Confinament

Foto: 

Cedida

Els festivals que no es cancel·len i es faran online

Els programadors i organitzadors estan vivint moments durs però alguns festivals aposten per mantenir part de la seva programació
Surtdecasa
,
01/04/2020
Activa't
Aquestes setmanes els programadors estan vivint una bogeria sense precedents. Alguns opten per suspendre, altres per postposar i els més atrevits proposen mantenir part de la programació en format digital, encara que això suposi un canvi radical en el format i la concepció del festival. Us hem volgut destacar algunes de les cites que, com a mínim, mantindran una part de la programació en format virtual.

1. Docs Barcelona
A causa de la situació actual amb la Covid-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona canvia el seu format per tal de posar per davant la salut dels seus participants, la continuïtat del seu equip, la sostenibilitat del projecte i alhora garantir la qualitat i diversitat de continguts de cara el nostre públic i professionals assistents. Per aquest motiu han convertit la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020. Si ja tenies un abonament per aquesta edició, ens posarem en contacte personalment amb tu els pròxims dies. L'organització però, espera poder tornar a gaudir dels documentals en pantalla gran. I per aquest motiu, el cicle Docs del Mes ha decidit posposar les seves properes estrenes fins a setembre de 2020, i així assegurar la qualitat i diversitat de continguts de cara a les ciutat i les sales que formen part de la nostra xarxa.
> Més informació

2. Festival Ítaca
Res no no va poder aturar la presentació de la vuitena edició del Festival Ítaca Cultura que va tenir lloc el passat dilluns 16 de març. Tot i que inicialment s'havia convocat a la premsa al a terrassa del Restaurant Rakú de Corçà, -la població baix empordanesa que s'incorpora al festival-, finalment Link Produccions, organitzadors del festival, es varen decantar per una presentació virtual a través de la xarxa social Instagram, en conseqüència del confinament per evitar la propagació de la Covid-19. Encara no s'ha concretat quines actuacions es podran fer i quines no, però celebrem la bona disposició per adaptar-se als bons temps.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

3. D’A Film Festival Barcelona
Donada la incertesa de la seva evolució, el D’A Film Festival Barcelona, que s’havia de celebrar del 30 d’abril al 10 de maig, ha decidit traslladar una selecció de la seva programació a una versió online del festival en les mateixes dates previstes. El D’A 2020 s’associa amb Filmin, la plataforma de cinema en streaming, per presentar una selecció de les 100 pel·lícules que s’havien programat per a la desena edició, celebració que queda ajornada fins al 2021.
> Més informació

4. Festival Esperanzah
Ha promogut la iniciativa Festival Esperanzah a casa, un festival solidari amb els afectats per la Covid-19, inclusiu perquè diverses de les activitats comptaran amb Llengua de Signes i agraït amb totes aquelles treballadores i treballadors de la sanitat i auxiliars, de la neteja, de supermercats i petits comerços, de les farmàcies, dels cossos de seguretat, de les i els sindicalistes que estan informant i assessorant empreses i treballadors. Accedeix als continguts en directe a través del compte d'Instagram del Festival Esperanzah.
> Més informació
 

5. Festival VIDA
Festival Vida at Home, on el Vida et porta a casa els artistes que actuaran al festival aquest estiu! Aquesta iniciativa, amb la col·laboració dels artistes del VIDA 2020, té la intenció d’animar-vos i estar al vostre costat en aquest moment excepcional Cada dia s’aniran publicant a través de les seves xarxes socials un seguit de càpsules gravades per artistes que actuaran al VIDA 2020. Micro-concerts, sessions, o simplement missatges d’ànims des de les seves cases en un moment en què necessitem la solidaritat de tots. 
> Més informació

6. Sismògraf
Les circumstàncies actuals marcades per la pandèmia de la Covid-19 han obligat a redefinir l’edició del Sismògraf 2020 que no podrà celebrar-se del 23 al 26 d’abril com estava previst. El replantejament s’ha fet des del lema 'Res no es crea ni es destrueix. Tot e(n)s transforma' per donar una nova forma a tot el que formava part del festival d’aquest any.  Tot i que el gruix del festival es trasllada a la tardor, el resultat és la celebració d’una jornada pro de forma telemàtica el dia 24 d’abril però es retrasmetrà a través de la xarxa i quedarà disponsible per qui la vulgui consultar posteriorment. Aquestes activitats professionals constaran de la jornada 'Emergència climàtica i cultura', la presentació de projectes a la cambra magmàtica, els speed meetings amb les companyies que havien de participar al festival i una festa de comiat per xarxes socials.
> Més informació

7. Mecal - Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
La 22a edició de Mecal Pro - Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona havia de celebrar-se del 19 de març al 5 d'abril. Amb molt poc marge, l'organització ha aconseguit reinventar-se i dur a terme un redisseny complet per a oferir una edició online. El cas de Mecal Pro és significatiu perquè el certamen havia de començar poc després que es decretés l'estat d'alarma, per la qual cosa no tenien massa marge de maniobra. No obstant això, l'equip de Roberto Barrueco ha treballat intensament per fer un redisseny complet de l'esdeveniment. Des del dia 26 de març, l'organització comparteix els curtmetratges de la programació de Mecal Pro mitjançant la plataforma de visionat online Indiehome, a disposició de tots els espectadors des de les seves llars.
> Més informació
 

A

També et pot interessar