Cuinar

Foto: 

Cedida

Les 10 receptes per fer en temps de confinament

Propostes delicioses i divertides per fer sols o en família
Surtdecasa
,
19/03/2020
Menjar i beure
Són dies que també la cuina ens pot representar una activitat estimulant per combinar gustos i sabors. Aquests dies de reclusió, tenim l'oportunitat de recuperar receptes tradicionals o provar d'innovar amb noves versions de pastissos o cremes. Us hem preparat un recull de receptes per fer a casa.

1. Coca de xocolata per vegetarians
Una manera de menjar pastís de xocolata saludable i sense massa calories. Aquests dies, i encara més els que teniu els més petits a casa, ve de gust preparar un dolç ben bo per berenar. En aquesta recepta, la Marta Masqué ens proposa com el fa ella per a vegetarians.
> Recepta



2. Mandonguilles
Aquesta opció pot ser interessant perquè requereix una important preparació prèvia. Es pot comprar la carn picada i els diferents ingredients per fer les mandonguilles. Els més petits poden barrejar els ingredients i després anar fent les pilotetes amb les mans. Una activitat que segur que els divertirà molt!
> Recepta

3. Flam d'ou
Fer flams és de les coses més senzilles i agraïdes de la cuina. De les nostres postres preferides. Ens agrada el gust, la textura, la seva lleugeresa i dolçor. A més, són unes postres molt suaus i digestives i que aporta molta vitamina D, una vitamina imprescindible que serveix com a prevenció pel coronavirus.
> Recepta



4. Fricandó
Un dinar de diumenge típic de la cuina catalana, d'aquells que es cuinen a foc lent. Una de les coses bones d'aquest confinament és precisament que tenim molt temps, per això podem cuinar aquesta carn guisada que queda tan tendra que gairebé es desfà.
> Recepta

5. Salsa pita d'all
Passem de la cuina catalana, a la cuina internacional. Aquesta salsa ens porta sabors d'orient i és ideal per combinar amb carn, amb falafel i fins i tot com a salsa per acompanyar les amanides. Una recepta en cru que podem fer sense necessitat d'encendre els fogons!
> Recepta

6. Coca de poma
Un clàssic de la cuina de l'Ebre, que té aquest punt dolç i agre que tant ens agrada. Cada família té la seva recepta, però aquí n'oferim una de molt personal. Una bona forma d'aprofitar les pomes que tenim a casa i donar-los una nova vida. Podeu convèncer els més petits perquè us ajudin a col·locar els trossets de poma a sobre la massa.
> Recepta

7. Remogaspatxo
Una recepta perfecta per començar un pla detox si durant aquest confinament no heu fet bondat. És una recepta pels dies de primavera de més calor. La remolatxa té uns efectes positius clars sobre l’organisme gràcies a la presència de substàncies antioxidants i ajuda a prevenir l'envelliment i les malalties degeneratives.
> Recepta

8. Galta de porc rostida amb verdures
Un clàssic de pagès que també és d'aquells plats que s'han de cuinar a foc molt lent. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat, així que us deixem aquesta recepta per poder convertir un dia comú en un dia molt especial.
> Recepta

9. Melmelada àcida de llimona
Us atreviu a fer per primera vegada una melmelada? La melmelada es pot fer tant dolça com salada, amb fruites i hortalisses. En aquest cas, la idea és fer una melmelada àcida de llimona que ens podrà servir per acompanyar alguns dels nostres plats. Podem utilitzar-la per acompanyar la carn o també com a complement d'un pastís per berenar.
> Recepta

10. Bunyols de calçots
Encara hi ha calçots, així que com ara no podem celebrar la tradicional calçotada multitudinària, una bona opció és utilitzar aquestes cebes dolces i allargades per fer altres receptes com per exemple la que us proposem en forma de bunyol.
> Recepta
 

A

També et pot interessar