AGENDA
Espectacles
FEM La llista de Lourdes
2019
De l'11 al 21 d'abril
  • Barcelona
Tantarantana

Espectacle 'FEM (La llista de Lourdes)'

'FEM ( la llista de Lourdes)' posa en valor les pràctiques artístiques de les dones que han conformat l’avantguarda del feminisme artístic, especialment les que han usat el propi cos de les dones com a lloc d’expressió artística. Es fixa en Carolee Schneemann, Ana Mendieta, Gina Pane, Yoko Ono, Valerie Export, Judi Chicago, Shigeko Kubota, Marina Abramovic, Laurie Anderson, Guerrilla Girls, Patty Chang, Regina José Galindo, Cindy Sherman…

El feminisme ha creat una presa de consciència de l’opressió i ha suscitat metodologies, teories i discursos. Dones artistes han iniciat pràctiques transformadores que s’emmarquen en el moviment feminista; dones artistes disposades a desafiar la cultura patriarcal i les barreres de la religió. La presa de consciència i la reivindicació del propi cos es troben al centre de l’allilberament que és, sovint, el lloc de l’obra d’art i la creació. La necessitat de pensar i actuar sobre la feminitat i la seva imatge, la sexualitat, la maternitat, els abusos i la violència de gènere, entre altres qüestions, conforma pràctiques artístiques radicals que constitueixen per si mateixes una de les avantguardes artístiques més trencadores dels segles XX i XXI.

Amb aquest espectacle, Teatre Kaddish / Nozomi 700 mira de cloure -un cop més- la sèrie d’espectacles sobre les avantguardes artístiques del segle XX i XXI, que va iniciar amb 'Cabaret Voltaire' i ha anat continuant amb 'Manifest Groc', 'Ten tips', 'Dau al 7' i 'Casagemas'.

Horari: 

Dijous, divendres i dissabtes: 20:00h
Diumenges: 18:30h

Sinopsi: 

Les dones han estat tradicionalment excloses de la història. I la història de l’art no és una excepció. I la història de l’art d’avantguarda no és una excepció. La Paula és una noia de 15 anys, que escriu, dibuixa i a qui li agrada el teatre. Va venir al Kaddish i ens va demanar referents… Ens va dur el seu llibre de l’institut d’història de l’art; el vam revisar, però no hi vam trobar cap artista dona (només hi figuraven homes morts !). Després varem fer la 'Llista de Lourdes', la llista d’artistes que apareixen al llibre 'Últimas tendencias artísticas' de Lourdes Cirlot, el llibre amb el que vam estudiar nosaltres. Hi vam trobar 247 artistes homes i només 15 dones. Com que tampoc servia, vam decidir fer un nou temari d’història de l’art de les avantguardes, especialment adreçat a la Paula.

Preu: 

13€ taquilla | 12€ entrada web | 10€ amics Tantarantana
Venda d'entrades online aquí.

Més informació: 

Et pot interessar

The Century's
Del 6 al 28 d'abril
Barcelona
Pedrera Artlab - Barcelona 2019
Del 22 de març al 30 d'abril
Barcelona
Del 4 d'abril al 5 de maig
Palamós
Taller familiar 'Exlibris, pitibris!' - Museu del Disseny de Barcelona 2019
Diumenge 28 d'abril, 11:30h
Barcelona
Visites comentades al Teatre Romà
Cada diumenge, 11h
Tarragona
Raphaëlle
Divendres 26 d'abril, 21h
Manresa
La família Addams
Del 9 al 12 de maig
Lleida