Jocs de taula

Foto: 

Cedida
Jocs de taula

Els 5 jocs de taula per aprendre a cooperar en temps difícils

Estratègia, risc, aventures i molta adrenalina per viure durant aquests dies convulsos
Surtdecasa
,
23/03/2020
Activa't
Els jocs de taula han estat presents des de fa segles. Podríem dir que a cada casa hi ha una de les moltes versions del Monopoly, un Parxís, un Trivial o un dominó. De fa un temps ençà, hi ha hagut una renovació de l'afició encapçalada pels famosos jocs Catan (1995) o Carcassonne (2000). Els jocs de taula i la seva afició han sofert una revolució en tots els aspectes. Actualment es presenten més de 5000 jocs nous cada any a l'Internationale Spieltage, coneguda també com Spiel o Fira d'Essen, la fira més important del sector, a Alemanya. Us hem seleccionat alguns dels jocs que creiem que tenen alguns punts de contacte amb la situació que estem vivint aquests dies.


1. Pandèmic
El món està sent atacat per quatre pandèmies i nosaltres hem de trobar-hi una cura. Aquest joc és una cursa contra rellotge on les pandèmies aniran passant de país en país i haurem de fer allò possible per tenir-les controlades. És un joc cooperatiu així que serà un nosaltres en equip contra les pandèmies. Un joc molt addictiu i desafiant que un cop superat el mode senzill, ens dona moltes opcions de fer-lo una mica més complex i divertit.

Més informació
Editorial: Devir.
Participants: D'1 a 4 jugadors.
Temps: 45 minuts.
Edat: A partir de 8 anys.
 


2. Sagrada
En aquest joc, el nostre paper serà el de crear un rosetó d’una catedral. Un joc on mitjançant uns daus anirem construint el nostre disseny a un taulell personal, on el color i el valor dels daus importaran en el recompte de punts finals. Com més avança la partida, més tensió es va acumulant i la lluita per poder agafar els daus que t’interessen es va fent molt més aferrissada.

Més informació
Editorial: Devir.
Participants: D'1 a 4 jugadors.
Temps: De 30 a 45 minuts.
Edat: A partir de 10 anys.
 

  • imatge de control 1per1


3. Dead of Winter
Som habitants d'una colònia defensant-nos de les inclemències del temps i d'una apocalipsi zombi. La colònia necessita que sortim i fem expedicions per trobar subministraments que ens permetin sobreviure un dia més. També que matem als zombis que s'acumulen a les nostres portes. Un cop fora no sempre sabrem si hi haurà morts vivents, altres supervivents a la recerca d'un refugi o girs dramàtics que faran que cada partida sigui única. I si no fóra poc, potser un dels jugadors, pot ser un traïdor. Un joc temàtic de rols ocults que manté la tensió fins l'últim moment.

Més informació
Editorial: Edge Entertaiment.
Participants: De 2 a 5 jugadors.
Temps: De 90 a 120 minuts.
Edat: A partir de 14 anys.
 


4. Secret Hitler
Un joc de rols ocults on a partir de la deducció, enganys i molta retòrica, els feixistes i els liberals lluitaran per guanyar i controlar el govern. Entre els feixistes es troba Hitler i uns hauran d'intentar fer-lo arribar al poder i els altres matar-lo. Un dels punts forts d'aquest joc és que està publicat en Creative Commons i té molt pocs components. Podeu anar al web dels creadors, descarregar els arxius i fabricar el joc vosaltres mateixes.

Més informació
Editorial: Goat Wolf & Cabbage.
Participants: De 6 a 10 jugadors.
Temps: 45 minuts.
Edat: A partir de 14 anys.
 


5. Aventureros al tren

Un dels grans clàssics dels jocs de taula moderns, amb més de 10 anys de reedicions. Un joc estratègic amb un reglament senzill, on prenem el rol de companyies de tren que hauran de construir la seva xarxa de vies intentant assolir els objectius secrets.

Més informació
Editorial: Edge Entertaiment.
Participants: De 2 a 5 jugadors.
Temps: De 30 a 60 minuts.
Edat: A partir de 8 anys.

A

També et pot interessar