Activa't
,
2019
Dimarts 19 de març, 19h
La Virreina Centre de la Imatge
Barcelona

Conferència 'La dissidència sexual i els feminismes negres en el context transnacional'

En el marc del cicle 'Microhistòries de la diàspora. Experiències "encarnades" de la dispersió femenina', conferència 'La dissidència sexual i els feminismes negres en el context transnacional' a càrrec de Pratibha Parmar, cineasta britànica nascuda a Kenya coneguda internacionalment pel seu treball de documental polític i, sovint polèmic, així com pel seu activisme en els moviments feministes i de drets de les lesbianes a escala mundial. 

Conferència moderada per Rebecca Close (investigadora, escriptora i traductora) i Tania Adam (periodista i productora cultural).

Comissariada per: 

Tania Adam

Sinopsi: 

Parmar fa servir la càmera específicament per beneficiar les dones de tot el món. Gràcies al fet d’haver posat la seva lent sobre comunitats i pobles marginats d’àmbit internacional, la seva contribució als drets humans i a l’educació a tot el món ha estat crucial. Les seves pel·lícules estan marcades per la complexitat política i la riquesa visual i hi reprèn els temes de la força de les dones, l’opressió racial i cultural i les vides de les persones LGBTI del sud d’Àsia. És coneguda per inspirar-se en l’humor, l’enginy i la vida quotidiana de les dones i en la narració visionària per articular les realitats i els somnis de les dones feministes i LGBTI, així com la vida de la diàspora del sud d’Àsia.

Preu: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Organitza: 

La Virreina Centre de la Imatge

Col·labora: 

Programa Barcelona Interculturalitat

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1