AGENDA
Arts
Exposició 'Gent del segle XX. August Sander' - La Virreina Barcelona 2019
2019
Del 23 de març al 23 de juny
  • Barcelona
La Virreina Centre de la Imatge

Exposició 'Gent del segle XX. August Sander'

Exposició de fotografies 'Gent del segle xx', que constitueix la major panoràmica que l’Estat espanyol ha dut a terme sobre el projecte homònim d’August Sander, així com una de les revisions més exhaustives que s’han realitzat fins avui en el context europeu, exceptuant la d’Alemanya.

A més de les 184 fotografies organitzades segons els esquemes tipològics de Sander, es mostra una sèrie pràcticament inèdita en l’àmbit museogràfic que ensenya imatges de gesticulacions, mirades i postures corporals d’algunes de les persones retratades.

L’exposició es completa amb un apartat documental que aplega cartes manuscrites del fotògraf, les carpetes elaborades a l’època per a algunes seccions i diversos materials bibliogràfics. Així mateix, s’ha elaborat un gran esquema gràfic que permet comprendre l’escala d’aquest vast atles sobre la societat alemanya que va ser 'Gent del segle xx', el complex sistema de tipificació concebut per August Sander, la densitat sociològica i política dels individus fotografiats.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h

Inauguració: 

Divendres 22 de març, a les 19h

Sinopsi: 

August Sander (Herdorf, 1876 - Colònia, 1964) ocupa una posició absolutament tutelar en la història de la fotografia. Des de Walter Benjamin fins a Susan Sontag, des de Roland Barthes fins a John Berger o Siegfried Kracauer, una part significativa dels grans narradors d’imatges van mesurar els seus aparells teòrics davant les fotografies mancades de sentimentalisme i, doncs, políticament incisives de Sander.

'Gent del segle xx' (Menschen des 20. Jahrhunderts) és el seu projecte més llegendari, un vast arxiu de tipologies professionals que reflecteix el teixit productiu de la societat alemanya entre els anys vint i finals dels cinquanta del segle passat, entre la República de Weimar i l’ocàs del nazisme després de la Segona Guerra Mundial.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Comissari: 

Valentín Roma i Gillermo Zuaznabar

Et pot interessar

Exposició 'Sensibilitat' de Josep Martínez Cano
Del 7 de març al 5 d'abril
Cambrils
Marai Bofill
Del 22 de març al 21 d'abril
El Vendrell
Exposició 'La Dona'
Del 21 de març al 21 d'abril
Tarragona
Exposició de Queralt Osorio
Del 12 al 24 d'abril
Salou
Exposició 'Gent gran. Font de saviesa'
Del 28 de març al 20 d'abril
Reus
Exposició 'Per què?' de Carme Solé Vendrell
Del 12 de març al 28 d'abril
Tortosa
Fèlix Plantalech
Del 23 de març al 23 d'abril
Sant Pere de Riudebitlles
Exposició 'Per uns sòls amb vida'
De l'1 al 31 de març
Torredembarra