Jump to navigation
Tenim la sort de comptar amb una àmplia activitat enoturística molt a la vora i que sovint molts penedesencs desconeixem. Per això, perquè volem que experimenteu una autèntica verema, us hem seleccionat cinc llocs on gaudir del Penedès vitivinícola.
Per sentir-se un autèntic veremador i enòleg a Castellroig (amb esmorzar, clar!)A Castellroig volen que els visitants posin els cinc sentits a la verema i per això proposen que s’hi impliquin al màxim: des de la collita fins a la tradicional trepitjada de raïm i most. I clar, després de la feina, és hora d’esmorzar amb embotits típics i porró, com el veremador autèntic. Després, visita al museu i al celler, on el visitant es posarà a la pell d’un enòleg perquè podrà tastar vins en diferents moments de fermentació. Evidentment, l’activitat acabarà amb un tast de vins i caves de Castellroig.Aquesta activitat està prevista pel 4 d'octubre (35€ adults i 25€ joves de 8 a 14 anys). També s’ofereix aquesta visita a grups de més de 15 persones durant el mes de setembre, prèvia reserva.Vins i Caves CastellroigCtra. de Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca del Penedès (c-243a), km 1.08739 Subiratsvisita@castellroig.com I 938911927
Maridatge de verema a Caves NadalCaves Nadal ofereix una jornada ben particular per a gaudir de la verema al màxim. Amb la participació de Xerigots, Parés i Les Filos, organitzen el Maridatge de Verema, una fira-tast de vi i cava amb formatges i melmelades pel 19 de setembre. La jornada començarà a les cinc de la tarda amb la verema d’una vinya on els participants podran collir raïm per endur-se a casa. Seguidament serà l'hora de gaudir, envoltat de vinyes, de sis maridatges inèdits de vi i cava del celler, combinats amb formatges, salses dolces i melmelades i pans escollits especialment per a aquesta ocasió. Els nens podran degustar el seu maridatge amb most de collita pròpia. El preu per als adults és de 18€, els Amics de Nadal, 14€, i els nens, 6€.A més d’aquesta activitat puntual, Caves Nadal proposa l’activitat “Viu la verema amb tots els sentits” fins l’11 d’octubre. Es tracta d’una visita que, a través de la història dels seus ceps i les varietats que s’hi conreen, servirà al visitant per saber en què consisteix la maduració del raïm. Es podrà tastar directament del cep, i hi haurà una visita al celler i tast de vins i caves. El preu és de 18€.NadalFinca Nadal de la BoadellaTorrelavitamics@nadal.com I 938988011
Tast de raïm a les vinyes i tast de most amb Eudald MassanaQuè millor que passejar entre vinyes, tastar diferents varietats de raïm, descobrir les diferències aromàtiques i gustatives de la mà del propi viticultor? Aquesta és la proposta del celler Eudald Massana Noya, un recorregut per conèixer la verema i el paper que hi juga l’agricultura ecològica i biodinàmica en el cultiu de la vinya amb un guia d’excepció: el propi Eudald Massana. I, després, un esmorzar tradicional català a la masia familiar, amb tast de vins i caves i visita al celler.L’activitat es proposa pel dissabte 5 de setembre, a partir de les 8 del matí, així com altres dies durant la verema. El preu és de 25 € adults; 15€ els joves de 7 a 17 anys i 3€ per a menors de 6 anys.Eudald Massana Noya també té una altra activitat prevista per aquests mesos de verema: el tast de most, per tastar mostos de les diferents finques i que també inclou tast de vins i visita al celler. El preu és de 15€ per persona. Eudald Massana i NoyaFinca El MasetSant Pau d’Ordal (Subirats)enoturisme@massananoya.com I 938994124
Una verema gourmet en vinyes d’alçada a +500En Kiko i en Manu són dos viticultors d’una de les zones amb més alçada del Penedès vinícola (El Pla de Manlleu) i ells seran els encarregats de guiar els visitants en quatre vinyes de diferents varietats: Moscatell, Parellada, Merlot i Ull de llebre. En cada vinya es degustarà el vi que en surt d’ella, maridat amb les propostes gastronòmiques que ha ideat per l’ocasió l’Escola d’Hoteleria de Sitges. Quatre vitiexperiències úniques. A més, obsequiaran amb un cistell per si algú es vol endur raïm a casa i per si, per sort, també troba algun rovelló.Les visites es podran fer a partir del 20 de setembre en horari de matí o tarda, per grups d’un mínim de 6 persones. El preu és de 36 euros per persona.Vitiexperiències +500El Pla de Manlleuinfo@vitiexperiencias.com, kikodemanlleu@hotmail.com I 628416564
Premsat de raïm com el d’abans a Vilarnau Vilarnau recupera el tradicional premsat de raïm amb els peus en aquesta activitat de verema. Una visita que començarà a les vinyes per si encara es pot tastar algun raïm sense collir directament del cep i continuarà amb una passejada pel llac de Vilarnau fins a la zona de vinificació on es tastarà most acabat de premsar. Després, al celler, el visitant es podrà endinsar en el procés d’elaboració del cava, en descobrir com neixen les bombolles. Seguidament, hi haurà el tast de tres caves Vilarnau amb un aperitiu i, evidentment, serà el moment de la trepitjada tradicional de raïm, una activitat entretinguda i apte per a totes les edats. Si hi aneu, penseu en portar les cames destapades o amb roba de recanvi, que la trepitjada embruta una mica… La visita es pot fer tots els dissabtes i diumenges de setembre a les 11h (13€ adults i 5€ infants).VilarnauCtra. Espiells Km. 1,4Sant Sadurní d’Anoiavilarnau@vilarnau.es I 938912361