British Museum

Foto: 

Cedida
Gran Atri d'Isabell II de Norman Foster al British Museum a Londres

10 museus per visitar des de casa

Visites virtuals en 360º i col·leccions online dels principals museus del món
Surtdecasa
,
18/03/2020
Arts
Durant el passat confinament, els museus, centres d'art contemporani, pinacoteques i equipaments museístics i culturals de tot el món van haver de tancar portes durant uns dies, a causa la pandèmia del coronavirus. Molts d'ells van aprofitar per potenciar i reforçar el seu vessant digital, i arribar als usuaris a través de recorreguts virtuals o amb visites guiades a les xarxes socials. Sabem que no hi ha res com gaudir de les obres d'art de prop, però a causa de la situació actual i la impossibilitat de viatjar, us proposem aquesta manera alternativa de fer-ho. Us proposem 10 dels principals museus del món, perquè els pugueu recórrer virtualment o remenar en les seves col·leccions online.


1. Pinacoteca di Brera (Milà)
La Pinacoteca di Brera és una de col·leccions més destacades de pintura italiana. Amb una àmplia representació de la pintura italiana, francesa i centreeuropea, a Brera hi està perfectament representada l'evolució de l'art de la pintura des del Quattrocento al Romanticisme. Obres mestres com 'Els esposoris de la Mare de Déu' de Rafael, la 'Pala de Brera' de Piero o el 'Cris Mort' de Mantegna, conviuen amb Tizianos, Tintorettos i Caravaggios, i es poden visitar totes a la seva col·lecció online, a més de fer una visita virtual passejant pels seus passadissos.
> Visitar aquí
 


2. British Museum (Londres)
El Museu Britànic alberga més de vuit milions de peces, que il·lustren i documenten la història de les cultures humanes, des del seu naixement fins a l'actualitat, a partir de peces de tots els continents, com els marbres d'Elgin provinents del Partenó d'Atenes o la Pedra de Rosetta. Es pot gaudir de la col·lecció de manera virtual de dues maneres: a través de Google Street View, on es recorre els passadissos del museu a través d'imatges 360º; o mitjançant el projecte 'Museus del Món', en què mitjançant la tecnologia WebGL es mostra una relació d'alguns dels objectes més rellevants de la història d'humanitat mentre són comentats per experts del British Museum.
> Visitar aquí
 

  • imatge de control 1per1


3. Hermitage (Sant Petersburg)
Ubicat en un immens complex format per sis edificis, un d'ells el Palau d'Hivern, residència oficial dels antics tsars de Rússia; L'Hermitage es va formar amb la col·lecció privada que van anar adquirint els tsars durant diversos segles. La col·lecció, formada per més de 3 milions de peces, és una de les més importants pel que fa a antiguitats es refereix, sobretot procedents de les cultures grega i romana; i la seva pinacoteca és considerada, la més completa del món, juntament amb la del Museu del Prado. Compta amb una visita virtual interactiva, amb imatges 360º per les quals passejar pels seus passadissos i edificis, i amb dades de cada obra.
> Visitar aquí
 


4. Metropolitan Museum of Art (Nova York)
Un altre museu global, que permet fer un recorregut des de l'Antiguitat fins al segle XX, amb tresors de totes les civilitzacions i cultures, inclosos el proper i el llunyà orient, l’art egipci, el mesopotàmic o les diferents expressions artístiques del Pacífic. També pintures i escultures de quasi tots els mestres d'Europa i d'Estats Units: Tiziano, Rafael, Rembrandt, Renoir, Van Gogh, Picasso, Miró, Pollock... Té un accés virtual molt complet, amb visites en 360º, amb sistemes Street View i la col·lecció online amb molta informació sobre les obres.
> Visitar aquí
 


5. Museu del Lovre (Paris)
El Museu per antonomàsia, el més visitat del món, un dels més extensos i amb obres cabdals de la història, com 'La Gioconda' de Leonardo, la Venus de Milo, el Codi d'Hammurabi o 'La llibertat guiant al poble' de Delacroix. La web del Museu de Louvre ofereix tres tours virtuals: Antigüetats egípcies, la galeria d'Apolo i passejar per les restes de la fossa del Louvre.
> Visitar aquí
 


6. Museo del Prado (Madrid)
'Els afusellaments del 3 de maig' de Goya, 'Las Meninas' de Velázquez', el tríptic d'El jardí de les delícies' d'El Bosco, 'El davallament de la Creu' de Van der Weyden, 'Les tres Gràcies' de Rubens i un llarg etcètera d'obres mestres de la pintura espanyola, italiana i flamenca, en la pinacoteca més completa del món, juntament amb l'Hermitage. La web del Museu del Prado desgrana cada quadre i obra d'art de la col·lecció, i cada dia a través del perfil d'Instagram del Museu, un expert explica detalladament una de les obres exposades, a través d'una emissió en directe als stories.
> Visitar aquí
 


7. Galleria degli Uffizi (Florencia)
La Galleria degli Uffizi és un palau de la ciutat de Florència que conté la col·lecció d'obres d'art adquirides per la familia Médici fins al s.XVIII, la millor col·lecció del món de les obres del Renaixement. 'El naixement de Venus' de Botticelli, 'L'Anunciació' de Leonardo da Vinci o 'La Venus d'Urbino' de Tiziano, conviuen amb obres de Michelangelo, Rafael, o també Rubens, Rembrandt o Caravaggio. El museu florentí organitza exposicions virtuals per temàtiques i també ofereix una visita virtual per inspeccionar cadascuna de les sales i les seves peces.
> Visitar aquí
 


8. Museu Arqueològic Nacional d'Atenes
La millor col·lecció arqueològica del món pel que fa a les antigues civilitzacions gregues, des de Micenes o Esparta, fins a les civilitzacions ciclàdiques o les que fan referència a la Grècia Clàssica. A través de la seva col·lecció online podreu visitar obres tan destacades com el 'Déu del cap Artemísion' o la Màscara d'Agammènon', i gran part de les més d'11 mil peces que té actualment el Museu.
> Visitar aquí
 

9. Museus Vaticans (Roma)
Situats a la Ciutat del Vaticà, estan formats per museus, jardins i viles pontifícies. L'enorme col·lecció de l'Església Catòlica té autèntics tresors com la Capella Sixtina de Miquel Àngel, els frescos 'L'Escola d'Atenes' o 'El Parnàs' de Rafael, 'L'enterrament de Crist' de Caravaggio, o una immensa col·lecció arqueològica i escultòrica on destaquen 'Laocoont i els seus fills' o l'Hèrcules del Teatre de Pompeia. A través de la seva web, podeu fer visites virtuals en 360º o visitar les seves col·leccions amb informació molt detallada.
> Visitar aquí
 


10. National Gallery of Art (Washington)
La National Gallery of Art és un laberint arquitectònic que inclou dos enormes edificis i un jardí d'escultures. Permet fer un gran viatge en el temps i l'espai, des de l'art de l'imperi bizantí, passant per la pintura medieval, renaixentista i flamenca; i acabant a l'art modern dels Estats Units amb obres de Warhol, Calder, Pollock o Rothko. La seva web també permet visitar la seva col·lecció online, mostrant diverses obres, amb descripcions i informació molt completa.
> Visitar aquí
 

A

També et pot interessar