Jump to navigation
Els editors han seleccionat diferents projectes que tracen un recorregut al voltant de l'aliment, la gastronomia, l'abandó de la terra i els cultius, així com algunes manifestacions artístiques o etnogràfiques vinculades amb el menjar. En total hi trobem catorze propostes. "La gana ens suggereix també aquest propòsit primer. Potser perquè, la gana, per la seva força ambivalent ens mou cap a ingerir els nutrients que necessitem per viure. La gana ens remet als aliments i a les circumstàncies, a les sensacions i les subjectivitats. També als territoris i els processos individuals que la motiven o la gestionen" diu l'editorial. Entre els artistes i entitats que hi participen trobem Vicent Matamoros Anglès, Rafael Tormo Cuenca, Ortèssia Fuster, Col·lectiu Nyamnyam o Marc Talavera d'Eixarcolant, entre d'altres.
Aquestes propostes sorgeixen en gran mesura dels vincles d’afecte i amistat generats al llarg del temps participant i treballant en processos vinculats amb l’art o la cultura en espais no metropolitans. Per tant, no només els continguts sinó també les autories -individuals o compartides- configuren un univers de llaços estables amb els quals hi ha un diàleg quotidià. L'objectiu de Rara també és visualitzar gràficament la descentralització dels projectes culturals als Països Catalans, així com el poder relacional dels intercanvis i les col·laboracions amb artistes, entitats, associacions o col·lectius. Les propostes incloses en la revista en paper s’ubiquen després en un mapa virtual on es volen representar progressivament la xarxa de projectes culturals que existeixen a tot el territori. A través d’un marcador s'aniran incorporant tots aquells projectes que apareixen en cada número de la nostra proposta editorial.
Una imatge de l'interior de Rara | Foto: Marc LumbrerasAquest projecte està anant acompanyat de presentacions i altres activitats presencials que permetin enfortir la xarxa cultural a tot el territori. La primera presentació va tenir lloc el 2 d’octubre a Batea (Terra Alta), acompanyada d’una degustació de neules fetes per les dones del poble. La segona presentació va ser a Mieres (La Garrotxa) en el marc del cicle ‘Les paraules fallen’ organitzat pel col·lectiu Nyamnyam. El pròxim 22 de desembre serà el torn de la presentació a Igualada, que es durà a terme a l'Espai Creatiu La MaCa a partir de les 19:30h, amb la participació dels diversos agents de la comarca de l’Anoia que han participat d’aquest primer número.
A més a més de la intervenció de les editores de la revista, Anna Zaera i Roger Mula; i del col·lectiu gràfic igualadí Renec!, responsable de la direcció artística; es podrà visitar una instal·lació artística de gyotakus a càrrec de Victòria Rabal, directora del Museu Molí Paperer de Capellades; i es podrà gaudir d’una demostració i tast gastronòmic conduït pel col·lectiu Eixarcolant, amb seu a Jorba.
La vetllada estarà amenitzada per la música electrònica experimental de Knob Rite, àlies del productor igualadí Gerard Fusté; i hi haurà servei de bar amb productes gastronòmics d’Eixarcolant i cerveses artesanes de la cervesera igualadina La Lenta.
Web Rara Instagram Rara