Jump to navigation
El Pessebre dels Oficis Perduts de Sant Guim de la Plana | FOTO: Facebook Pessebre dels Oficis Perduts1. Pessebres vivents autènticsDel 22 de desembre al 12 de gener, Sant Guim de la Plana viurà la nova edició del seu Pessebre Vivent, el Pessebre dels Oficis Perduts, que compta amb la participació de més de 250 actors en 34 escenes on els assistents hi trobaran màgia, tendresa, il·lusió, records i Nadal. També Linyola compta amb el seu particular pessebre vivent. En aquest cas, del 26 de desembre al 6 de gener, tindrà lloc la 21a edició d’aquest pessebre estàtic amb un recorregut laberíntic que compta amb unes 60 escenes la majoria relacionades amb les arts i els oficis antics, 125 figurants amb vestuari d'època i prop de 10 mil objectes posats en escena. El de Linyola és un dels pessebres més detallistes del principat.
Pastorets Rock on fire | FOTO: Eloy Sarrat2. Rock & roll del bo amb Pastorets RockEl Cotton Club de Lleida acull el dia de Nadal la 14a edició del ja tradicional concert de Nadal dels Pastorets Rock. La banda lleidatana basa el seu repertori en els temes més coneguts del cançoner català i les adapta amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns com el funki, l'ska o el rock dur, tot plegat amanit amb grans dosis d'humor. És una cita absolutament imprescindible. Més que menjar torrons!> Més informació
L'espectacle '#Bachendansa' | FOTO: Cedida3. Música barroca i dansa contemporània a Cervera Cervera clou la seva etapa com a Capital de la Cultura Catalana amb un espectacle interessantísim que fusiona la música barroca i la dansa contemporània. ‘#Bachendansa' és un treball conjunt de dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l’escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà. L’espectacle es podrà veure el dissabte 21 de desembre al Gran Teatre de La Passió. Dins les arts escèniques, però ara en un format més petit i adreçat a un públic familiar, també us recomanem 'El secret de la detectiva Klaus'. L’espectacle, a càrrec d’Engruna Teatre, proposa un viatge a través d'alguns dels contes més coneguts pels menuts de casa, com la Caputxeta, el Patufet o Hansel i Gretel... per descobrir el veritable secret de la Detectiva Klaus. Es podrà veure el divendres 20 de desembre a la biblioteca Tirant Lo Blanc de Belianes.
Imatge promocional de la Biennal Leandre Cristòfol | FOTO: Cedida4. Art i reflexió a l’11a Biennal d’Art Leandre CristòfolLa Biennal d'Art Leandre Cristòfol, al Centre d’Art La Panera de Lleida, intenta establir una radiografia del present de l’art contemporani en una àrea d’influència més o menys àmplia. I no ho fa pensant en aquells temes pertinents que seran capaços de sustentar la mostra, sinó que ho planteja des de la seva pròpia especificitat territorial: el context de Lleida, l’escena catalana i l’àmbit nacional; els tres eixos principals que en defineixen la identitat com a centre d’art i la seva contribució patrimonial a la col·lecció pública d’art contemporani de la ciutat. La Biennal es va inaugurar a finals d’octubre però continua exposada fins al 2 de febrer.> Més informació
L'home dels nassos | FOTO: Grup Cultural Garrigues5. L’home dels nassos a LleidaA banda dels mercats de Nadal i fires que podem trobar a poblacions com Cervera o Guissona, Lleida acull aquests dies els Mercats de Nadal -Santa Llúcia, Nadal i de l’Hort- fins al 6 de gener. D’altra banda, el dia 31 de desembre, l'Home dels nassos passejarà per l’eix comercial a partir de les 12:30h. Aquesta figura va ser recuperada fa poc pel Grup Cultural Garrigues. Com sabeu, és un personatge mitològic que té tants nassos com dies li queden a l'any, fent-se visible solament el darrer dia de l'any.