Gargar

Foto: 

Cedida
El Gargar festival durant l'edició passada

El muralisme, la música i els tallers creatius tornen a omplir Penelles amb el Gargar Festival

Els dies 3, 4 i 5 de maig la vila ponentina acollirà la quarta edició del Gargar Festival
Cristina Mongay
,
01/05/2019
Arts
Gargar Festival va nàixer l’any 2016 amb l'objectiu d’aproximar les arts plàstiques –i especialment tot el que té relació amb l’urban art–, al món rural. També posar en alça l’estil de vida i la cultura del municipi de la Noguera, així com de projectar-lo al territori com a referent artístic. Ara, els seus organitzadors ho tenen tot a punt per engegar la seva quarta edició, que tindrà lloc del 3 al 5 de maig!
«Penelles s'ha convertit en tot un referent estatal del rural art»

Amb tres exitoses edicions a l’esquena, el quart Gargar, el Festival de Murals i Art Rural tornarà a omplir de colors, música, food trucks i creativitat en majúscules la vila de Penelles durant el primer cap de setmana de maig.

Al llarg d’aquests tres dies, els andamis rondaran de nou entre el mobiliari urbà de Penelles, prenent els seus carrers, les seves places i els murs pròxims a la localitat.

Vint-i-quatre mestres de l’aerosol de nou nacionalitats compartiran complicitats amb els prop de 500 veïns i veïnes de Penelles, que els acolliran encuriosits per no saber quins seran els motius que plasmaran amb esprais al seu entorn.Gargar Festival vol continuar posant a l’alçada que mereixen els creadors contemporanis d’arreu del planeta. Primerament, al artistes que s’expressen mitjançant aerosols, que durant dècades s’han menystingut o han restat en l’anonimat; i segon, al joves creadors de casa nostra i d’arreu del món que cerquen espais públics on presentar la seva feina davant del públic.

Els convidats d’enguany són Abys, Alberto de Blobs, Alberto Montes, Blanxer, B:K, Cesc Homet, Erik Schmitz, Faunagraphic, Fil, Font, Irene López Leon, Juanjo Surace, Mireya, Mariadela Araujo, Olé la Vida, Repo, Rocket01, Ru8icon1, Scaf, Sergi Bastida, Simple G, Sin Sisters, Zurik i Aéro.A hores d’ara, Gargar Festival s’ha consolidat com una proposta cultural d’ampli interès per part del públic. I això és degut a la seva frescor, a la qualitat dels seus artistes convidats, a la voluntat de fer participar i gaudir a tota la família i a la intenció de vincular l’art més ràpid i colorista al medi natural.

Si sou dels que preferiu ficar en pràctica tot allò que veieu, si sou dels que us agrada experimentar, al Gargar festival podreu gaudir com nens!​ Esteu convidats a participar en els tallers d'stencil retrats, mandalas, cal·ligrafia, gargots, xapes, joieria, estampació, crotxet i galetes de MTN Colors, Laia Soler, Llukutter, Taller Estampart, Yantrart Design, Art Foc, Ocorlalala, Lluisa Gabarra, Esplai La Freixa, Meiaia Pastisseria i Dones del Ganxet de Penelles.Tantíssima creativitat anirà acompanyada d’una atmosfera molt especial, articulada per actuacions musicals i sessions de selectors punxades a l’aire lliure. Hi intervindrà Dj Black Samurai, Ocata, Odara Trio, Dj Bepo, Dj Dani, Jérôme Frayssinet, Gipsy Swing Quartet, Ponent Roots, Dj Natxo, Dj Bluff, Eduard Gener, Jordi Mestre, Timbalers Rojos, I-Nuits i Ksonronda.

Com a novetat d'enguany, el Gargar Festival comptarà amb diverses activitats lligades amb el món del llibre. La primera d'elles 'Compta amb mi: un conte, una cançó i un dibuix, anirà a càrrec de l'Editorial Nanit; 'Poesia feminista dramatitzada' i 'Camí de paraules' són les propostes de la llibreria La Sabateria.

Per altra banda, també hi tindran lloc dues presentacions: de l'Editorial Nanit, un lloc on les cançons esdevenen contes; i del llibre 'Un experiment literari audiovisual', obra la balaguerina Marta Giménez, editada per El Toll. Tanmateix, el Cinema Kurssal acollirà la projecció del film 'Maudie'.

gargar
Del 3 al 5 de maig
Penelles

Més informació: 

A

També et pot interessar