AGENDA
Arts
Exposició 'Suite metropolitana' - AMB 2018
2018
Del 18 d'octubre al 26 de novembre
  • Barcelona
Espai Mercè Sala (Metro Diagonal)

Exposició 'Suite Metropolitana'

Exposició 'Suite Metropolitana', on el visitant podrà caminar a través d’un seguit d’habitacions per visualitzar diversos projectes metropolitans de diferents naturaleses i escales, fets amb diferents elements i tipus de materials, apropant així, al públic general, la dimensió de l’espai metropolità sota una òptica domèstica, superposant la noció del que és proper i petit a l’escala del territori.

La mostra aplega una col·lecció de dibuixos i fotografies al voltant de les obres seleccionades que indaga en el que les obres signifiquen i evoquen, reconstruint de manera fragmentada tot aquell imaginari que les ha fet possibles i que permet comprendre-les en tota la seva dimensió, a la vegada que s’aporten nous punts de vista. Els visitants també tindran accés a documents de les obres acabades, que en conformen una visió polièdrica.

*Visites guiades: dies 27 i 28 d'octubre, amb motiu de 48h Open House Barcelona. 

Horari: 

De dilluns a divendres: de 10 a 20:30h

Inauguració: 

Dimarts 23 d’octubre a les 19h.

Sinopsi: 

La particularitat de la mostra és la relació metafòrica entre l’escenografia de l’exposició i l’essència dels projectes, basada en una doble perspectiva. Per una banda, el continent és una suite, que es defineix per ser un espai amb un conjunt d’habitacions que formen una unitat. Per altra banda, el contingut són els projectes metropolitans, que es mostren individualment a escala local, però que alhora no s’entenen sense considerar-los dins d’una escala metropolitana.

El vincle que uneix el lloc i el tema és el recorregut que els visitants podran fer a través de les diverses habitacions identificades amb l’ajuda de hashtags. En aquest espais aniran visualitzant els diferents projectes metropolitans tot escoltant suites de diversos autors.

Els projectes que es mostren tenen diferents escales, naturaleses i morfologies però el fil conductor és la reflexió a doble escala: des de la mirada més pròxima fins la visió més allunyada. Hi ha grans projectes de sistemes d'infraestructures o projectes de planejament urbanístic que han d’estructurar el territori, com ara vies verdes o la recuperació d'espais fluvials. També hi ha projectes que prenen una dimensió supramunicipal, com alguns parcs o vies cíviques, que incideixen en més d’un municipi. I fins i tot trobarem molts projectes d'espai públic o de caràcter paisatgístic que tenen una clara incidència local, com ara places o equipaments cívics, però que, tanmateix, es relacionen amb altres elements territorials i tenen repercussió més enllà del seu municipi.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: 

AMB - Àrea Metropolitana de Barcelona

Col·labora: 

Fundació TMB i 48H Open House Barcelona.

Més informació: 

Et pot interessar

Cel, Astronomia, Associació Astronòmica de Torroja del Priorat, AATP
Del 6 de novembre al 6 de desembre
Reus
Exposició 'Pas 3: Irrupció' - Sala d'Art Jove 2019
Del 3 d'octubre al 22 de novembre
Barcelona
Jornada Fotogràfica a Vila-seca, 2019
Dissabte 23 de novembre
Vila-seca
Exposició 'Entre llops' de les germanes Besolí - Jesús 2019
Del 22 de novembre al 17 de gener
Roquetes
La fi és el principi
Del 15 de novembre al 26 de gener
Tortosa
Exposició 'Fotosport 2018' a Salou, 2019
Del 8 de novembre al 14 de desembre
Salou