Propostes culturals per posar a la carta als Reis

Foto: 

Surtdecasa

10 regals culturals per posar a la carta als Reis

Si encara teniu la carta a mig fer, aquí teniu propostes culturals perquè els Reis us facin sortir de casa
Ariadna Caballero
,
01/01/2015
Espectacles
Per molt que això de la monarquia (sigui amb reis més joves o més espatllats) no ens barrufi gaire, quan parlem dels Reis d'Orient, la cosa ja canvia. La nit del 5 de gener la il·lusió dels més menuts se'ns encomana i, a molts, aquella nit encara ens costa agafar la son. Pels qui encara tingueu la carta a mitges, us llancem unes quantes propostes perquè els Reis us facin sortir de casa amb regals per compartir i gaudir del Penedès!

Teatre

Destaquem un parell d'obres potents per començar l'any. L'estrena de Vilafranca, un dinar de Festa Major (del 20 al 22 de febrer a Vilafranca), i L'Orfe del Clan dels Zhao (la gira arriba a Vilanova el 23 de gener). D'altra banda al teatre Cal Bolet de Vilafranca teniu encara dues propostes d'aquesta temporada. I pels menuts, a Calafell el dia 25 hi aterra en Banyetes.

 

Música

Els Reis l'encerten segur amb els seguidors d'Inadaptats que, 10 anys després del seu últim directe, tornen en un únic concert el 18 d'abril a Vilafranca.
I un estil ben diferent el de les dues propostes musicals pels menuts de casa. El 10 de gener, Geronimo Stilton i Els Fantàstics al Casal de Vilafranca, i el 18 de gener un cabaret familiar amb Samfaina de Colors a Vilanova.
I pels amants del Jazz, ja teniu a mà les entrades del Cicle de Jazz a l'Auditori Pau Casals del Vendrell.

 

Cursos

I per què no treure profit de les nostres habilitats i aficions? En teniu per triar i remenar! Cursos de costura, de restauració de mobles, de teatre, escriptura, música, escalada o circ!  

 

Descobrir cellers

Visitar els cellers del Penedès és una bona manera de conèixer el territori i, sobretot, de descobrir la filosofia que s'amaga darrere les ampolles dels vins i escumosos. Visites que poden començar a la vinya i acabar amb un tast o un bon maridatge.

 

Jornada esportiva

Que els regals per sortir de casa siguin també per compartir i moure l'esquelet! Si sou dels de córrer, per què no una d'enorunnning? O descobrir camins i rutes en Burricleta? I si la vostra carta inclou detalls per tota la família, al Parc Diver de Comar-ruga o a Les Deus de Sant Quinti us podreu enfilar als arbres, baixar per tirolines i travessar ponts penjats!

 

Un dia de museus

Un bon lloc per sortir de casa i, alhora, resguardar-se del fred d'hivern són els museus. Podeu incloure a la carta unes entrades pel Cau Ferrat o el Museu de Mar i Cel de Sitges que acaben de reobrir. Altres opcions, ben diferents, són el Museu Vil·la Casals al Vendrell o el Vinseum de Vilafranca.

 

Gastronomia

Si sou de menjar bé, compartir un bon àpat pot ser un gran regal! Xatonades i calçotades són ingredients bàsics a l'hivern penedesenc o, per què no, unes gambes i un suquet de peix vora el mar, que amb el solet del migdia el fred es porta molt millor!

 

Rutes i visites guiades

Al Vendrell us proposem la Ruta Pau Casals i l'Itinerari literari basat en Àngel Guimerà. A Sant Sadurní, una ruta teatralitzada que us farà viatjar als inicis del cava. I entre l'Alt Penedès i el Garraf hi teniu algunes rutes Medievals per descobrir el Penedès fronterer amb els sarraïns.

 

Cinema

Si el que t'apassiona és la gran pantalla, et proposem uns vals per entrades al cinema o un carnet de soci del Cineclub Vilafranca o del Cineblub Sala1 de Vilanova.

 

D'excursió

I si els Reis tenen clara la ruta per arribar a totes les cases, tu no et quedis sense conèixer els camins i senders que et porten per llocs magnífics del territori! Un bon llibre d'excursions serà l'excusa perfecta per calçar-nos les botes! Cossetània, per exemple, ens proposa excursions a peu per l'Alt Penedès, el Baix Penedès o els castells.

A

També et pot interessar