Musiquem

Foto: 

Surtdecasa Ponent
Carles Herraiz i Raquel Benito durant la presentació del Musiquem

La música clàssica torna al carrer amb la XII edició del festival Musiquem Lleida

El Festival Internacional de Música aproparà la música en viu a 5 municipis ponentins
Cristina Mongay
,
30/09/2017
Música
Musiquem Lleida! va nàixer fa dotze anys gràcies a l’empenta de la Coral Shalom amb l'objectiu d'apropar la música al públic lleidatà des del carrer. Ara, el festival és ja una cita musical totalment integrada en el calendari de la ciutat. En aquesta edició es desenvoluparà del 6 al 8 d'octubre, i obrirà per primera vegada les seves ales per arribar a les comarques ponentines.
Musiquem Lleida! arriba amb un total de vint-i-tres concerts i 11 grups d’arreu del món

Els musics
Al llarg de les tres jornades del Musiquem Lleida! podreu gaudir de les actuacions d’un total d’onze grups musicals originaris de tot el globus. Es tracta del pianista Bernat Català, el Cor Exaudio, Duo Dos de Lis, Duo Haize eta Zur, Evoéh, el Grup Vocal Mezzos, I Colori dell’Armonia, La Ruta de les Estrelles, Orquestra Basarab, Trío Salduie i Trío Kahlo.

A banda de les agrupacions lleidatanes, podreu escoltar en directe grups de Mèxic, Portugal, Bulgària i de diferents indrets de l’Estat espanyol.

La varietat de gèneres musicals que inclou el Musiquem Lleida d’enguany està ben assegurat: s’inclou des de composicions renaixentistes a barroques, música romàntica, música contemporània, sons tradicionals, jazz, gospel i música experimental. A més a més, hi ha actuacions adreçades al públic adult i a l’infantil.



Durant l'acte de presentació del programa Musiquem Lleida!

Els escenaris
Tot i que Musiquem Lleida! està concebut per apropar la música al carrer, novament el festival emprarà escenaris exteriors i interiors lleidatans per desenvolupar la seva programació. Entre els primers  cal destacar la Plaça Paeria, el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Plaça Ricard Vinyes; i entre els segons, el Museu de Lleida, Caixaforum, l’església dels pares franciscans, la Biblioteca Pública i l’Auditori Municipal Enric Granados.

Excepcionalment, el Musiquem Lleida! 2017 també es desenvoluparà en quatre municipis més de les nostres terres. El dissabte 7 d’octubre, a les 19:45h, el Grup Vocal Mezzos actuarà a Torrebesses, i a la mateixa hora ho farà Dos de lis al Vilosell. Un cop finalitzat el festival, podreu tornar a gaudir del concert de cloenda a La Granja d’Escarp, el diumenge 22 d’octubre, a les 19:00h, i el dissabte 28 d’octubre al Centre Cultural Sant Joan de Térmens.


La gastronomia i els dolços també ens transportaran, aquests dies, a l'essència de la música

Les activitats paral·leles
Musiquem Lleida! incorpora enguany diverses activitats que encara atansaran més la música a la gent. Així sorgí el +Musiquem, fruit de la col·laboració de Coral Shalom amb la Federació d’Hostaleria de Lleida, el Gremi de Forners, el Gremi de Llibreters i altres sectors vinculats amb la música, com el cinema, la gastronomia i l’educació.

Aquesta unió d’esforços explica que, durant el cap de setmana del Musiquem, les llibreries de Lleida dedicaran una part dels seus aparadors als llibres de música, en alguns restaurants de la ciutat hi actuaran alumnes avantatjats i professors de l’Auditori Municipal, i els forners i pastissers mostraran propostes al públic inspirades en el llenguatge musical.

Per altra banda, s’emmarquen en aquest programa la presentació del film ‘Un tango mas’, de Wim Wenders, el 30 de setembre, a les sales del Funatic; la realització d’un taller de música i cuina el 4 d’octubre a la Sala Sunka, a càrrec del xef Ramon Tudela; el debat col·loqui ‘Repercussió de l’educació musical en els infants i adults. Integració social i cultural amb la música’, a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el 5 d’octubre; i la presentació del llibre ‘The Beatles. 501 historias que deberías conocer’, dels autors Jordi Melosa, Ivan Moldes, Josep Molist i Jordi Zaragoza, el dia 7 d’octubre, a la Biblioteca Pública de Lleida.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar