,
01/06/2020
Els artistes parlen
Cesk Freixas
Foto:
Juan Miguel Morales

Cesk Freixas (músic)

El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba preparant el seu vuitè disc, en una nova etapa musical en format duet amb Víctor Nin. En aquest confinament, el cantautor ha estat molt actiu, sent dels primers músics a penjar a la xarxa una cançó d'ànims 'Tot sortirà bé', a la que han seguit una sèrie de peces que ha anat penjant regularment. També ha impulsat la plataforma Cultura Confinada, on s'ofereixen concerts en streaming previ pagament d'entrada per l’assistència virtual.

- Com estàs vivint el confinament?
L'estic vivint amb una mica d'angoixa i incertesa, encara intentant adaptar-me a les noves rutines. No és fàcil coordinar la feina, que ara fem des de casa, amb totes les tasques que tenen a veure amb l'educació, i també l'entreteniment, de la nostra filla, però vaja, imagino que a poc a poc n'aniré aprenent!

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
La meva activitat principal és passar el dia amb la meva filla. La meva companya és professora, i té un volum de feina molt més gran que abans. Aleshores, la nostra rutina és jugar, fer les tasques de l'escoleta, mirar de fer activitats diferents cada dia. Pràcticament no tinc temps per dedicar-me a la meva feina, excepte a la nit, que és quan tinc tot el temps del món però ja no tinc forces per a res (riu).

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
Sobretot la idea que cuidar als altres és també cuidar-te a tu mateix. I la constatació que el teletreball, almenys a casa nostra i en aquest context del confinament, és una utopia que es queda en aquest terreny del simbolisme, perquè a la pràctica acaba sent una mica un caos.

- Com t'imagines la vida després?
Procuro no fer gaires projeccions de futur, perquè en el terreny econòmic la nostra realitat, la dels músics i la dels treballadors en general, no es presenta amb gaires bons auguris. En general, penso que som conscients que, fins que no hi hagi una vacuna, no podrem tornar a plantejar la vida com l'enteníem fa uns mesos. Haurem d'aprendre a viure amb aquestes noves rutines, i a fer-les una mica més flexibles, potser normalitzar-les i adaptar-les a la nostra idea de vida.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
La fragilitat emocional dels adults i la capacitat adaptativa dels infants. I les xifres, clar. Tot és molt bèstia, realment. Hi ha molts morts, masses, i també hi ha moltes persones cuidant-nos que mereixen molt més reconeixement i respecte del que tenen, popular, social i institucional. No puc entendre que apugin el sou a un policia i no a una infermera. És insultant.

- Pots recomanar un llibre, un disc i una pel·lícula que hagis vist?
No he tingut temps de llegir cap llibre, durant el confinament. Un disc que ha sonat molt a casa, aquests dies, és el darrer disc d'Ambauka, 'De cap per avall', i de pel·lícula recomanaria una que m'ha agradat molt tornar a veure, 'Scarface'.

* Més info: 
Web Cesk Freixas

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d