A vore

Foto: 

Cedida
Espectacle 'A vore'

Les 6 propostes del festival Llavors Balaguer

Del 16 al 18 de setembre, el festival ofereix un espai per les arts vives a Ponent
Surtdecasa
,
14/09/2022
Fires i festes
Del 16 al 18 de setembre, tindrà lloc la tercera edició del Festival Llavors - Cultura en creixement al centre urbà de la ciutat i al Monestir de Santa Maria de Les Franqueses de Balaguer i el seu entorn. El festival neix amb la voluntat de crear un espai per a projectes escènics, de totes les disciplines artístiques, posant l'accent en la dansa, les arts del moviment i la música, amb un denominador comú: propostes professionals, emergents i de joves artistes i amb una mirada contemporània sobre la cultura d’arrel i les danses tradicionals. Entre les propostes, també s'ha tingut en compte el patrimoni amb la Noguera Mística i el seu projecte de descoberta d'esglésies que estan inventariades a la comarca de la Noguera que tindà lloc al Museu de la Noguera o un taller de dansa per famílies que serà guiat per la companyia Escultors de l'aire. A banda, aquests són els espectacles que s'han programat:

1. 'Echoes' o d'on neixen els nostres pensaments
D’on neixen les nostres accions, els nostres pensaments, els nostres desitjos? Són propis o són ecos del món que ens envolta? Aquesta és la nova creació de la Cia Moveo i serà la peça que inaugurarà el festival. Coincideix amb els 15 anys de la companyia, i és la tercera producció d’una trilogia dedicada a la relació entre realitat i ficció. 'Echoes' evoca de manera lúdica i irònica el desig d’individualitat i les connexions/interdependències que existeixen entre nosaltres, des d’un llenguatge propi profundament físic que barreja el teatre, la dansa i l’acrobàcia, creant una experiència colectiva.

2. 'Homenaje', una tragicomèdia que mira la mort
La companyia Endiciembre presenta 'Homenaje', una tragicomèdia que mira de cara a la mort. Una dolça ferida que qüestiona al públic i el situa com a possible víctima. Aquesta peça ens impulsa a celebrar, a compartir i viure. Aquesta actuació tindrà lloc també el divendres dia 16 de setembre.

 

'Nöszemély' de la Cia. La Calíope | Foto: Cedida
3. 'Nöszemély', la proposta més feminista
Aquesta proposta que tindrà lloc el dissabte, és una de les més feministes del festival. Cinc dones comparteixen les seves històries i una cosa en comú que les uneix. Tot comença en arribar la joventut, quan la culta societat les ensenya que una dona ha d'atendre casa seva, cuidar el seu marit, criar els fills i també ser mare, com a garantia de la seva plenitud, la major il·lusió! Sense oblidar ser una dama elegant, discreta, conscient de les maneres i l'etiqueta, ser comprensiva, afectuosa i apassionada. Qui sinó una dona podria reunir totes aquestes qualitats? Aquestes cinc dones es permeten ser elles mateixes!

4. 'La Intérprete y los Inimitables: El viaje del duende' sobre els origens i l'alegria
És un homenatge a l'origen, a allò popular i a l'alegria. El duende, aquest mite d'arrels àrabs que habita la història i el folklore, se'ns presentarà a través de la lírica, l'èpica i el drama. La intèrpret encarnarà tota sola Lorca, Lola Flores i Camarón de la Isla. Tres grans artistes amb duende, a través dels quals podrà trobar el seu, aquell que ha crescut en ella i que ara malda per sortir.

5. 'A vore', electrofolk
Arribat des de les Terres de l'Ebre, trobem l'espectacle 'A vore'. Un espectacle arriscat, vitalista i divertit, una "tradificció" que fusiona moviments ancestrals amb moderns, tecnologia amb aixades, i creativitat contemporània amb textos antics. És una proposta de maneres de fer intergeneracionals, que parteix d'una reflexió profunda sobre la identitat contemporània i que passeja pels límits de què es considera "modern" i "tradicional".

 

'A Skin Poem for Cosy House' dels Escultors de l'Aire | Foto: Cedida
6. 'A Skin Poem for Cosy House' sobre les fases del dol
Com a cloenda el diumenge 18 de setembre, els Escultors de l’Aire ens presenten aquest muntatge amb el qual tanquen la trilogia sobre la memòria. 'A Skin Poem for Cosy House' narra els dies següents a una mort inesperada en una parella i el trajecte a la nostra pell de les cinc etapes del dol: negació, ira, negociació, depressió i acceptació.

Més informació: 

A

També et pot interessar