Ariadna Caballero
,
21/07/2016
Fires i festes

Guia pràctica per gaudir d'una Festa Major del Vendrell carregada de novetats

Moltes propostes familiars, grans concerts, un programa que amaga premis i, com no, cultura popular i molt de foc, al Vendrell del 25 al 28 de juliol

Foto: 

Cedida
Fotos: Víctor Merencio, Andreu Robusté i cedida
Els administradors 2016 de la Festa Major del Vendrell han tingut poc temps. Però déu n’hi do quina feinada han fet! Espais i activitats cada dia per als més menuts, concerts pensant en tots els públics, grups locals imprescindibles, una nit de monòlegs amb cares conegudes i, com no, un gran protagonisme per a la cultura popular i el foc! Us volem guiar una mica per ubicar les novetats i els canvis d’una Festa Major que estrena el dia 27 com a jornada de festa local!

Ara fa un any publicàvem els secrets i les curiositats de la Festa Major del Vendrell amb detalls i recomanacions que no solen aparèixer al programa. Avui us presentem una guia on destaquem les novetats de la Festa Major 2016. Amb aquests dos textos i programa en mà, impossible no ser els reis de la festa!

Programa de col·lecció

Afanyeu-vos! Si voleu treure tot el suc al programa de Festa Major, compreu-lo abans de dilluns! A més dels programes de batalla per dur sempre a sobre els dies de Festa Major, enguany els administradors han recuperat el programa de col·lecció (a un preu de 10€). A dins, detalls i la possibilitat d’entrar en un sorteig per: seguir la diada castellera des del balcó de l’ajuntament, viure l’encesa del castell de focs, colar-te al backstage dels concerts o gaudir d’un sopar per a dues persones a la zona de Foodtrucks. El dilluns dia 25 al matí es farà el sorteig!


Foto: Víctor Merencio @ardet

Pujar al balcó

De fet, encara hi ha una altra opció per pujar al balcó de l’ajuntament el matí de Santa Anna. Per primera vegada hi haurà quatre places (que se sumen a la del programa de col·lecció) obertes a tothom. Si voleu participar al sorteig i viure la festa des d’una altra perspectiva, us heu d’inscriure al Servei d’Atenció Ciutadana o a la seu electrònica municipal fins el dia 24. Sort!


Foto: Víctor Merencio @ardet

Cap de setmana d’actes previs

Festa Major de dilluns a dijous! Si toca treballar, això serà dur!!! Però atenció, que el cap de setmana ja ve carregat d’actes amb l’estrena del curtmetratge ‘Valèria’ i l’assaig general dels Nens del Vendrell el divendres. Dissabte, actes que ja són gairebé part de la Festa Major com el Dia de l’Àliga, el Nostrefoc (amb concertàs de la Desbandada inclòs), el 18è Concert dels Grallers Tocats de Canya, swing o l’actuació de l’Esbart (que tradicionalment se celebrava la nit del 28). I diumenge, amb Sant Jaume i Santa Anna a tocar, una festa Holi, i l’assaig general dels grups de cultura popular, un d’aquells actes que ja escampa el caliu i les emocions de Festa Major als carrers.

Trasllat del Castell de Focs

La nit del 25, el Castell de Focs torna al Camp d'Esports i abandona la darrera ubicació al Botafoc. Així que ja ho sabeu, que no us agafi desprevinguts! I l'altre gran espectacle de foc de la Festa Major del Vendrell, òbviament, no es mou. La nit del dia 26, encesa del campanar, al campanar, és clar!

On són els concerts?

Doncs canvi d’ubicació! Que ningú vaig a la zona del Pèlag (bé, a aparcar si voleu) perquè els concerts es traslladen al pàrquing del carrer Colom, a tocar del Club d’Esports. Una nova ubicació on, a més, hi trobareu Foodtrucks per menjar quan us vingui de gust, que tots sabem que els horaris per Festa Major es distorcionen i la gana arriba quan arriba!


Foto: Andreu Robusté

Els Lax’n a casa abans d’aturar-se

Serà, se’ns dubte, un dels grans concerts de la Festa Major. Després de més de 30 anys, 17 discos i més de 1.400 concerts aquest serà el darrer concert dels Lax’n a casa abans d’aturar-se. No en sabem res més, només que han decidit parar, sense calendari de futur, i amb tot el que hem cantat, vibrat i suat amb ells, la nit del 25 no hi fallarem!

Dels 40 als 80 principals

Ens agrada la “contraprogramació” de la nit del 27. A la zona de concerts, Festa Tour 40 Principals, amb DJ que apleguen moltíssim jovent! I, a la Rambla, atenció, 80 Principales! Un concert ‘ochentero’ perquè altres generacions també ho donin tot!

Nens i nenes, els carrers són vostres!

Una de les grans apostes d’aquesta Festa Major és el públic familiar. Circ itinerant el dia 25; un clàssic, en Rah-mon Roma la tarda de Santa Anna; el dia 27 Kids Party Show al Tívoli; i atenció a la darrera tarda de Festa Major perquè els infants faran seva La Rambla! Rocòdrom, bubble show, tallers, jocs gegatns i un espai pensat, especialment pels més menuts que es mouen amunt i avall en cotxet. Així que famílies, carregueu piles que no parareu per casa!

Conèixer els nous administradors

Acabats els Malcasats, a la plaça Vella, s’instaura un nou acte amb voluntat de continuïtat. El nomenament des Administradors de Santa Anna 2017. De fet, seran ells els encarregats d’encendre el quilòmetre de traca que acomiada la festa grossa del Vendrell.

José Corbacho i María Juan es colen a la Festa Major

I un bon colofó final per la Festa Major! Dos cracks de l’humor i la comunicació inundaran la plaça del Tívoli de bon rotllo. Nit de monòlegs amb José Corbacho i María Juan, un acte per al què cal tenir entrada (a 10€).

I orquestres, cercaviles, concerts, l'encesa del campanar, la cercavila de foc, havaneres,... Remeneu el programa d’actes, sortiu de casa i bona Festa Major!!!

Més informació: 

Programa d’actes complert de la Festa Major del Vendrell 2016

Punts de venda del programa de col·leccionista i entrades per la nit de monòlegs: CIT, Centre Cívic l’Estació, Oficina de Turisme de Coma-ruga, Dolceria Soler, l’Obrador i Farmàcia Rovira.

La Festa Major del Vendrell 2016 compta amb el patrocini de: Licors Jané, Moritz, Captain Morgan, Font d'Or, Saint Gobain - Devisa, Ediciones Mic, Clece, Autocars Penedès i Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell.

També et pot interessar