Goretti Martínez
,
26/04/2019
Menjar i beure

8 maneres de viure la Primavera del Cava al Penedès

La Primavera del Cava torna a proposar-nos activitats atractives i per a tots els gustos en un marc incomparable, la primavera penedesenca
La Primavera del Cava

Foto: 

Cedida
Vuit selectes cellers elaboradors de Cava obren les seves portes del 4 de maig al 2 de juny per viure la Primavera del Cava a través d’atractives activitats adreçades a tota mena de públics. Sota el paraigua de l’Institut del Cava, Agustí Torelló Mata, Covides, Giró Ribot, Juvé & Camps, Segura Viudas, Sumarroca, Vilarnau i Vins El Cep ens proposen gaudir de la primavera penedesenca amb tastos, excursions, descobertes i esport, en contacte amb la natura i en plena floració de la vinya. Aquí van 8 maneres de viure la Primavera del Cava al Penedès.

1. Mini Cavaolimpíades de Primavera a Vilarnau 
Dissabte 4 de maig, de 10 a 14h
A Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), les caves Vilarnau es troben plenament integrades en el seu magnífic entorn. Aquesta primavera ens proposen una particular visita per a tota la família per celebrar una jornada de jocs, diversió, most i cava. Ens han preparat unes Mini Cavaolimpíades de Primavera amb una bona pila d’activitats que tindran lloc al jardí i entre vinyes. Cada activitat donarà punts ens aquestes primeres Olimpíades de Vilarnau. Son activitats per fer amb tota la família, per gaudir de l’entorn, la primavera i l’inici del bon temps.


Més informació

2. La floració del Cava sobre rodes a Juvé & Camps
Dissabte 11 de maig, de 10 a 14h
Ben entrada la primavera, la vinya desperta de la seva letargia hivernal. Arriba la floració a les vinyes, un dels moments clau del seu cicle de vida, en el qual es determinarà el volum de la collita. El respecte per la natura i els seus cicles, així com el convenciment que només des d'aquesta admiració és possible aconseguir grans caves i vins, és una constant en la història de Juvé & Camps. Amb motiu de la Primavera del Cava, Juvé & Camps ens proposa un recorregut amb bicicleta elèctrica per les seves propietats. Al llarg del camí gaudirem d'un bon esmorzar i farem un tast d'una selecció dels elaborats de les caves sadurninenques.


Més informació

3. Els Ocells del Cava a Segura Viudas
Dissabte 11 de maig, de 10 a 13h

Arriba la primavera i el bon temps al Penedès i la vinya s’omple de vida tot donant la benvinguda a un gran nombre d’espècies diferents d’ocells. Per gaudir d’aquesta fantàstica estació de l’any, Segura Viudas organitza en el marc de La Primavera del Cava una nova jornada dedicada a un dels seus pilars fonamentals, la protecció de la biodiversitat. Aprofitant que des de l’any 2017 l’Heretat Segura Viudas és entitat ‘Custòdia del Territori’ de l’organització internacional SEO-BirdLife, l’activitat que proposen és apropar i fomentar aquest valor natural amb una jornada de primavera. L’activitat començarà a la vinya amb un esmorzar de pagès acompanyat pels caves i vins de Segura Viudas i productes de proximitat, seguit d’un itinerari per la finca on es posarà en valor la importància de la fauna i flora de l’Heretat. Durant el passeig, grans i petits de la família, gaudiran d’una experiència d’anellament d’aus a mans d’experts de SEO-BirdLife i viuran en directe l’alliberament dels ocells anellats. La jornada acabarà brindant amb una copa de cava davant de la masia.


Més informació

4. Tasta la vinya: 5 parcel·les = 5 tastos a Sumarroca
Diumenges 12 de maig, d’11 a 13:30h
Les caves Sumarroca han preparat un curiós tast per aprofundir en la relació entre la terra i les vinyes i els vins i caves que s’elaboren amb aquells raïms. Amb sortida des de la finca de Monistrol d’Anoia i tot passejant entre vinyes, podrem veure la brotació i ens explicaran temes sobre la vinya i el seu cicle natural. En arribar a les diferents parcel·les tastarem els vins/caves que s’han fet amb les varietats allà plantades, amb un petit maridatge. Finalment, l’últim tast el farem davant l’església romànica de Santa Creu de Creixà, al mig de la finca, i entre ceps, amb un ambient festiu on no faltarà la música per celebrar la primavera. Des de Sumarroca demanen màxima puntualitat i recorden que la sortida no és a la finca Molí Coloma del Rebato sinó a la de Monistrol d’Anoia, davant l’església de Santa Maria.


Més informació

5. CavaCursa a Giró Ribot
Dissabte 18 de maig, 17:30h
Giró Ribot ha preparat per la Primavera del Cava la cinquena edició de La CavaCursa, una cursa de 10km que té lloc dins el municipi de Santa Fe del Penedès, en un entorn rural envoltat de vinyes. S'hi podrà participar en dues modalitats: la cursa de 10 km. amb inici a les 18h i la caminada de 10 km. amb inici a les 17:30h. En acabar tots els participants rebran un obsequi i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament es farà un sorteig de premis entre tots els participants de la caminada i de la cursa, com ara ampolles de cava, nits d'hotel, sopars... I moltes sorpreses més!


Més informació

6. Descobreix la floració de la vinya al Penedès a Covides
Dissabte 25 de maig, de 9:30 a 11:30h

Una magnífica manera de descobrir les vinyes del Penedès en primavera és a través d’una sessió de marxa nòrdica. A Covides ens proposen fer un recorregut per les seves vinyes i conèixer el procés de floració del cep amb l’acompanyament d’un agricultor i soci de Covides, així com el responsable de viticultura de l’Associació de Defensa Vegetal del celler. Finalitzarem el matí amb un esmorzar de pagès a la finca.


Més informació

7. 3a Cep Passes solidàries - Caminada entre vinyes a Vins El Cep
Dissabte 1 de juny, de 10 a 14h

En companyia de familiars i amics recorrerem a peu 7 kms pel paratge de Vins El Cep. Un expert ens explicarà la fauna i la flora del entorn. Acabarem amb un dinar gastronòmic entre vinyes. Aquesta experiència, que arriba a la seva tercera edició, es fa per recollir fons pel Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Centre-Barcelona i el 50% de tot el que es recapti serà donat a aquest projecte.


Més informació

8. Showcooking de primavera a Agustí Torelló Mata 
Diumenge 2 de juny, de 12 a 17h

De la mà de l’equip del xef Jose Tallón, Agustí Torelló Mata ens proposa fer un recorregut gastronòmic a l’ombra dels pins. Amb un autèntic espectacle de cuina en directe, veurem com es prepara cada plat i un expert ens explicarà el cava que hi marida. Un dia de festa amb música per tastar grans vins i caves d’una manera diferent.


Més informació

Més informació: 

També et pot interessar