Foto: 

Paula Pairó

Els 5 plans de l'estiu a l'Empordà

En un estiu excepcional, l'Empordà ens ofereix un munt de propostes per viure'l plenament
Surtdecasa Empordà
,
08/07/2020
Entorn
Un estiu atípic que l'Empordà afronta amb totes les millors joies preparades per esclatar. Amb la incògnita de què passarà amb els turistes -locals o internacionals- us presentem una sèrie de propostes per gaudir de la natura i de les activitats culturals de la zona.


1. Veure caure el Sol en un "xiringuito"
Amb aquest estiu especialment calorós, els xiringuitos empordanesos són excel·lents refugis per refrescar-se tot prenent un bon refrigeri a primera línia de mar. Oasis a les platges de la Costa Brava. Qui no ha somiat mai en una copa a la vora del mar, mentre enfonsa els peus a la sorra, sona bon reggae i es viu una posta de sol inoblidable? Com és sabut, tot això es pot fer realitat a l'Empordà, territori de surrealisme fet realitat. Vermuts memorables, vespres èpics i nits per l'eternitat. Quan es tracta de copes al costat del mar, l'Empordà té tots els ingredients per aconseguir la recepta més satisfactòria. Repassem 10 xiringuitos empordanesos que heu de conèixer!
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Descobrir el fons marí de la Costa Brava
Cada estiu la Costa Brava es converteix en un dels indrets preferits per milers de turistes d'arreu del món que venen a gaudir del sol, la cultura, la gastronomia i, sobretot, del mar. Concretament, el litoral empordanès és una de les opcions predilectes pels amants del mar gràcies a la gran varietat de cales i platges que ofereix. Molta gent, però, desconeix que a pocs metres del terra que trepitgen s'hi troba una gran biodiversitat submarina, un tresor format per una gran diversitat de peixos i algues sense descobrir. Avui ens proposem submergir-nos en alguns dels millors paratges submarins que ofereix la nostra costa, i ho farem d'una forma accessible per a tothom, sense escafandre ni ampolles d'aire comprimit. Només ens calen unes ulleres de busseig, un tub, unes aletes i l'esperit explorador ben despert. Ens acompanyeu?
> Més informació

 


3. Cervesa més tapa gratis!
Un dels rituals més plaents i que millor defineix el tarannà social català és el de reunir-se amb els amics entorn a una taula coberta de gerres, canyes, mitjanes o ‘quintos. I si al 'toc' li afegeixes alguna cosa per menjar, molt millor. El problema és que a vegades l'economia apreta igual o més que la gana, i no sempre ens podem permetre menjar tot el que ens agradaria. Però no patiu, us portem una solució ben pràctica. Avui us volem descobrir alguns dels bars de l'Empordà on la canya ve acompanyada d'una tapa gratis. Avisem: res d'olives o del típic còctel de grana per ocells. Pinxos, patates braves, inclús sardines són alguns dels platets que aquests establiments ofereixen de forma gratuita. Que Josep Lluís Nuñez ens agafi confessats!
> Més informació

 


4. Els festivals de música més resistents
En aquest context advers i sobrevingut de la pandèmia, una les grans lluites en l'àmbit cultural és la que viuen els promotors de festivals de música. Els festivals d'estiu són grans congregadors de gent i dinamitzadors de la vida socio-econòmica del territori, i molts han hagut de reinventar-se per resistir. Entre ells es troben el Festival Ítaca, a Corçà i la Pera; el Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània de L'Escala de l'1 al 5 d'agost; el Sons del Món, a Roses, del 31 de juliol al 9 d'agost; els Concerts d'Aro, a Santa Cristina d'Aro, del 12 de juliol al 30 d'agost; el Festival Rumba de Palamós, a Palamós, del 3 al 31 de juliol o el Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, del 5 al 27 d'agost. Aquest estiu, també tindrà lloc el Festival Internacional del Terracotta Museu que encara que canvia d'ubicació continua mantenint una interessant agenda de concerts cada dimecres de juliol.
> Més informació

 


5. Banys naturals: anem al riu o al mar?
L'Empordà és un territori farcit de petits racons aqüífers i amagatalls on refrescar-se, en companyia o en solitud. Amb el Sol imposant la seva tirania de calor i crema solar factor 50, la nostra comarca ofereix vàlvules d'escapament arreu del territori amb diferents indrets on combatre-la, des de l’ocèa fins a les serralades. Sí, perquè l'Empordà no és només mar, també és riu, gorgues i estanys. Avui us descobrim 8 indrets per viure un bany natural i fugir de les altes temperatures.
> Més informació
 

A

També et pot interessar