Foto: 

Cedida
Fotograma del documental 'Dones de Sorra' d'Agustín Domínguez

Cinema amb mirada de drets humans: neix el festival Impacte!

La programació del nou festival de films socials compta amb formats online i presencials i s’allargarà fins al 25 d’abril
Surtdecasa
,
06/04/2021
Arts
Amb el focus posat en les injustícies que tenen lloc arreu del món, a Catalunya s’ha engegat un nou festival de cinema social. Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya és una proposta independent que comptarà amb una programació híbrida, tant online com presencial. Els films es projectaran en sales de cinema de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Girona i Lleida del 8 a l’11 d’abril i després es podran veure a la web del festival i a la plataforma Filmin fins al dia 25 del mateix mes.

Partint del cinema com a instrument de sensibilització, el festival Impacte! té la voluntat de divulgar històries de desigualtat i lluita per estimular el debat i la consciència ciutadana. Promogut per Oriol Porta i Xavier Bachs a la direcció, aquesta cita té l’objectiu d’apropar l’audiovisual de qualitat, sigui en forma de ficció o de documental, i de fer arribar els valors de la Justícia global més enllà de les entitats i persones que la coneixen i la treballen.

 

Fotograma de 'Vent' | Foto: Cedida
Entre les històries que passaran per les pantalles de la cita, hi ha documentals al voltant de les migracions i la realitat de les persones trans, curtmetratges sobre el robatori de nadons o la pena de mort i ficcions que tracten temàtiques com l’explotació sexual, la discriminació de les dones en les tradicions rurals o els crims d’estat.

Aquesta és la primera edició del festival i comptarà amb un format híbrid. De forma online, a través del web del festival i de la plataforma Filmin, es podran veure els films fins al 25 d’abril, i pel que fa a les projeccions presencials, algunes peces audiovisuals faran una gira pel territori català. Del 8 a l’11 d’abril l’Impacte! projectarà alguns films als Cinemes Girona de Barcelona, al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, al Truffaut de Girona i a l’ScreenBox de Lleida.

Festival IMPACTE!
Del 8 al 25 d'abril
Lleida, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Girona

Més informació: 

Web Impacte!
Twitter Impacte!
Instagram Impacte!

A

També et pot interessar