AGENDA
Arts
Feminismes
2019
Del 18 de juliol a l'1 de desembre
  • Barcelona
CCCB

Exposició 'Feminismes!'

'Feminismes!' reuneix les exposicions 'L’Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection, Viena' i 'Coreografies del gènere' i un extens programa d’activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals.

Els anys setanta van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista. Una nova generació va irrompre en la vida pública per capgirar el món i sacsejar l’ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques i representacions culturals. L’art que va sorgir llavors fou trencador, tant per l’ús dels llenguatges i les formes com pel seu desafiament de les construccions de gènere, la reivindicació del dret a decidir sobre el propi cos i la denúncia de les violències masclistes, o el descobriment crucial que el que és personal també és polític.

L’explosió de llibertat i creativitat del feminisme dels setanta ha estat una font d’inspiració constant per als feminismes actuals, que han esclatat en una riquesa i pluralitat sense precedents, però també per a molts altres moviments d’emancipació col·lectiva. En el context actual d’auge del conservadorisme i de regressió dels drets, el projecte 'Feminismes!' vol reivindicar l’aportació cabdal de les lluites per la igualtat i la diversitat dels feminismes que han canviat definitivament la nostra manera d’entendre el món.

Horari: 

De dimarts a diumenge: d'11 a 20h

Inauguració: 

Dijous 18 de juliol, 19h
Debat 'Avantguardes feministes'

Preu: 

6€ | 4€ reduït

Més informació: 

Web CCCB

Et pot interessar

Del 12 de desembre de 2019 al 19 de gener de 2020
L'Estartit
Albert Cano i Raquel García-Tomás
Diumenge 15 de desembre, 18h
Barcelona
Antoni Tàpies
Del 29 de novembre al 29 de desembre
Vilafranca del Penedès
Vermut i tertúlia: Construint nous mons
Diumenge 22 de desembre, 12h
Girona
Pintor cubista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000)
Del 5 de desembre al 18 de gener
Reus
Jaume de Córdoba
Del 5 de desembre a l'11 de gener de 2020
Igualada
Neu! Festival no internacional de música i altres arts - 2018
Del 16 al 26 de gener
Girona, Salt