La Passió de Cervera

Foto: 

Georgina Puig
Una escena de la Passió de Cervera

Les 4 novetats de la Passió de Cervera

Més de cinc-cents anys d'història converteixen les representacions en les més antigues d'Europa
Surtdecasa
,
07/04/2022
Espectacles
Més de cinc-cents anys d'història converteixen les representacions de la Passió de Cervera en les més antigues d'Europa, situant el seu naixement l'any 1477. De fet, aquesta importància històrica i social, va fer que l’any 1969 les representacions de La Passió de Cervera es declaressin d’interès públic. Enguany, i després de l'aturada de la pandèmia, la primera funció ha tingut lloc el 27 de març i la resta de representacions seran el 3, 9, 15, 24 i 30 d’abril. D’aquesta manera, tot el públic interessat té una oportunitat única per viure una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya. Des de Surtdecasa us destaquem les quatre novetats de la Passió d'enguany.

1. Escenografies noves
Des del punt de vista escenogràfic, s’estrenaran diferents elements elaborats per l'equip artístic i que atorgaran més vistositat a les escenes d'Herodes i Pilats. S'ha de recordar que a La Passió hi trobem la construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, recordant la bellesa històrica dels grans decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient per cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari és una reproducció fidel de la indumentària del temps. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els quaranta metres totals de boca d’escenari, fet que el converteix en el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.

2. Nous textos
Pel que fa al text, també s’han implementat millores amb canvis a diferents parts del text per fer les representacions més reduïdes en durada. Així, durant tota la representació es podrà donar més fluïdesa als diferents quadres. Malgrat que el cos del text continua essent el mateix, cada cop s'ha anat perfeccionant el format per garantir l'agilitat, i l'adaptació a la forma de comunicar dels nostres temps.

 

Una escena de la Passió de Cervera | Foto: Georgina Puig
3. Coral i dansa en directe
Les noves representacions de La Passió tindran també l’al·licient de comptar amb una coral i dansa en directe. D'aquesta manera, l'espectacle adquireix la potència i la vivacitat del directe amb les veus i els cossos donant-ho tot a l'escenari. A més, també hem de recordar que la Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.

4. Els efectes especials
Els efectes especials introduïts proporcionen una gran espectacularitat a la Passió i fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. La presència de centenars de persones a l'escenari configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions. Cal dir que diversos historiadors, conjuntament amb els estudis realitzats per la Universitat de La Sorbona de París, han reconegut les escenificacions de La Passió de Cervera com les més antigues de tot Europa, demostrant un cop més el punt de partida d’aquest espectacle ara ja ple d'elements digitals i mediacions tecnològiques.

Més informació: 

A

També et pot interessar