Música
,
2016
Dimecres 4 de maig, 21h
Kursaal - Sala gran
Manresa

Òpera 'Madama Butterfly', de Giacomo Puccini

Una de les òperes més estimades de Puccini, aquesta és una història molt trista: la jove geisha japonesa Cio-Cio-San, de només quinze anys, filla d'una família caiguda en desgràcia, es casa, en una cerimònia falsa, amb un jove i atractiu oficial de la marina nord-americana: el lloctinent Pinkerton. La noia n'està enamoradíssima, però per ell és una manera de passar el temps i fer menys avorrida la seva estada al Japó. No obstant això, ell marxa tot prometent a la noia, Madama Butterfly com ell l'anomena, que tornarà.
Els anys passen, Cio-Cio-San ha estat mare d'un fill de Pinkerton i encara el segueix esperant ansiosament, cada dia. Ella es considera americana i legítima senyora Pinkerton, encara que tothom li aconsella que toqui de peus a terra. Ella s'hi nega. Un bon dia, Pinkerton torna. Butterfly està boja d'alegria però ell arriba amb la seva dona americana, Kate, per emportar-se el fill perquè s'eduqui en els Estats Units. Cio-Cio-San, trencada pel dolor, es lleva la vida tot practicant el suïcidi ritual japonès, per salvar l'honor. Un dels finals d'òpera veritablement més colpidors de tot el repertori.

La xerrada que tindrà lloc a l'entorn de l'obra 'Madama Butterfly ' una hora abans de l'espectacle  anirà a càrrec d'Ovidi Cobacho, músicoleg.

Intèrprets: Miki Mori, Josep Fadó, Manuel Mas, Yayoi Toriki, Josep Ruiz, Samuel Peláez, Sin Ho Kim, Laura Obradors i Carles Pachón.
Director d'orquestra: Rubén Gimeno.
Director del cor: Daniel Gil de Tejada.
Director d'escena: Carles Ortiz.
Cor: Cor Amics de l'Òpera de Sabadell.
Orquestra: Orquestra Simfònica del Vallès.

Preu: 48€ - Espectalce inclòs en l'Abonament d'Òpera.
Consulta els descomptes aquí.
Cicle: Toc d'Òpera.

  • imatge de control 1per1