Surtdecasa Penedès
,
28/10/2013
Entorn

Promovent el voluntariat al territori

L’associació Avoca de Calafell ja arriba als 500 voluntaris

Des de fa ja més de dos anys, l’associació de voluntaris Avoca 2017 de Calafell fa una tasca de gran valor col·laborant en esdeveniments de caire esportiu, cultural o social del territori. La seva base de dades suma ja prop de 500 voluntaris i segueix creixent, en un moment on la crisi empeny a molta gent a buscar activitats per ocupar el seu temps.

El seu objectiu és “arribar a 2017 amb una base ferma per tal de poder servir en tots els actes esportius que tinguin lloc a la comarca i els voltants”, assevera Miguel Pareja, coordinador del voluntariat. L’any no està escollit a l’atzar, el 2017 tindran lloc els Jocs del Mediterrani a Tarragona, cosa que comportarà l’organització d’esdeveniments esportius a tota la província.

Avoca 2017 compta amb voluntaris del Baix Penedès i altres comarques com el Tarragonès. En aquests dos anys han treballat en esdeveniments com el Triatló de Tarragona, la Mitja Marató de Cambrils, l’Extreme Man de Salou, la Cursa Solidària de Port Aventura o la Sant Silvestre del Vendrell. La mitjana de voluntaris en cada un d’ells es situa entre els 30 o els 50, depenent de la importància del mateix.

“La nostra feina es centra sobretot en l’avituallament i l'atenció als atletes que prenen part en les curses”, explica Pareja, “i estem en constant coordinació amb la gent de Protecció Civil”. Tot i la bona resposta obtinguda fins ara, la cerca de voluntaris mai s’atura. El perfil de molts d’ells son gent “que es vol mantenir ocupada, que potser ara no té feina i vol donar un servei a la població”.

Si l’associació manté la tendència a l’alça, l’objectiu és que en breu puguin oferir el servei als ajuntaments de la zona i també a les empreses esportives. D’aquesta manera podrien treure uns fons per a pagar les dietes de desplaçament i manutenció. “També ens podríem fer un equipatge per a tots igual, i acabar l’any amb algun sopar de reconeixement pels voluntaris”, conclou Pareja. De moment, la nit del 5 al 6 d’octubre faran una caminada nocturna fins a Montserrat, oberta a tots els voluntaris.

 

Per conèixer més informació del grup de voluntaris, podeu visitar la pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/voluntaris2017, el twitter https://twitter.com/AVOCAVoluntaris o al telèfon / whats app 639663898.

http://voluntaris2017.blogspot.com.es/
 

També et pot interessar