,
24/05/2020
Els artistes parlen
Red Pèrill

Red Pèrill (músic)

L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el publicat a finals del 2019, 'Aquari'. Funk, soul, electrònica i pop, es barregen en el seu particular univers que ja el van dur a compondre la cançó de l'estiu passat d'iCat FM, 'Som el que som'.

- Com estàs vivint el confinament?
He passat per tots els estats d'ànim, però per sort a la meva família no hi ha hagut cap afectat seriós i jo he aprofitat per fer mooolta música.

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
Esmorzar a casa (riu). I ara ja no, però quan no es podia sortir pujava i baixava escales, feia estiraments... i em currava més la cuina. Mai m'havia fet una truita per esmorzar. Bé, és que a mi m'agrada esmorzar al bar.

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
Que la ciutat amb més silenci i menys contaminació és molt millor.

- Com t'imagines la vida després?
Doncs no en tinc ni idea, però espero que s'acabi aviat això de la distància social, perquè és horrorós. Tot i que cal dir que precisament no porto gaire bé la desescalada. M'aclapara fer vida social amb els carrers plens com si fos festa major després de tanta quietud.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
Que seguim sent encara més subnormals que abans... però alhora hi ha gent que ha sacrificat el seu temps i energies pel bé comú. I no parlo dels aplaudiments de les 20h, naturalment. També he vist a la policia repartir més que de costum, però sempre als menys privilegiats. No estova els pijos de la Bonanova o del barri de Salamanca de Madrid quan es manifesten, no...

- Pots recomanar un llibre, un disc i una pel·lícula que hagis vist?
He sigut INCAPAÇ de llegir més de quatre pàgines aquests dies. Només llegeixo tuits. De pel·lícules, vaig reveure Matrix i vaig veure també American Hustle, una història rocambolesca que no para de sorprendre't. La del disc ja me l'han fet a altres llocs i diré el mateix. El més nou de Gèls, Pulpopop i Carles Dènia.

* Més info: Web Red Pèrill

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d