Cristina Mongay
,
09/08/2018
Fires i festes

Guimerà ja ho té tot a punt per celebrar el seu Mercat Medieval

Guimerà gaudeix del dret de mercat setmanal des del temps de Jaume II
Guimerà

Foto: 

Cedida
La vida quotidiana medieval prendrà els carrers i les places de Guimerà
Els dies 11 i 12 d’agost, la vila de Guimerà reviurà per vint-i-quatrena ocasió el seu passat medieval. L’energia i el saber fer dels seus veïns i veïnes faran possible una nova recreació del seu històric Mercat Medieval, que el municipi acull des dels temps del rei Jaume II el Just.
El Mercat Medieval de Guimerà és una de les recreacions medievals més important de Ponent

Un centenar de parades de productes de proximitat i d’artesanies desplegaran els seus millors productes, aquest cap de setmana, a la vila urgellenca de Guimerà. Ho faran juntament amb una quinzena d’artesans que realitzaran demostracions d’alguns dels oficis de l’època, com la forja, els picapedrers, els elaboradors d’estris d’espart, macramé, cistelleria i els treballs sobre pergamí.

Endinsar-se al Mercat Medieval de Guimerà és sinònim de fer un viatge en el temps i fer despertar tots els nostres sentits. En ell s’hi detecten els dolços aromes de les coques i les orelletes, les rimes i les melodies dels músics ambulants, la vistositat de bandes de colors que ornamenten les seves places i carrers, i la bellesa dels murs plens d’història del seu casc antic et faran somiar en temps remots.

Tot i que durant tot el cap de setmana podràs gaudir del Mercat, en paral·lel al mateix s’organitzen diversos jocs, espectacles i cercaviles per a tots els públics i gustos.

Tindran lloc un sopar popular, diversos tallers de màscares, quatre sortejos de lots de productes de la terra, els atrapa-dracs, i un castell de focs artificials.

La companyia de teatre La Cremallera serà la responsable d’amenitzar les dues jornades amb tot tipus de propostes.

Enmig d’aquestes, val la pena ressaltar l’espectacle teatral principal, titulat ‘Petites llibertats’, ideada per Roger Rosich i Wigmar Teatre. Tindrà lloc tant el dissabte com el diumenge, a les 22:30h, al llit del riu Corb. En aquesta representació s’explicarà la història de la Sibil·la, la filla petita del baró, i la del monjo Ricard, fill d’uns servents del castell, que fugiran del seu destí i lluitaran per assolir una petita escletxa de llibertat personal. En aquesta representació també hi intervindran multitud de guimeranencs i guimeranenques.

Al llarg del cap de setmana, no us perdeu tampoc la mostra ‘Ritmes i motius, de Guimerà a la Vall del Corb’, que s’exposa al Museu La Cort del Batlle. La mostra ens apropa els dibuixos de l’historiador guimeranenc, docent i impulsor cultural Joan Duch i Mas. 

Més informació: 

També et pot interessar