AGENDA
Arts
Exposició 'Huella' de Nil Nebot - Barcelona 2019
2019
De l'11 al 25 de gener
  • Barcelona
Espronceda. Centre per a les Arts i la Cultura

Exposició 'Huella. Nil Nebot'

Exposició 'Huella. Nil Nebot', una mostra individual de l'artista català Nil Nebot, que utiliza el potencial de l'art per propiciar una reflexió sobre la importància de la qüestió ecològica.

Nebot revela, a través de les seves obres, el desig d'oposar-se a la societat del benestar amb els seus luxes i el seu consumisme desenfrenat, per tornar a un món preindustrialitzat, a les arrels de l'ésser humà, a la puresa d'allò primitiu.

Si més no, aquest desig entra sovint en conflicte amb el moment històric actual, entre utopia i realitat, i que és el presentat en aquesta exposició.

Horari: 

Divendres: de 16 a 20h
Amb cita prèvia: info@espronceda.net | 654 47 47 85

Inauguració: 

Divendres 11 de gener, a les 19h

Sinopsi: 

La primera sala està ocupada per una instal·lació site specific que reflexa la utopia de l'artista: Nebot aconsegueix transformar aquesta part de l'antiga nau industrial en un espaci més natural.

En la segona part de l'exposició, se subratlla el conflicte interior de Nebot: basar la seva creació en els valors de l'Ecoètica tot i ser fill de la societat contemporània.

És possible trobar un compromís entre utopia i realitat? La resposta està intrinseca en les obres de Nebot que, amb les seves pràctiques creatives, proposa alternatives a l'economia capitalista i al seu efecte devastador per al planeta. El benestar al qual tots aspirem pot aconseguir-se sense destruir i contaminar necessàriament el planeta.

En el marc de l'exposició es volen donar a conèixer i promoure projectes de la ciutat de Barcelona com La Fàbrica del Sol o #naturalitzembarcelona i difondre la idea de “ciutat sostenible” en què la natura pugui convertir-se en protagonista i no només en una extra tímida.

Petites accions individuals poden fer una diferència enorme. Tots deixem una petjada al món: quina és la teva?

- Ilaria Termolino - 

Preu: 

Entrada gratuïta.

Comissari: 

Ilaria Termolino

Et pot interessar

Exposició ‘Memoràndum dels oblits’ d'Eva Agasa i Roc Blackblock
Del 22 de febrer al 24 de març
Tarragona
Exposició ‘Ulterior’ María Mrntrd
Del 16 de febrer al 16 de març
Reus
Exposició 'Treballem per l’art: La Impremta Masó de Girona (1889-1992)',
Del 26 de gener al 29 de setembre
Girona
Cubacolor
Fins al 17 de febrer
Lleida
Cicle Kubrick, Vilallonga del Camp, 2019
Del 12 de gener a l’11 de maig
Vilallonga del Camp
Exposició 'Simbiosi'
De l'1 al 31 de març
Riudoms