Pa

Foto: 

Cedida

Les cuines d'Almenar obren portes als visitants a través de la IX Jornada de Tastets Gastronòmics

La IX Jornada de Tastets Gastronòmics tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre
Cristina Mongay
,
08/11/2018
Fires i festes
Per novena vegada consecutiva, la vila d'Almenar acollirà el segon cap de setmana de novembre la Jornada de Tastets Gastronòmics, i ho fa obrint portes per primera vegada més enllà dels seus veïns i veïnes. Així, els amants d’arreu de la molla i del crostó, enguany trobaran en aquest municipi del Segrià el seu punt de trobada, i és que el pa serà la seva temàtica principal, juntament amb les especialitats culinàries de la vila.

La Sala Polivalent d’Almenar acollirà els dies 10 i 11 de novembre la IX Jornada de Tastets Gastronòmics. Per primera vegada, els seus forns i cuines s’obriran al públic general, el qual podrà gaudir de les delícies i particularitats de tota una selecció de productes elaborats amb pa i productes de proximitats cuinats per una seixantena de veïnes i veïns, restaurants i comerços de la zona.

El dissabte 10 de novembre tindran a lloc dues xerrades que giraran al voltant del món del pa. Les 19:30 h serà l’hora de ‘Parlem de bon pa’, una tertúlia a càrrec de Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida; Pau Borràs, vicepresident del Gremi de Forners de les Terres de Lleida; i Manel Serra, ex-professor del CF de Forneria i Rebosteria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

Seguidament, al voltant de les 20:15 h, tindrà lloc 'La celiaquia i la dieta sense gluten', de la mà de Núria Camats Pascual, que forma part de l’Associació de Celíacs de Catalunya.

L’objectiu de la Jornada de Tastets Gastronòmics d’Almenar d’enguany és fer territori, seguir agermanant el poble i mostrar la gastronomia local a tothom que la vulgui conèixer


Pel que fa al diumenge 11 de novembre, tindran a lloc els tastets. L’obertura de portes d’aquest certamen tindrà lloc a les 11 h, i la inauguració oficial a les 13 h.  Per accedir al recinte només farà falta de pagar 5 €, i a partir d’aquí es podrà degustar de totes les propostes gastronòmiques que s’ofereixin – formatges, pernil, caves, etc.–

La Jornada de Tastets Gastronòmics d’Almenar comptarà amb dues activitats de cuina en directe. Una anirà de la mà de Marina Solà, del Restaurant Què cuinem avui?, i l’altra amb Josep Garrofé, cuiner local especialitzar en paelles.Val la pena destacar –i tastar– les elaboracions típiques d’Almenar, com ara els cocs, la coca enramada, els rostits de tardor, on els bolets hi són l’ingredient especial; les torrades de Santa Teresa o les paelles. També els plats forans basats en el pa, com les migas, fruit de la convivència de veïns de diversos orígens al poble, així com especialitats llatinoamericanes i de nova cuina.

La IX Jornada de Tastets Gastronòmics d'Almenar, tota una delícia per gaudir amb cullera!

Més informació: 

A

També et pot interessar