Música
,
2016
Dimecres 4 de maig, 20h
Kursaal - Sala gran
Manresa

Xerrada entorn 'Madama Butterfly'

Una de les òperes més estimades de Puccini, aquesta és una història molt trista: la jove geisha japonesa Cio-Cio-San, de només quinze anys, filla d'una família caiguda en desgràcia, es casa, en una cerimònia falsa, amb un jove i atractiu oficial de la marina nord-americana: el lloctinent Pinkerton. La noia n'està enamoradíssima, però per ell és una manera de passar el temps i fer menys avorrida la seva estada al Japó. No obstant això, ell marxa tot prometent a la noia, Madama Butterfly com ell l'anomena, que tornarà.
Els anys passen, Cio-Cio-San ha estat mare d'un fill de Pinkerton i encara el segueix esperant ansiosament, cada dia. Ella es considera americana i legítima senyora Pinkerton, encara que tothom li aconsella que toqui de peus a terra. Ella s'hi nega. Un bon dia, Pinkerton torna. Butterfly està boja d'alegria però ell arriba amb la seva dona americana, Kate, per emportar-se el fill perquè s'eduqui en els Estats Units. Cio-Cio-San, trencada pel dolor, es lleva la vida tot practicant el suïcidi ritual japonès, per salvar l'honor. Un dels finals d'òpera veritablement més colpidors de tot el repertori.

La xerrada a l'entorn de l'obra ' Madama Butterfly ' anirà a càrrec d'Ovidi Cobacho, músicoleg.

Intèrprets: Miki Mori, Josep Fadó, Manuel Mas, Yayoi Toriki, Josep Ruiz, Samuel Peláez, Sin Ho Kim, Laura Obradors i Carles Pachón.
Director d'orquestra: Rubén Gimeno.
Director del cor: Daniel Gil de Tejada.
Director d'escena: Carles Ortiz.
Cor: Cor Amics de l'Òpera de Sabadell.
Orquestra: Orquestra Simfònica del Vallès.

Preu: 48€ - Espectalce inclòs en l'Abonament d'Òpera.
Consulta els descomptes aquí.
Cicle: Toc d'Òpera.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1