Cuinar

Foto: 

Cedida

Les 10 receptes per fer en temps de confinament

Propostes delicioses i divertides per fer sols o en família
Surtdecasa
,
21/01/2021
Menjar i beure
Són dies que també la cuina ens pot representar una activitat estimulant per combinar gustos i sabors. Aquests dies de fred i confinament perimetral, tenim l'oportunitat de recuperar receptes tradicionals o provar d'innovar amb noves versions de pastissos o cremes. Us hem preparat un recull de receptes per fer a casa.

1. Coca de xocolata per vegetarians
Una manera de menjar pastís de xocolata saludable i sense massa calories. Aquests dies, i encara més els que teniu els més petits a casa, ve de gust preparar un dolç ben bo per berenar. En aquesta recepta, la Marta Masqué ens proposa com el fa ella per a vegetarians.
> Recepta

 

  • imatge de control 1per1


2. Mandonguilles
Aquesta opció pot ser interessant perquè requereix una important preparació prèvia. Es pot comprar la carn picada i els diferents ingredients per fer les mandonguilles. Els més petits poden barrejar els ingredients i després anar fent les pilotetes amb les mans. Una activitat que segur que els divertirà molt!
> Recepta

3. Flam d'ou
Fer flams és de les coses més senzilles i agraïdes de la cuina. De les nostres postres preferides. Ens agrada el gust, la textura, la seva lleugeresa i dolçor. A més, són unes postres molt suaus i digestives i que aporta molta vitamina D, una vitamina imprescindible que serveix com a prevenció pel coronavirus.
> Recepta

 


4. Fricandó
Un dinar de diumenge típic de la cuina catalana, d'aquells que es cuinen a foc lent. Una de les coses bones d'aquest confinament és precisament que tenim molt temps, per això podem cuinar aquesta carn guisada que queda tan tendra que gairebé es desfà.
> Recepta

5. Salsa pita d'all
Passem de la cuina catalana, a la cuina internacional. Aquesta salsa ens porta sabors d'orient i és ideal per combinar amb carn, amb falafel i fins i tot com a salsa per acompanyar les amanides. Una recepta en cru que podem fer sense necessitat d'encendre els fogons!
> Recepta

 


6. Coca de poma
Un clàssic de la cuina de l'Ebre, que té aquest punt dolç i agre que tant ens agrada. Cada família té la seva recepta, però aquí n'oferim una de molt personal. Una bona forma d'aprofitar les pomes que tenim a casa i donar-los una nova vida. Podeu convèncer els més petits perquè us ajudin a col·locar els trossets de poma a sobre la massa.
> Recepta

7. Remogaspatxo
Una recepta perfecta per començar un pla detox. La remolatxa té uns efectes positius clars sobre l’organisme gràcies a la presència de substàncies antioxidants i ajuda a prevenir l'envelliment i les malalties degeneratives.
> Recepta

8. Galta de porc rostida amb verdures
Un clàssic de pagès que també és d'aquells plats que s'han de cuinar a foc molt lent. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat, així que us deixem aquesta recepta per poder convertir un dia comú en un dia molt especial.
> Recepta

 


9. Melmelada àcida de llimona
Us atreviu a fer per primera vegada una melmelada? La melmelada es pot fer tant dolça com salada, amb fruites i hortalisses. En aquest cas, la idea és fer una melmelada àcida de llimona que ens podrà servir per acompanyar alguns dels nostres plats. Podem utilitzar-la per acompanyar la carn o també com a complement d'un pastís per berenar.
> Recepta

10. Bunyols de calçots
Ja podem trobar calçots, però com ara no podem celebrar la tradicional calçotada multitudinària, una bona opció és utilitzar aquestes cebes dolces i allargades per fer altres receptes com per exemple la que us proposem en forma de bunyol.
> Recepta

 

A

També et pot interessar