SIMFONIC

Foto: 

Cedida
Actuació del Festival SIMFÒNIC en una edició anterior

7 concerts del Festival SIMFÒNIC ompliran de música les terres de Ponent

El dissabte 9 de juny 100 concerts simfònics faran vibrar Catalunya i Balears
Cristina Mongay
,
07/06/2018
Música
El Festival SIMFÒNIC és una proposta cultural que mostra al públic el progrés i el domini dels coneixements musicals de 5.000 alumnes de les escoles de música d’arreu de Catalunya i les Balears. En el seu marc, tindran lloc 100 concerts simultanis i gratuïts, que ompliran de música 100 racons emblemàtics de la nostra geografia. Enguany, en la seva vuitena edició, la cita tindrà lloc el 9 de juny i l’oferta es desplegarà a les terres de Ponent a través de set concerts: quatre a la ciutat de Lleida, un a Alguaire i dos a Mollerussa!

• Concert de l'Aula de Sons
L'alumnat de l'Aula de Sons de Lleida pot aprendre a tocar instruments tan nostrats com la gralla, el timbal, el flabiol, el tamborí, l'acordió diatònic, la guitarra tradicional, etc. De cara al Festival SIMFÒNIC d’enguany, la seva proposta serà interpretada per la Colla de Grallers, el Grup d'Acordions, la Cobla de Flabiols, el Grup de Folk i el Grup de Timbals. El públic podrà gaudir de la seva màgia en un entorn idíl·lic i ple de llum i de disseny: l'interior de la Biblioteca Pública de Lleida.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Biblioteca Pública de Lleida• Concert de l'Escola de Música Arts Musicals
Els alumnes de corda de l’Escola de Música Arts Musicals, centre que pertany al Conservatori Superior de música del Liceu, aproparan al públic del Festival SIMFÒNIC un programa per tots els gustos. Hi intervindran el grup celta i instruments com la corda fregada de violí, la viola, el violoncel, la guitarra clàssica i un duet de corda. Aquesta posada en escena tindrà lloc al saló d’actes de CaixaForum Lleida, un dels espais privats que més vetlla per la divulgació de les arts, la ciència i la cooperació a les terres ponentines.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? CaixaForum Lleida• Concert de l'Escola d'Acordió de Lleida
Amb més de trenta anys d'experiència, l'Escola d'Acordió de Lleida aproparà al públic del Festival SIMFÒNIC un programa compartit per alumnes grans i petits. Hi intervindrà el Grup de Cambra D’ACORDS, l’orquestra adulta i l’orquestra infantil. Es tracta d'una pionera escola en l'àmbit de Catalunya dedicada exclusivament a l'ensenyament de l'acordió cromàtic de botons i en l'organització i creació del concurs musical Sant Anastasi. I l'entorn on ressonarà la seva actuació serà l'emblemàtica església de Sant Martí, una de les més antigues de la capital de Ponent. Una magnífica fusió de tradició i contemporaneïtat!
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Església romànica de Sant Martí• Concert de l'Escola de Música L'Intèrpret
Els alumnes de L'Intèrpret han preparat una proposta molt original de cara a la vuitena edició del Festival SIMFÒNIC! Hi actuaran L’Intèrpret Big Band, el Combo Junior, el Combo Rock, el Combo Rumba, el Combo Pop i el Combo Jazz. La seva variada sonoritat l'acolliran els murs plens d'història i cultura del pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, un dels pocs exponents del gòtic civil del segle XV existents a la Catalunya occidental.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs• Concert de l'Escola Municipal de Música d'Alguaire
L'Escola Municipal de Música l'Alguaire és un projecte molt nou i ple d'energia que apropa a alumnes de totes les edats l'aprenentatge d'instruments clàssics (piano, flauta, trompeta, guitarra, percussió) i moderns (guitarra elèctrica, bateria, baix). El 9 de juny actuaran a l'Espai Jove ‘Lo Trull’, sala polivalent amb dos espais diferenciats on acostumen a realitzar-se activitats culturals i educatives.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Espai jove 'Els Trulls'• Concert de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa
L’Escola Municipal de Música de Mollerussa s’uneix al programa d’enguany del Festival SIMFÒNIC participant amb el seu combo de Música Moderna. Val a dir que l’EMMM vol tenir una activa implicació en la vida social i cultural ciutadana, i una projecció com a eina al servei de la difusió de la cultura musical en el seu territori. El pròxim 9 de juny actuaran a la Casa de la Vila de Mollerussa, obra de l’arquitecte Manuel Cases Lamolla.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Ajuntament de Mollerussa• Concert de l'Associació Cultural Juvenil de Mollerussa
L'Associació Cultural Juvenil de Mollerussa es va fundar al 2015 i la componen vint-i-cinc membres amb moltíssimes ganes de participar i ser protagonistes de la vida cultural de la capital del Pla d'Urgell. Habitualment representen espectacles teatrals, recitals, han organitzat excursions, etc. i un any més volen demostrar els seus coneixements musicals formant part de SIMFÒNIC. En aquesta cita prendran el nou espai del Teatre de l'Amistat, el gran focus cultural de la ciutat de Mollerussa.
Quan? Dissabte 9 de juny, 18h
On? Teatre de l'Amistat

Més informació: 

A

També et pot interessar