Cristina Mongay
,
01/08/2018
Fires i festes

Les 5 activitats imperdibles de la Festa Major de Golmés

Del 2 al 6 d'agost Golmés torna a celebrar la seva Festa Major d'estiu
Festa Major, popular, Pla d'Urgell, Golmés, 5 imperdibles, JJ Vaquero, Mag Lari, Strombers, Corretapes, Surtdecasa Ponent, agost, 2016

Foto: 

Cedida
Golmés gaudirà aquest cap de setmana de la Festa Major d'estiu
A Golmés, agost és sinònim de música, teatre, festa de l’escuma, i fins i tot de nit, de focs artificials; agost és sinònim de Festa Major. Els golmesencs i les golmesenques podran gaudir de cinc dies plens d’actes diversos adreçats a tota la família, alguns de més tradicionals com el repic de campanes, la cantada d’havaneres o la ballada de sardanes; i d’altres més recents i innovadors, com el correbars amb batucada o el Parc Diver. De ben segur que trobareu l’activitat que més us convenci, agafeu un programa i a marcar actes! Nosaltres us deixem amb els 5 que no us podeu perdre!

1. Teatre 'Temps', de Quim Masferrer
“Li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida. Una hora i mitja. 5.400 segons de batecs. Ni un més. No res i tot alhora”.

Quim Masferrer oferirà a Golmés una hora i mitja de la més autèntica i plena llibertat que mai podrà gaudir un ésser humà. La llibertat de passar comptes, de dir de veritat tot el que pensa, de ser sincer per una vegada. La llibertat de saltar-se les normes polítiques, socials i morals. La lllibertat de qui no es pot empresonar, ni multar, ni imputar, ni castigar. La llibertat de riure ́s del mort i de qui el vetlla.

Una hora i mitja d ́intensa tristesa, de certesa de la mort, de comiats, planys, records, olors, amics, paisatges, amors...que mai més no sentirà. Desitjos insatisfets, tot allò que no ha pogut fer ni podrà fer mai. Un cúmul de ràbia, rancúnia, venjança... la llibertat de riure ́s del mort i de qui el vetlla.

Quan? Dijous 2 d’agost, 22h
On? Pavelló Salvador Ezquerra
Preu? 5€ anticipada, 8€ taquilla

2. Concerts dels Catarres + Koers + Tremendos
Els Catarres són un grup de música català d'estil pop-folk. Els seus components són Èric Vergés i Jan Riera, d'Aiguafreda, i Roser Cruells, de Centelles. Aquest estiu presenten els temes del seu nou disc, ‘Tots els meus principis’ (2018). Koers és un grup de música de reggae que es va formar el 2014 a Lleida i és una de les bandes amb més projecció en l'escena musical catalana. Tremendos, per la seva part, és un grup de versions format per sis músics enèrgics i experimentats que mantenen la flama de la festa des de 1993.

Quan? Divendres 3 d’agost, 00h
On? Passeig Magnòlies, davant del teatre El Casal

3. I Concurs de Colles Sardanistes de Golmés amb la Cobla La Nova Blanes
Les Colles Sardanistes de Golmés organitzen el seu primer concurs de sardanes! Comptaran amb la música de la Cobla La Nova Blanes i amb la participació de la Colla Jovencells de Cervera, Colla Estol Espígol d’Agramunt, Flor del Segrià d’Alguaire, Colla Fonts de Valldans de Ponts, Colla Verge del Miracle de Balaguer, Colla Dolç Infern de Lleida, Colla Somnis del Pla de Mollerussa, Colla Brut Natura de Les Borges Blanques, Colla Ferma de Ponent de Bellpuig, Colla Guspira de Lleida, Colla Estelats d’Agramunt, Colla Escarlata de Lleida, Colla Demà Jovencells de Cervera i Colla Dimoniets de Lleida.

Quan? Dissabte 4 d’agost, 12h
On? Pavelló Salvador Ezquerra

4. Espectacle i Correfocs amb Els Diables de Lleida
Si t'agraden els bons espectacles de focs, i delires amb els xiulets que sonen un cop enceses les flames, no et pots perdre l'espectable i els correfocs que realitzaran el grup dels Diables de Lleida. Una nit amb un correfoc de Diables de Lleida és sinònim de foc, sofre, fum i, sobretot, molta festa. Els seus correfocs es caracteritzen per començar amb una cercavila amb carretilles, petards, escopidors de foc, i per acabar amb un gran espectacle a la plaça, amb forques i efectes variats, com la traca final i els focs d’artifici.

L'itinerari que se seguirà sortirà de la Plaça Major i anirà pel carrer Cendra, Carrer Vila-Sana, Carrer Capçada, Plaça Raval, Carrer Raval, Carrer Mota, Carrer Centre, Carrer Major, i tornarà a la Plaça Major.

Quan? Dissabte 4 d'agost, 23:45h
On? Plaça Major

5. Gran Festa de l'Escuma
Una de les cites més refrescants de l’estiu pels més petits és la Gran Festa de l’Escuma de Golmés, on podran gaudir d’uns 45 minuts ininterromputs d’escuma, música i diversió. Tota una proposta que els refrescarà el primer diumenge d’agost.

Quan? Diumenge 5 d’agost, 12h
On? Parc del Centenari

Més informació: 

També et pot interessar