Foto: 

Cedida
Toni Xuclà, organitzador i professor del Campus Rock

El 'Campus Rock' arriba a Terrassa

L'escola de música itinerant capitanejada per Toni Xuclà s'atura al Centre de les Arts
Núria Casanovas
,
17/10/2014
Família
Qui més qui menys, tot adolescent o jove ha pensat alguna vegada en muntar una banda de rock. El següent pas és aprendre a tocar algun instrument, i aquí ja són molts els que es retiren. Però per als que tenen entre 13 i 20 anys i acompleixen les dues característiques citades anteriorment, arriba a Terrassa el Campus Rock. Músics de la talla de Toni Xuclà o Jimmy Piñol donaran algunes claus als més joves sobre com formar una banda, com posar-se a composar temes propis, i un llarg etcètera de preguntes que sempre sorgeixen a l'hora de muntar un grup de rock.
El Campus Rock ajuda a gestionar el talent dels joves que volen muntar un grup de rock

El proper cap de setmana (del 24 al 26 d'octubre) tindrà lloc al Centre de les Arts de Terrassa el primer Campus Rock, una trobada per a joves músics que vulguin aprendre trucs i instruccions pràctiques a l'hora de formar una banda. Més enllà de les classes magistrals, el Campus aposta pel coneixement pràctic que donen els escenaris. Per això no prioritzen que els professors siguin experts en tècnica instrumental, ni tan sols en la història del rock. Però sí que són experts en els escenaris de Catalunya, en com muntar una gira o en trucar a portes de segells discogràfics perquè algú els gravi un disc. "Volem ajudar a gestionar el talent dels joves", explica Toni Xuclà, director del Campus Rock. I continua: "Quan muntes el teu primer grup de rock, sempre vas una mica perdut". 

Fa 12 anys que el Campus Rock dóna pistes a joves músics per crear les seves pròpies bandes. Artistes com Ivette Nadal, i membres de grups com Bonobos o Empty Cage han passat per les files del Campus Rock. A més, a cada edició hi ha un professor convidat que explica la seva experiència i la seva manera de composar cançons. A l'edició de Terrassa, el músic convidat serà Uri Giné, de Bongo Botrako

  • imatge de control 1per1

Per participar al Campus Rock cal tenir entre 13 i 20 anys i tenir coneixements bàsics sobre algun instrument. Des de la organització indiquen: "demanem que els alumnes tinguin com a mínim un any d'estudis musicals. També acceptem autodidactes, però cal demostrar un mínim de coneixement de l'instrument". El Campus no és un curs d'iniciació: en només dos dies es realitzen dos concerts. Dissabte, un concert intern pels alumnes, i diumenge una mostra oberta al públic de tot el que s'ha treballat. 

Pels més petits
En paral·lel al Campus Rock, l'edició de Terrassa amplia la seva oferta per acollir també els més petits de la casa. En un horari molt més restringit i adaptat als participants d'entre 8 i 12 anys, el Minicampus ofereix un primer contacte amb el món del rock, de les bandes i dels escenaris, més enllà de les classes d'instrument a les quals els alumnes estan acostumats. 

Aquesta edició del Campus Rock està organitzada pel Centre d'Estudis Musicals (CEM) en col·laboració amb els impulsors del projecte. Al llarg de 12 anys, l'escola itinerant ha tingut seu a diversos municipis del territori, i actualment es realitzen, al llarg del curs, sessions a Lleida, Manacor, Girona i Castellterçol.

Trobareu més informació sobre el Campus i sobre les inscripcions a la web del CEM.

A

També et pot interessar