Land art

Foto: 

Cedida
Obra 'Més enllà de la crisi' de l'artista Saype

Els artistes dibuixen la vida amb la Covid-19

Land art, pintura, grafit o il·lustració inspirada en el confinament
Surtdecasa
,
28/04/2020
Arts
Aquest període de confinament marcarà també un abans i un després en la història de l'art. Són molts els artistes, més coneguts o menys que aquests dies estan incloent aquest episodi en la seva obra. Hem fet un recull d'alguns artistes internacionals que han enviat missatges amb les seves pintures, land art, il·lustracions, grafits o composicions digitals.

1. Saype, un mural gegant als Alps
L'artista francès Saype ha pintat un mural gegant en 3D als Alps suïssos inspirat en la crisi mundial del coronavirus. Una nena mira a l'horitzó després de dibuixar una garlanda humana. Aquesta obra, 'Més enllà de la crisi', vol transmetre esperança i donar el missatge que tots junts ens en sortirem.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TraceyEminDiary: Day 1⁣ ⁣ ‘Today I would be happy.. today I would celebrate my solitude.. if I were not filled with an over powering sense of fear.. A darkness.. that has made me want to live more than ever. I was almost content, to sit and wait out my end. To hurt to fight anymore... But not now.. now I want to live and fuck and love and scream .. I’m going to climb out of my horrible little hole that grave that trapped me for so long.. and I’m going straight towards the sun.. I’m going to feel warmth and safety and kindness and all that , I ever dreamt I could feel . AND I WILL BE LOVED BY YOU’ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ Tracey Emin CBE Thursday March 26th 2020 Over the next seven days, #TraceyEmin is sharing a diary of images and thoughts reflecting on the circumstances of the day.⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ For Tracey, art has always been profoundly inseparable from her own life experience. Her works often draw upon fragments of handwriting that can read like confessions pulled from love letters or a diary. Reflecting deeply personal feelings and emotions, she encourages us to identify with her inner world and come to terms with our own.⁣

A post shared by White Cube (@whitecube) on

2. Tracey Emin, la Covid-19 des del llit
Des del seu cèlebre llit desfet, amb els seus llençols regirats, ampolles de alcohol buides i preservatius usats, l'art de Tracey Emin és sempre sobre ella mateixa. A través de la galeria White Cube ha compartit un diari en Instagram 100% autobiogràfic. Imatges de l'artista en un bany d'escuma amb el genoll i la mirada posada en la felicitat que hi ha a l'altre costat de la finestra. L'artista acompanya aquestes instantànies amb missatges com per exemple: "Avui seria feliç ... avui celebraria la meva solitud ... si no estigués plena d'una sensació de por colpidora ... Una foscor ... que m'ha fet venir ganes de viure més que mai".

 

3. David Hockney, la primavera que s'obre pas
A l'artista britànic de 82 anys, l'ordre de confinament el va sorprendre a Normandia, on es va traslladar fa dos anys enrere per a retratar l'arribada de la primavera. Com havia fet abans des d'una finestra de la seva antiga residència de Yorkshire, volia captar aquest canvi de cicles de l'any amb l'ajuda de la seva iPad. Narcisos, ametllers, pomeres, pereres en flor, que són com una crònica de la primavera que no hem pogut veure massa. L'artista, un dels més influents a Gran Bretanya, ho acompanya de la frase 'Do remember they ca not cancell the spring', que vindria a dir 'Recordeu que la primavera no es pot suspendre'.
 

4. Jaume Plensa, i l'amor que no es pot parar
El famós escultor català, ha tancat temporalment el seu estudi de Sant Joan Despí i s'ha sumat a la plataforma #EstoNOtienequePARAR. En aquest vídeo difós a les xarxes veiem a l'artista dibuixant un mapa d'Espanya que s'expandeix cap a Europa i Àfrica, que acabarà poblant de cors vermells i un missatge: 'L'amor no ha de parar'. No és una de les seves escultures però queda clar allò que el motiva a crear.
 

5. Banksy, l'artista de carrer més cèlebre ara pinta a casa
L'artista de carrer més cèlebre del planeta ara ha de pintar a casa. Ha envaït el seu bany de rates, animals associats a temps de pestes, que no se sap si felices o estan frustrades pel fet d'estar tancades. Les simpàtiques ratetes aixafen el tub de la pasta de dents o juguen a la roda sobre un rotllo de paper higiènic.
 

 

6. Paulo Filipe, la casa com a espai sagrat
L'il·lustrador brasiler Paulo Filipe ha volgut retratar la casa com un espai càlid i acollidor. Destacant el privilegi de les persones que poden tenir una casa agradable per passar aquest confinament. A més, també és un manifest a tots aquells treballadors per compte propi que passen la seva jornada laboral a casa i pels quals aquest espai té una simbologia especial.
 

7. Farid Ghanbari, neons a la natura
És un artista digital que ha fet un muntatge en video amb uns neons a la natura amb un missatge molt important dirigit als humans. Respectar la naturalesa després que la pandemia passi. Farid Ghanbari va néixer i va créixer a l'Iran, però des 2016 resideix als Estats Units. Porta 10 anys dedicant-se a l'animació 3D, treballant en publicitat, videojocs, arquitectura, motion design i VFX. Ara és el director d'un estudi d'animació que dóna vida a tot el que la ciència i la tecnologia descobreix.
 

8. Ignasi Monreal, l'enfant terrible de Gucci
Aquest artista de Barcelona que viu entre Madrid i Roma, ha volgut plasmar també allò que li suggereix la Covid-19. Ho fa amb aquesta il·lustració que demostra que tot el nostre món ara és accessible a través de la pantalla del propi telèfon mòbil. Uns colors càlids, de l'escola italiana, però adaptats totalment al moment actual.
 

A

També et pot interessar