Algo de Valentina

Foto: 

Cedida
La Marta Pachón i l'Ares Piqué, dues de les actrius d''Algo de Valentina'

'Algo de Valentina', un nou projecte cinematogràfic 'made in' Ponent

Aquest film va poder-se visualitzar en la passada edició de Som Cinema
Cristina Mongay
,
25/10/2017
Arts
‘Algo de Valentina’ (2017) explica la història d’una nit de festa, un episodi força habitual i quotidià per a qualsevol jove de casa nostra. Una història social que gira a l’entorn de la joventut, el consum de drogues i les malalties mentals. Un film que naix amb l’objectiu d’impulsar la cultura cinematogràfica a Ponent i difondre aquesta arreu de Catalunya.

El director
En Jordi Celma és el director d’’Algo de Valentina’. Nascut a Esplugues de Llobregat, des de fa prop d’una dècada resideix a la capital de Ponent. Aquest creador audiovisual autodidacta va iniciar la seva carrera cinematogràfica redactant guions i gags per a diverses web sèries. Amb el pas del temps, ha dirigit diversos curtmetratges i obres de videoart. Celma ja prengué els carrers i places de Lleida com a font d’inspiració i com escenari del seu primer llargmetratge, ‘Noa’ (2013), que va rebre una menció especial de la crítica i del jurat a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.Els actors i les actrius
El film compta amb un repartiment d’actors i actrius 100% lleidatans. Hi intervenen la Marta Pachón (Valentina), actriu de curtmetratges internacionals, llargmetratges i companyies de teatre locals; l’Albert Garcia (Bruno), actor en llargmetratges i director teatral; l’Ares Piqué (Vega), actriu teatral; el José Mellinas (José), actor teatral i director cinematogràfic; i la Gema Castell (Patricia), actriu cinematogràfica i teatral i model televisiva.

‘Algo de Valentina' va incorporar al seu grup de professionals, jovent que volia aprendre un ofici dins del món audiovisual (estudiants de la Universitat de Lleida i de l'Institut de la Caparella). Per aquest motiu, abans del rodatge es van realitzar diversos tallers de formació al Centre de Recursos Juvenils 'La Palma' de Lleida.

La trama
‘Algo de Valentina’, segons confessa el seu director, és una història que va nàixer en un viatge en tren que realitzà. Tracta una nit de “marcha”, i es situa en una festa de joves. En aquesta, el Bruno i la Valentina s’emboliquen. Però tal és la disbauxa de la nit anterior, que per alguna raó el Bruno es queda amb la cartera de la Valentina. Els protagonistes es veuen abocats a quedar  el dia següent i afrontar el que va passar entre ells. La Valentina, però, no recorda res de res i ell, en adonar-se’n, juga amb la situació. Una cita que havia de ser un pur tràmit acaba tenint conseqüències inesperades.
 

 


Les localitzacions
‘Algo de Valentina’ va gravar-se durant sis dies la tardor del 2016, i mostra diferents escenaris del casc històric lleidatà. D’aquesta manera, vol donar un aire fresc i dinàmic en aquesta zona de la ciutat i vol contribuir a trencar amb els complexos que acompanyen a un barri ple de racons per descobrir. Entre d’altres, hi podreu identificar la part baixa del carrer la Palma, les escales de la plaça de l’església de Sant Llorenç, l’interior del bar Gilda, la porta d’accés del Centre d’Art la Panera i l’interior de la llibreria El Genet Blau.La banda sonora
El film no només compta amb un repartiment i un equip tècnic totalment ponentí, així com uns escenaris interiors i exteriors de Lleida, sinó que també incorpora una banda sonora pròpia d’aquest territori. La configuren temes de la banda indie Pull My Strings i dels cantautors folk El Fill del Mestre i Joan Baró.

Més informació: 

A

També et pot interessar