AGENDA
Arts
Exposició 'Gent del segle XX. August Sander' - La Virreina Barcelona 2019
2019
Del 23 de març al 23 de juny
  • Barcelona
La Virreina Centre de la Imatge

Exposició 'Gent del segle XX. August Sander'

Exposició de fotografies 'Gent del segle xx', que constitueix la major panoràmica que l’Estat espanyol ha dut a terme sobre el projecte homònim d’August Sander, així com una de les revisions més exhaustives que s’han realitzat fins avui en el context europeu, exceptuant la d’Alemanya.

A més de les 184 fotografies organitzades segons els esquemes tipològics de Sander, es mostra una sèrie pràcticament inèdita en l’àmbit museogràfic que ensenya imatges de gesticulacions, mirades i postures corporals d’algunes de les persones retratades.

L’exposició es completa amb un apartat documental que aplega cartes manuscrites del fotògraf, les carpetes elaborades a l’època per a algunes seccions i diversos materials bibliogràfics. Així mateix, s’ha elaborat un gran esquema gràfic que permet comprendre l’escala d’aquest vast atles sobre la societat alemanya que va ser 'Gent del segle xx', el complex sistema de tipificació concebut per August Sander, la densitat sociològica i política dels individus fotografiats.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h

Inauguració: 

Divendres 22 de març, a les 19h

Sinopsi: 

August Sander (Herdorf, 1876 - Colònia, 1964) ocupa una posició absolutament tutelar en la història de la fotografia. Des de Walter Benjamin fins a Susan Sontag, des de Roland Barthes fins a John Berger o Siegfried Kracauer, una part significativa dels grans narradors d’imatges van mesurar els seus aparells teòrics davant les fotografies mancades de sentimentalisme i, doncs, políticament incisives de Sander.

'Gent del segle xx' (Menschen des 20. Jahrhunderts) és el seu projecte més llegendari, un vast arxiu de tipologies professionals que reflecteix el teixit productiu de la societat alemanya entre els anys vint i finals dels cinquanta del segle passat, entre la República de Weimar i l’ocàs del nazisme després de la Segona Guerra Mundial.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Comissari: 

Valentín Roma i Gillermo Zuaznabar

Et pot interessar

Fragment del cartell 'Camperol!' de Josep Subirats
Del 9 al 31 de maig
Escaladei
Exposició 'Kamishabi il·lustrat'
Del 3 de maig a l'1 de juny
Tarragona
Maria Vernet
Del 26 d'abril al 16 de juny
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Obrim els ulls' de Francesc Mestre Pellicé
De 3 al 31 de maig
Riudoms
Estació Beta
Del 4 de maig al 30 de juny
Barcelona
Exposició 'Cultura i progrés'
Del 9 de maig al 15 de juny
Reus
Exposició 'Els Catalans de Paris'
Del 4 de maig al 27 de juny
Girona