 'Migrar i resistir. Històries de l'últim èxode a Europa' (Editorial Descontrol), de Mònica Parra Ràfols. El llibre, escrit en primera persona, narra l’experiència de la Mònica, una dona que comença fotografiant, documentat i denunciant la situació que pateixen els que arriben i que acaba fent de voluntària a diferents camps de refugiats. Durant tres anys, l’escriptora, coneix homes i dones que han fet l’impossible per començar una nova vida, lluny de la guerra, la misèria o l’opressió i que s’han trobat amb una Europa cruel que no respecta ni el dret a la vida. De la mà honesta de la narradora, veiem com voluntaris independents i activistes lluiten per humanitzar situacions mentre els polítics i una part de la societat miren cap a una altra banda.

Més informació: 

A

També et pot interessar