Nomad Festival Cervera

Foto: 

Somsegarra

La Fira del Pa i el Festival Nomad dinamitzaran el cap de setmana a Cervera

L'interior i l'exterior de la Universitat de Cervera tornaran a ser epicentres gastronòmics
Cristina Mongay
,
30/05/2017
Menjar i beure
Aquest cap de setmana la capital de la Segarra acollirà dues cites gastronòmiques imprescindibles de les comarques de Ponent: la 6a edició de la Fira del Pa i el Cereal i el Festival Nomad. En el marc de la primera trobada, s'organitzaran actes des d’avui al 4 de juny; en canvi, el Festival Nomad podrà gaudir-se del divendres 2 al diumenge 4. Encara no saps tot el que t'hi espera? Doncs segueix llegint!

La tradició i la contemporaneïtat, en clau culinària, es fusionaran aquest cap de setmana a la ciutat de Cervera. I és que la capital de la Segarra acollirà dues de les seves principals cites gastronòmiques: la sisena edició de la Fira del Pa i el Cereal i el Festival Nomad.

La Fira del Pa i el Cereal es desplegarà a l’interior dels patis de la Universitat cerverina. Es tracta d’una trobada que remarca la importància del cereal dins del sector agroalimentari de la comarca, així com dins de la dieta mediterrània. Així, dins del recinte universitari s’acolliran a diversos expositors que oferiran tot tipus de pans i derivats dels cereals, així com productes de proximitat.

En el marc de la Fira del Pa i el Cereal us recomanem la visita ‘Descoberta de la Farinera de Cervera’, que anirà a càrrec d’Armand Forcat i que tindrà lloc el dijous 1 de juny.

Al llarg de les jornades, a l’interior de la Universitat hi haurà un espai dedicat a la realització de tallers, degustacions gastronòmiques i música en directe. Val la pena destacar el 'Taller de trenat de formatges', que organitza el gremi de forners i que tindrà lloc el dissabte a les sis de la tarda. Si hi aneu amb nens i nenes, us recomanem passar-hi el diumenge a la tarda, ja que tindrà lloc el taller familiar ‘Fem figures amb el pa’, que mostrarà als més petits les tècniques d’amassar i els permetrà treballar la creativitat i l’habilitat amb les mans. El festival Nomad, per la seva part, és un esdeveniment que combina diverses manifestacions culturals a l’aire lliure. Es desplegarà just a la plaça de davant de la Universitat de Cervera, i també s’organitzarà en diverses zones. Comptarà amb un mercat d’artesans, on hi serà present el disseny, la moda i la decoració. També hi tindrà un especial pes la gastronomia, amb un desplegament de food trucks que oferiran als assistents tot tipus de propostes culinàries innovadores així com reinterpretacions de receptes tradicionals.

La cita comptarà amb un espai dedicat als petits de casa, on tindran a lloc jocs, tallers de Lego i un espectacle infantil a càrrec de Turuleta Band. A toca de la plaça de Sant Miquel s’instal·larà un escenari, on actuaran en viu i en directe els grups de versions Mala Vida (el divendres 2 de juny) i Big Mouthers (el dissabte 3 de juny). També hi tindrà acollida una exhibició de dansa oriental, a càrrec de la companyia Amar Hasna; una ballada de swing solidària, que recollirà menjar pel Banc dels aliments de Cervera; una performance de dansa contemporània-Modern, per part de la Georgina Puig Calafell; i la coreografia popular de la cançó del Nomad. 

Més informació: 

A

També et pot interessar