,
27/05/2020
Els artistes parlen
Nerea Bassart
Foto:
Lluís Camell Ràfols

Nerea Bassart (música)

Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP 'Something in the Bone'; la cantant, guitarrista i cantautora Nerea Bassart (El Vendrell, 1993) ha publicat recentment 'Soroll', el primer disc del Nerea Bassart Trio. Una formació que transita entre el funk, el soul, el pop i el rock sense barreres; que integra amb Xavi Pomar al baix i Pau Josa a la guitarra, i on la Nerea, s'aventura amb la bateria.

- Com estàs vivint el confinament?
Lluny de la parella, però amb salut i feina. L'incertesa, el fet de no poder fer plans en el futur més immediat, fa mal, tant en l'àmbit personal com artístic. Però l'estic vivint abraçada a l'esperança, i fins i tot amb un cert optimisme. Per altra banda sóc una afortunada; estic a un territori on avancem força ràpidament de fase, a casa tenim jardí i últimament fa bon temps... crec que mai havia donat tanta importància al clima com ara!

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
He trobat temps per fer esport i em fa sentir molt bé! També he pogut ser més exigent amb la rutina d'estudi musical. Per altra banda, he iniciat amb dues companyes, la Sonia Linares i la Noe Molino, un nou projecte anomenat Grooves Penedès, un col·lectiu musical de diversos grups penedesencs que compartim referències estilístiques i ens oferim suport mutu. Amb Nerea Bassart Trio, amb qui acabo de treure un disc fa molt poquet, hem après en un temps rècord com fer vídeos "multipantalla" i ens hem llençat de ple a fer gravacions en directe des del confinament. Estem en mig de la presentació del disc, això no para!

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
A tenir paciència! Hem hagut de refer el calendari tantes vegades que hem après a tenir un pla B per a tot, a no desesperar-nos i mirar endavant, veient de nou l'horitzó encara que ens l'acabessin de desdibuixar. També hem lluitat cos a cos amb la rutina, i ara tenim més eines per a no deixar que ens tregui energia.

- Com t'imagines la vida després?
Millor, només per contrast ja ho serà! Ho hem esperat tant que hem viscut un pèl massa en el futur. Valorarem coses que abans no valoràvem. Quant durarà aquest efecte? Aquesta és la incògnita.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
M'ha impressionat com ens hem adaptat tan de pressa a una situació tan diferent. Per altra banda, en negatiu, m'ha espantat veure l'actitud policial d'algunes persones. Entenc que hi hagi pors, dubtes, que jutgem de portes endins perquè volem que sigui just, per tots igual i això ens fa enfadar... però increpar gent que no coneixes des d'un balcó sense saber la situació real que estan vivint? Els balcons s'han tornat com les xarxes socials, potser? L'espai on ens sentim segurs per deixar anar les primeres bajanades que ens venen pel cap.

- Pots recomanar un llibre, un disc i una pel·lícula que hagis vist?
Recomano el nou disc de Matilda Blue, 'De ayer ya hace tiempo'. Acabat de sortir del forn, va arribar a les meves mans just abans de confinar-me, i m'ha alegrat molts dies! El llibre que recomano, encara no està a les meves mans, però ja el tinc encarregat i d'aquí poquet el podré gaudir. És 'Sons de Garatge' d'en Xavi Quesada, una antologia de grups del Baix Penedès que és tot un viatge visual, essencial per tot el qui vulgui conèixer la història musical de la comarca! I la pel·lícula que vull recomanar, encara no l'he vist, però em moro de ganes de fer-ho, ja que ho faré amb una companyia immillorable. Es diu 'Muchos hijos, un mono y un castillo'. Té molt bona pinta!

* Més info: 
Web Nerea Bassart
Entrevista Nerea Bassart

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d