Gargar

Foto: 

Cedida
El Gargar festival durant l'edició passada

Els aerosols tornen a omplir Penelles amb el Gargar Festival

Els dies 4, 5 i 6 de maig la vila ponentina acollirà la tercera edició del Gargar Festival
Cristina Mongay
,
03/05/2018
Arts
Gargar Festival va nàixer l’any 2016 amb l'objectiu d’aproximar les arts plàstiques –i especialment tot el que té relació amb l’urban art–, al món rural. També posar en alça l’estil de vida i la cultura del municipi de la Noguera, així com de projectar-lo al territori com a referent artístic. Ara, els seus organitzadors ho tenen tot a punt per engegar la seva tercera edició, que tindrà lloc del 4 al 6 de maig!
«Penelles ha esdevingut un referent estatal indiscutible del ruralart»

Amb dues exitoses edicions a l’esquena, el tercer Gargar, el Festival de Murals i Art Rural, tornarà a omplir de vida i de colors Penelles durant el primer cap de setmana de maig.

Al llarg d’aquestes tres jornades, els andamis es fondran de nou entre el mobiliari urbà, prenent els seus carrers, les seves places i els murs pròxims a la localitat.

Vint-i-quatre mestres de l’aerosol d’arreu del globus compartiran complicitats amb els prop de 500 veïns i veïnes de Penelles, que els acolliran encuriosits per no saber quins seran els motius que plasmaran amb esprais al seu entorn.El Festival vol continuar contribuint en posar en alça la situació dels artistes contemporanis. Primerament, del artistes de l’aerosol, que durant molts anys s’han menystingut o han restat socialment en l’anonimat; i segon, del joves creadors de casa i d’arreu del món.

Els convidats d’enguany són Jorge Rodríguez Gerada, Kinmx, Monkeybird, Danny Rumbl, Third, Harry James, Mon Devane, Projecto Matilha, Taker One, Wild Welva, Tim Marsh, Vorja Sánchez, Yantrart, Ione, Nuno Alecrim, Kekone, Oriol Arumí, Eslic, Llukutter, Valverde, Valentí Gubianas, Ocor Lalala, Swen Schmitz i La Guerilla del Gilda.A hores d’ara, Gargar Festival s’ha consolidat com una proposta cultural d’ampli interès per part del públic. I això és degut a la seva frescor, a la qualitat dels seus artistes convidats, a la voluntat de fer participar i gaudir a tota la família i a la intenció de vincular l’art més ràpid i colorista al medi natural.

Si sou dels que preferiu ficar en pràctica tot allò que veieu, si sou dels que us agrada experimentar, al Gargar festival podreu gaudir com nens!​ Esteu convidats a participar en els tallers d’estampació, ceràmica, crochet, pintura i disseny d’Estamp-Art i Estrip, MNT Colors, JCMiró, La Guerrilla del Gilda, Tope Rodríguez, Elisenda Franquet, Enebe Perruquers, Idea de Patata, 5quets, Montse Asensio i Esplai de Penelles.Tantíssima creativitat anirà acompanyada d’una atmosfera molts especial, composada per actuacions musicals i sessions de selectors punxades a l’aire lliure. Hi intervindrà EnZel, Illa Carolina, Orquestrina, The Plotters, Ksonronda, Des’Acords, Odara Trio, Kids From The 90’s, Recovery, Timbalers Rojos, Black Samurai, Dani Shaolin, Afrocaribbean Collective, Skull & Bones, Berri Antza, Etzsche, Lo Bepo i DJ Bluff.

Com a novetat d'enguany, el Gargar Festival inaugurarà la SALA B, un petit espai d'exposicions temporals ubicat a l'antiga Germandat de Penelles que promet ser únic a les terres de Ponent. Al llarg del 2018, acollirà l'exposició 'New York Penelles', mostra monogràfica sobre el muralista francès Zeso WF.

També gaudireu d'una selecció de foodtrucks i cerveses artesanes.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar