Cristina Mongay
,
11/07/2017
Espectacles

Celebrem el 30 aniversari de lo Festeto

La festa del foc de Ponts celebrarà les trenta edicions el proper 15 de juliol
Sofre capçalera

Foto: 

Cedida
Lo Festeto tornarà a omplir de foc, llum i color els carrers i places de Ponts
L'any 1985 va nàixer al municipi de Ponts el grup Sofre, la colla de dimonis de la vila. Arran la seva metxa incombustible, les seves ganes de gresca i l'esperit de germanor que desprenen els seus membres, dos anys després van organitzar la primera edició de lo Festeto, la gran festa del foc i la música de la Noguera d'avui. Enguany lo Festeto compleix 30 anys i, per celebrar una efemèride tan important, la colla Sofre prepara moltes activitats per a grans i petits. Una trobada que promet i que ressonarà molt i molt fort! Te l'expliquem!

El 30è Festeto iniciarà les activitats programades el dissabte 15 de juliol al voltant de les 11h del matí. Serà llavors quan, a la Plaça Artigues, tindrà lloc un taller creatiu de banderes de Sofre. Aquest s'adreça a nens i nenes de 0 a 12 anys i, per tant, té la intenció d'encomanar l'entusiasme per la festa del foc als més petits de casa. 

Al migdia, a la mateixa ubicació, música i tradició es fusionaran amb l'actuació dels Grallers i Geganters de Ponts, que seran els responsables d'escalfar els motors de lo Festeto.

Les activitats de la tarda s'obriran d'una manera ben dolça! I és que, a partir de les 17h, al Casal de la Gent Gran, tindrà lloc una xocolatada popular. Poc després al Passeig (17:30h), tindrà lloc el Torneig de Botifarra i a la Plaça Artigues la Festa de l'Escuma, que refrescarà a tots els assistents.

Petits i grans gaudiran al llarg de la tarda de tres tallers creatius més: al carrer de Vilanova, un de Line Dance, amb ballada inclosa; i a la Plaça Artigues un taller de maquillatge diabòlic i un de percussió, a càrrec del grup Brincadeira. Amb tot a punt per a la gresca, a les 19:30h tindrà lloc la 4a Tamborinada infantil i a les 20:15h el Correfoc infantil, al que us recomanem assistir -això sí, ben protegits del foc i les espurnes-. 

Amb la negra nit com a teló de fons, a les 22:30h s'iniciarà, a la Plaça Planell, l'Espectacle Sofrero més bèstia! I a continuació, Sofre, els Dimonis de Ponts, i 7 de Foc, els diables de Sant Guim de Freixenet, seran els encarregats de domar les espurnes al Correfoc adult.

Abans de mitjanit, la companyia de percussió Bricandeira farà ressonar els seus instruments i liderarà una cercavila amb torxes fins a la Plaça Artigues. Allí la música en directe prendrà el protagonisme a la flama, i sonarà fins que surti el sol gràcies a Hora del Joglar i Contraband.

Llarga vida a lo Festeto!

Més informació: 

També et pot interessar