,
27/04/2020
Els artistes parlen
Sergi Quiñonero

Sergi Quiñonero (artista)

Sergi Quiñonero (Barcelona, 1968) és artista i comissari del projecte artístic 'Els Ports, Natura i Art'. Apassionat de les intervencions artístiques en entorns naturals, de la vida sostenible i de la poesia.

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
Llegir més i veure alguna pel·lícula, amb més freqüència que abans. No tinc cap empresa o canal contractats, ho faig mitjançant eBiblio, que és públic i gratuït.

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
Fa molt que imagino què hauria significat per mi haver nascut fa dos-cents anys. Sóc una persona molt sensible al soroll i especialment al produït per les màquines. Moltes vegades imagino com seria el món sense elles, doncs bé, fa cinc setmanes que ho he pogut viure -no amb una reducció total, però sí en gran mesura-. Ja no passen motocicletes o cotxes a tota velocitat per la veïna carretera, ni quads per la pista forestal, ni avionetes d'esbarjo, ni avions comercials, ni pràcticament helicòpters que van a l'hospital. Aquest període ens ha regalat aquesta experiència de silenci, de relegar la contaminació acústica creada per l'activitat humana, i ha obert la possibilitat d'apreciar més clarament tot el so que produeix la vida animal. Jo des de fa temps, em quedo meravellat amb la vida dels insectes i els animals petits. Aquests dies encara els presto més atenció, com al sargantaner gros que viu a la porta de casa. La Terra ens està donant molts senyals que està ferida i aquests dies de confinament, amb uns humans que es retiren, dóna mostres de recuperació. Hauríem d'aprendre a escoltar-la.

- Com t'imagines la vida després?
Segurament hi haurà coses que canviaran: la forma de moure'ns, la de treballar, l'oci, etc. Aspectes que vindran marcats per aquesta crisi. Però respecte al comportament i actitud de les persones, crec que un cop es superi la pandèmia, tot tornarà a ser igual. No sóc massa optimista respecte a una presa de consciència, canvis d'hàbits i estils de vida, etc.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
La solidaritat de tantes persones amb la resta de congèneres, de la que tinc notícia per la ràdio. I una efímera al vidre de casa meva. La vaig acompanyar amb un tros de paper, amb molta cura, per a que entrés en un pot de vidre i la vaig alliberar.

- Pots recomanar un llibre i una pel·lícula que hagis vist?
Un llibre de poesia que m'està agradant força i que va ser escrit per l'antic propietari de la casa en la qual visc, gestat aquí mateix: 'La vida que respira' de Nicanor Vélez. I la pel·lícula 'Art and craft' de Mark Becker, Jennifer Grausman, Sam Cullman (2014), és trista però molt humana, i et fa pensar. Parla d'un falsificador d'obres d'art de creadors molt coneguts i que, després, les cedia en donació, sense cobrar, als museus més importants dels EEUU, que acceptaven com a autèntics.

* Més info: Vimeo Sergi Quiñonero

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d