Halloween

Foto: 

Cedida

El plaer de passar por: tot a punt per a la Nit de les Ànimes de Benavent de Segrià

Aquesta iniciativa ludicofamiliar tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre al vespre
Cristina Mongay
,
22/10/2018
Activa't
Tot i que Halloween és una tradició d’origen anglosaxó, és cert que popularment ja està molt ben arrelada a casa nostra, especialment entre els més joves i els petits de casa. Diverses són les activitats que a Ponent s’organitzen els dies pròxims a l’1 de novembre que giren al voltant de la por, les carabasses i els difunts, quelcom comparteix escenari amb d’altres de tarannà força més lligat amb la tradició catalana de la Castanyada. Entre les primeres, una de les que més rebombori causa és la Nit de les Ànimes de Benavent del Segrià, una trobada que enguany arriba a la seva vuitena edició i que té moltes ganes de fer gaudir –i de fer tremolar– a tota la família. Imprescindible!La Nit de les Ànimes és una iniciativa que va nàixer fa 10 anys a partir de la motivació d’una comunitat de veïns de Benavent del Segrià. Pares i mares van unir-se amb l’objectiu d’organitzar una gran festa del terror adreçada a les seves filles i fills, ja que consideraven que havien de donar el tom a la tradició d’anar a portar flors als difunts l’1 de novembre.

La proposta va causar tant de furor, que ben aviat traspassà els murs de la comunitat i s’estengué arreu del municipi, convertint-se en una iniciativa que ha fet arribar a Benavent anualment més de 700 visitants.Any rere any, el caliu i l’enginy d’aquest grup de pares i mares –tots uns manetes–, no ha deixat de sorprendre el públic vingut d’arreu, ni tampoc al seu ‘públic’ més especial: els petits de casa. Aquests, des de fa anys, formen part del cos d’actrius i actors de la representació, i és moren de ganes de gaudir i de fer gaudir com infants a tothom que s’apropi a la Nit de les Ànimes.

Els carrers de Benavent del Segrià, una vegada a l’any, s’han convertit en l’escenari de les històries de la núvia cadàver, d’un Aquelarre de bruixes i bruixots, l’infern de Dante, l’apocalipsi zombi o un circ encantat de pel·lícula. Des de l’any passat, per donar cabuda a tan gran nombre de visites, l’escenari de tot aquest muntatge es traslladà a l’antiga nau del Moreno, a l’Avinguda de Lleida de la vila, on per primera vegada es convidava als il·lusos espectadors a entrar en un manicomi amb cadira de rodes.L’edició 2018: Terror a la mina
Després d’un atrafegat mes de muntatge, el pròxim dissabte 27 d’octubre les vint famílies de Benavent de Segrià que organitzen i donen vida a la iniciativa obriran les portes al recinte ambientat amb motiu de Halloween de 1000 metres quadrats. Enguany, en la seva vuitena edició, la Nit de les Ànimes de Benavent del Segrià es transformarà en una mina terrorífica, plena de gadgets, misteriosos passadissos, miners, animalons i figures fantàstiques.

Un recorregut on hi són presents diverses projeccions, efectes sonors, tarimes, carros, així com una bona i terrorífica selecció musical. El cos d’actors i actrius, configurats pels pares, mares i infants, estarà molt pendent dels visitants, fent-lo gaudir i posar els pèls de punta en qualsevol moment.

A partir de les 20 h del vespre, tothom que vulgui viure l’experiència de la Nit de les Ànimes serà benvingut a Benavent. En grups de vuit persones, podran anar endinsant-se als foscos passadissos de la mina, un circuit que es prolongarà fins a gairebé mitjanit. Val a dir que enguany, perquè l’espera a les cues sigui més curta, es comptarà amb un servei de minibar, quelcom permetrà carregar les piles a totes i tots els que s’atreveixin a viure aquesta aventura.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar